Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanówka

a jeśli się udało...

Polecane posty

Gość zastanówka

Witam z mężem staramy się o dziecko od czterech miesięcy, cykle mam 28-30 dniowe z przewagą 28 dniowych. W tym cyklu zaczęłam brać costagnus a starania były w 14 dniu cyklu. Dziś jestem w 21 dc, od kilku dni bolą mnie sutki (wcześniej przed @ bolały całe piersi), od 17 dc miewam okropne bóle podbżusza i zgagę - czy to mogą być objawy ciąży? czy tylko zblirzającej się @ - miał ktoś takie objawy?

Gość mopzer tak moze nie
objawy na ciaze sa identyczne jak na okres bol piersi, itd.. zmierz sobie temp, ja mialam 37 , to od progesteronu podobno tez szukalam objawow, musisz poczekac niestety

Gość zastanówka
mopzer tak moze nie - masz rację trzeba czekać... znowu niepotrzebnie się nakręcam, temp. wcześniej nie mierzyłam więc teraz nie ma sensu. Pozdrawiam

Gość mamama27
nie nakrecaj sie - objawy moga byc nie ciąży a @ albo brania tego leku jakiegoś co pisałaś - a 4 miesiące to naprawde krótko - pozatym da ci kiedyś dziecko jeszcze w życiu popalić wiec żyj pelnią życia teraz

ja miałam podobnie a nawet więcej: podwyższoną tem, zgagę, ból jajników, podbrzusza, byłam bardzo senna, @ spóźniał mi się 7 dni...myślałam że się udało ale @ przyszedł i do dzisiaj nie wiem czy uroiłam sobie ciąże czy było to wczesne poronienie :-(

Gość dobrrre filmy na sobootee
ja mialam identycznie, zgaga itd. bylam w ciazy:) powodzenia

Gość zastanówka
mamama27 - dzięki za głos rozsądku :-) masz rację na wszystko przyjdzie czas - albo wszystko przyjdzie we właściwym czasie :-)

z pierwszym dzieckiem nie miałam żadnych objawów i gdyby nie to że przez 3 tyg spóźniał mi się @ nie wiedziałabym że jestem w ciąży, może dlatego że byłam jeszcze młodą mężatką i miałam czas. Teraz trochę lat minęło i chciałabym mieć drugie dziecko a niestety nie jest to takie proste :-(

Gość zastanówka
myszka1979 - no niestety nie jest:-( a jeśli twój nik oznacza twoję datę urodzenia to jesteśmy w tym samym wieku

Gość zastanówka
tylko, że ja wyglądam pierwszej ciąży...

Gość \llll
myszka1979 ale masz juz jedno dziecko a inne staraja sie dopiero o 1 wiec to jest co innego

Tak to mój rok urodzenia:-) wiem że jestem w innej sytuacji bo mam 1 dziecko, ale w podobnej bo też bardzo pragnę mieć drugie.

Gość //// ,,,
ALE JEDNAK NIE TAK SAMOI

Gość //// ,,,
NIE NIE MA ALE PIEPRZYSZ GLUPOTY TE CO NIE MAJA DZIECKA JESZCZE CZUJA INACZJE WIDOCZNIE TAK MA BYC ZE MASZ MIEC TYLKO 1

Gość co za głupie gadanie
że te co ie mają dziecka czują inaczej. Tak samo pragnęłam drugiego dziecka jak i pierwszego i tak samo czułam się podle kiedy przez wiele miesięcy się nie udawało. Nie wiem dlaczego miałoby to być inaczej? Chyba faktycznie nie masz dziecka ze piszesz takie bzdury. Powiem Ci ze mając już jedno dziecko nawet pragnie się bardziej bo się już wie co to za miłość. Przynajmniej u mnie tak było.

Gość ponad rok
w 14 miesiącu się udało i to na lekach. Zrobiłam badania i okazało się ze miałam problemy z prolaktyną. Lekarz NFZ twierdził że nie zrobi mi badan bo muszę się dłużej starać i mam już dziecko, ale poszłam prywatnie. Wydalam pieniądze ale warto było. Bromergon i się udało.

Gość ponad rok
Na leczenie za szybko ale na to zeby iść do labolatorium i zrobić sobie morfologię, prolaktynę, ob, ogólne badanie moczu. To wcale nie za wcześnie. W niczym to nie zaszkodzi a moze pomoze. Bedziesz wiedziała na czym stoisz.

Gość i tarczycę sprawdź
w pierwszej kolejności

ok, w środę robię prywatnie wszystkie badania, póki co za 2 dni mam dostać @ może nie dostanę i nie będą potrzebne badania ;-)

Gość i tarczycę sprawdź
tak czy siak tarczycę powinna sprawdzać każda planująca ciążę kobieta

Gość ponad rok
Tego Ci życze. A jeśli nie to mam jeszcze jeden sprawdzony sposób. Załatw opiekę do dziecka i wyjedźcie z mężem na weekend. Nie musi być nigdzie daleko. Wylicz mniej wiecej tak zeby wypadlo w polowie cyklu. Jakaś wycieczka, kolacja, wino, milo spędzona noc. I pewnie do domu wrócisz z nowym życiem w sobie.

Gość motylek 1985
Do "ponad rok". mieszkam za granica ... Do Pl przyjade na swieta... i bede miala tylko ok . 2 tyg zeby porobc podstawowe badania... Do lekarza chcialabym isc od razu z wynikami: czyli tak jak podalas wyzj : morfologoa, prolaktyna, ob., ogolne badanie moczu.... czy cos jeszcze sie przyda? Wczesniej robilam hormony tarczycy i lekarz powiedzial ze prawdopodobnie mam subkliniczna niedoczynnosc... u siebie zrobilam to wyszlo ze mam dobre ale... slyszalam ze wciaze mozna zajsc z tsh: 1-2 a ja mam 3,47 to jest chyba za duzo.... Takze dodatkowo chce zrobic jeszcze raz hormony i usg tarczycy czy jak pojde z tymi wynikami do gina to starczy zeby okreslic czy wszystko ze mna ok? Staramy sie juz 1,5. roku wiem ze to nieduzo ale... ja jeszcze nie mialam robionych badan. Bardzo prosze o odp doswiadczone kobietki ;)

Gość i tarczycę sprawdź
motylek 1985----------> jeśli wynik TSH masz taki jak piszesz 3,47, to koniecznie udaj się do naprawdę dobrego endokrynologa z całą pewnością, to tarczyca utrudnia Ci zajście w ciążę, ale powinien się zająć Tobą dobry specjalista wiec poszukaj kogoś kto się na tym naprawdę zna niestety niewielu endokrynologów ma wiedzę jak prowadzić niedoczynność tarczycy u ciężarnej, bo to zupełnie co innego niż u osoby, która w ciąży nie jest koniecznie sprawdź też poziom prolaktyny, bo często jest ona za wysoka przy niedoczynności tarczycy i blokuje owulację choć nie jest to regułą pamiętaj też by na wizytę u endo mieć też badania ft3 i ft4, bo to bardzo istotne przy subklinicznej niedoczynności nie wiem czy robiłaś antyTPO? jeśli nie, to zrób koniecznie dobry endokrynolog jest w stanie bardzo szybko wyprowadzić Cię na prostą, byle jaki będzie leczył i latami dlatego warto poszukać kogoś naprawdę znającego się na rzeczy;) powodzenia:)