Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana...

spadek

Polecane posty

Gość zestresowana...

moze ktos znalazl sie w podobnej sytuacji. Zmarl tata, mial kredyt w banku ubezpieczony. Poza tym troche dlugow sie nazbieralo.. Bank robi teraz problem i zasugerowal w pismie ze mama na "nabyc spadek" przez co rozumiem ze przejmie dlug, a wtedy bank sie okresli co dalej z dlugiem. Jakie to ma znaczenie czy moja mama nabedzie spadek, skoro kredyt byl ubezpieczony, tata zmarl nagle, nie ma go czyli nie powinno byc kredytu. Czy oni chca ja mimo wszystko obciazyc splacaniem?

Gość miłość i gorący
niech przyjmie spadek z dobrodziejstwem inwentarza,chyba,że jest pewna,że długi są większe od spadku.

Gość zestresowana...
ale dlaczego? nie rozumiem w takim razie na czym polega ubezpieczenie kredytu ktory mimo tego rodzina musi splacic.. Przeciez te ubezpieczenie kosztuje sporo, to ma byc gwarancja zeby nikogo po smierci nie obarczano. Moja mama nabedzie spadek, bank bedzie kazal jest splaca. Przeciez to niesprawiedliwe..

Gość Mam bliźniaki
Jeżeli kredyt był ubezpieczony to zadzwoń do ubezpieczyciela.Powiedzą Ci jakie dokumenty należy im przysłać.Ja tak zrobiłam i ubezpieczyciel wypłacił bankowi zaległość.Bank zwrócił mi także raty zapłacone po śmierci męża.

Gość zestresowana...
powiem tak, rodzice zyli skromnie, od wyplaty do wyplaty. Splacilam zadluzenie za mieszkanie. Nie ma zadnych rzeczy po tacie typu samochod, mieszkanie wlasnosciowe czy oszczednosci. Nie ma czym dzielic, wiec moze lepiej odrzucic spadek? Mimo sugestii banku?

Gość zestresowana...
pogada ktos na gg zorientowany w sprawie?

Gość Mam bliźniaki
Podaj:)

Gość zestresowana...
rozmawialam z pania z banku, powiedzialam ze tata zmarl nagle. Poprosili o dokumenty, dostali je i przychodzi pismo dla mojej mamy ze ma nabyc spadek wtedy omi zajma stanowisko. Nie rozumiem po co, skoro tata ubezpieczyl kredyt, nie ma taty = nie ma kredytu. Po co moja mama ich zdaniem ma nabyc spadek?

Gość zestresowana...
34242590

Gość Mam bliźniaki
Pierwsze co zrobiłam do zadzwoniłam do ubezpieczyciela.

Gość zestresowana...
bank doliczyl ubezpieczenie do raty za kredyt.

Gość chrapek
nie dawajcie sie zwiesc jesli kredyt ubezpieczony to idzcie z aktem zgonu moze umową kredytowa i niech z miejsca ktos zajmie stanowisko

Gość zestresowana...
ktos pomoze, nakieruje co zrobic z tym spadkiem? nabyc? zrzec? co wtedy z mieszkaniem spoldzielczym ktore bylo na obojga rodzicow zapisane?

Gość zestresowana...
nie chce zeby mama nabywala spadek bo boje sie ze jakies stare dlugi sie znajda a ona ot tak przyjmie je na siebie, kiedy jej jedynym dochodem bedzie renta po tacie.

Gość zestresowana...
podnosze