Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 28 latka :)

krem przeciwzmarszczkowy dla 28 latki (cera mieszana bardziej tłusta)

Polecane posty

jak w temacie, może zyskam jakieś cenne wskazówki przy zakupie, najwyższy czas chyba zacząć używać taki krem

Gość craaa
ja też jestem zainteresowana, cera mieszana, wiek pod trzydziechę :) górna granica 5 dyszek ....

niestety dla przeciętnej kieszeni, myślę że tak 20-30 zł to było by super... szczególnie jak będzie rozgraniczenie noc/dzień :)

no tak właśnie max 50 zł :)

To na rano to: http://www.biochemiaurody.com/sklep/cream-antiox.html A na wieczór coś z kwasami, dobry na początek byłby ten: http://www.bandi.pl/sklep/produkt/id/151 Ale jak w niższej cenie to ten: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26444 Albo tonik z kwasami z Biochemii Urody plus dodatkowo jakieś ichnie serum, np. z granat Eko.

Poprawka, serum oprócz granat Eko miało być ;) Bo w granacie i w kremie składniki aktywne się powtarzają. Olejek z wit. C albo rozjaśniające lepiej się wpisze w całość pielęgnacji :)

mrowa9435 używasz takich kremów? przeraza mnie to, że musiałabym sama go zrobić. opinia: " Krem antyoksydacyjny - najlepszy krem na dzień jaki kiedykolwiek stosowałam-32lata. Mam skórę mieszaną z dużymi skłonnościami do przesuszu. Krem świetnie nawilża, świetnie się wchłania, nie zapycha porów. Po wchłonięciu tylko mgiełka pudru diamentowego BU na twarz i więcej do szczęścia mojej skórze nie potrzeba :)" - Ewa (wpis z Księgi gości - 30.09.2011)" jest super... ale jest tylko jedna opinia. Moja cera mieszana, bardziej tłusta ale ze skłonnością do przesuszania się i wyskakujących czasem wyprysków, czyli idealnie powinien pasować... Wczoraj pierwszy raz skorzystałam z mikrodermabrazji, nie widzę żadnych efektów ale skutków ubocznych tez nie ;) za to widzę już pierwsze zmarszczki :/

Te kremy są prościutkie, dostajesz wszystko odmierzone, mieszasz w maks 5 minut i za 20-30 zł masz działanie 10 razy lepsze niż reklamowane garniery ;) Sama wypróbowałam stamtąd krem z kw. liponowym, krem lukrecjowy, Falvo C, serum Granat, serum z retinolem (teraz już sama robię podobne,kupując poszczególne składniki na Mazidłach, Ecospa, Zrób sobie Krem, tak jest jeszcze taniej, tylko już bardziej skomplikowanie). Moja mama używa kremów z retinolem i z sojowego, i bardzo sobie chwali. Więcej opinii znajdziesz np. na biochemicznym podforum na Wizażu, choć nie na temat kremu antyoksydacyjnego może bo jest nowinką. Ale po doświadczeniach z innymi można się spodziewać fajnego produktu, więc polecam :) Oczywiście możesz kupić gotowe sera czy kremy o podobnych właściwościach, ale to już będzie dużo wyższa półka cenowa (firma Neostrata czy Filorga np.) albo kosmetyki agresywniejsze (np. Triacneal, po który możesz sięgnąć ale najpierw warto przygotować skórę łagodniejszymi kwasami). U kosmetyczki rób zabiegi kwasami, mikro to jest pic na wodę ;)

dziękuję za poradę, a pod oczy też można coś zrobić? co do serii Iwostin zielonej to właśnie jej używam od roku, żelu do mycia, toniku i kremu na noc... ale one nie mają działań zbawiennych na zmarszczki niestety, trochę przesuszają cerę, ale w połączeniu z oczyszczaniem u kosmetyczki poprawiły stan mojej cery naprawdę.

Pod oczy stosuj dokładnie to samo, chyba, że chcesz zwalczyć jakieś szczególne problemy typu podkówki czy opuchliznę, albo masz bardzo wrażliwą skórę (w tym ostatnim przypadku SVR Palpebral się świetnie sprawdza). Do nawilżania przesuszonej cery możesz sięgnąć po Iwostin rehydrin albo jeśli znajdziesz ( bo nie wszędzie jest, bywa najczęściej w... supermarketach, w Rossmanie ani w Naturze nie spotkałam, ale może zależy od miasta) krem Pollena Eva z melisą (kosztuje jakieś 8 zł, nie zapycha, fajnie nawilża, wchłania się do matu nawet jeśli dasz grubszą warstwę).

Gość Lambada87
mnie się wydaje, że warto spróbować kremy na bazie kolagenu one doskonale nawilżają powodują, że skóra staje się młodsza, bardziej jędra i rozpromieniona, uważam, że to dobre rozwiązanie dla Ciebie http://www.neolagen.pl/pl/kolagen-krem-na-dzie%C5%84