Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anwwwwa

Sińce pod oczami u czterolatka

Polecane posty

Gość anwwwwa

Mój czteroletni syn ma sińce pod oczami. Miał robioną morfologię i niby badania w normie. Był przeziębiony, ale nie sądzę żeby przeziębienie to spowodowało, tym bardziej, że te sińce ma prawie od zawsze, tzn. zauważyłam jakieś dwa lata temu. Czy przesadzam? Może któraś z was też coś podobnego u swojego dziecka zauważyła.

Gość moja siostra
ma since pod oczami i wokół ust. Córka ma tylko wokół ust. Nie mam pojęcia co jest tego przyczyna. Robiłyśmy sporo badan. Lekarze mówią ze widocznie taka uroda i tyle.

Gość anwwwwa
Mój syn ma takie zaciemnienia na tej delikatnej skórce pod samymi oczkami, koloru delikatnie ciemnoróżowego, może trochę ciemniejszego. Więc nie są te sińce bardzo ciemne, ale ewidentnie są widoczne... Jakie badania robiłaś?

Gość a moze jest odwodniony
duzo pije twoje dziecko w ciagu dnia ?

Gość ,,,
sińce pod oczami mogą być objawem alergii pokarmowej

Gość ponownie do lekarza
Albo owsiki, albo alergik. Pediatra powinien umiec zdiagnozowac, to tylko dwa prawdopodobne z wielu mozliwych wariantow.

a może mało spacerków? co do alergii to sińce z tego co wiem to taki objaw towarzyszący innym objawom alergicznym np. katarowi czy łzawiącym oczom

Gość anwwwwa
Alergię, rzeczywiście, miał. Tzn. jako roczniak miał skazę białkową. Był na mleku NAN HA, potem pediatra zauważył, że miał takie male krostki na policzkach, które były widoczne tylko z bliska. Obecnie ma obsypane całe uda. Krostki są w kolorze ciała, więc słabo widoczne, ale dobrze wyczuwalne w dotyku. Co mam więc zrobić? Mały je jogurty, kaszkę mleczną... Mam to odstawić? Naprawdę sińce pod oczami mogą być objawem alergii???

Gość anwwwwa
Z piciem bywa róznie. Mały lubi wodę mineralną, niegazowaną, zwykle daje mu wodę Żywiec. Ale kiedy jest zimno, staram sie nie poić go dużą ilością wody, bo sie przeziębia. Herbaty z kolei pije mało, bo jakoś nie chce. Wypija kilka łyków i ma dosyć. Będę mu jednak dawał tę wodę chyba, bo może to rzeczywiście z odwodnienia...

Gość na pewno nie przeziebi
sie od picia wiekszej ilosci wody ! jak juz tak sie boisz to dawaj mu cieplejsza wode , zreszta uwazam ze woda w temp pokojowej nie moze zaziebic dziecka

Gość ktoś na prrawdę na radosny
pomysl z tym odwodnieniem wpadł. Poczytaj o objawach odwodnienia. To sucha skóra wiotka szczególnie na brzuchu i na rękach. Jak uszczypniesz to nie odksztalca się z powrotem tylko zostaje taki wzórek. Wysuszony język z bialym nalotem Ciemnobrązowy kolor moczu, albo zatrzymanie oddawania moczu suchość u ustach zawroty glowy uczucie oslabienia zapach acetonu z ust i oczu dziecka (tak jakby coś sfermentowalo) Ale nie since pod oczami. To typowa oznaka przemęczenia, problemów związanych z niedoborem witamin i zelaza. Moze on ma nie za dobrą dietę? Idź z nim do lekarza nich to sprawdzi.

Gość ktoś na prrawdę na radosny
zapach acetonu z ust i mocz też pachnie acetonem.

Gość jesli z ust......
pachnie acetonem i mocz tym samym zajezdza - to typowoy objaw cukrzycy

Gość cukrzycy i odwodnienia
bo przy cukrzycy tak pachnie jeśli dziecko dużo pije a ten zapach się utrzymuje. A przy odwodnieniu pachnie, a dziecko nie pije. Wiem coś o tym. Moje dziecko jeszcze do wczoraj miało w moczu 4 plusy acetonu wiec o odwodnieniu wiem sporo, niestety :(