Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemagiczna

CIAZA?

Polecane posty

Gość niemagiczna

Witam. Nie dawno, a mianowicie miesiac temu, postanowilam zrobic sobie przerwe od tabletek antykoncepcyjnych. Bralam je ponad 1,5 roku, okres zawsze mialam regularny. Teraz mija pierwszy miesiac od kiedy ich juz nie biore. Okres powinnambyla dostac wczoraj rano- nadal go nie ma. Nigdy nie spoznial mi sie tak 'dlugo'. Moze to byc spowodowane przerwa w braniu tabletek anty? Chcialam jeszcze dodac ze mam stalego partnera. Kochajac sie, staralismy sie uwazac, szczegolnie teraz kiedy nie biore tabletek. Owszem, robilismy to bez prezerwartywy kilka razy, ale on zawsze uwazl i zawsze wyskakiwal na czas, tyle tylko, ze przed wytryskiem wystepuje ten preejakulat... +kilka razy sperma miala stycznosc z moim wejsciem. Nie mam jakis specyficznych objawow, miewam lekkie nudnosci, a jazda autobusem to dla mnie meczarnia. Nie wiem, moze sobie poprostu wkrecam wczesne objawy ciazy? Pozatym, nigdy wczesniej nie bolaly mnie sutki- tylko sutki. Wczoraj, moj mezczyzna stwierdzil ze jestem wyjatkowo ciasna i, jak on to okreslil, taka dziwna w srodku. Dodam ze mam bole brzucha, takie jakby przed okresem, ale do tego dziwne jakby ciagniecia albo skurcze jajnikow raz na jakis czas. Moje pytanie brzmi: Czy moge byc w ciazy?

Gość moze tak moze
nie !!! wszystko jest mozliwe ale tego tu ci nikt nie pwie zawsze jest jakies ryzyko a co organizm to inaczej dziala

Skoro doszło do stosunku bez zabezpieczenia, to zawsze istnieje ryzyko ciąży (jeśli oczywiście okres ci się znacząco spóźnia - jeden dzień może zawsze wystąpić opóźnienia). Pamiętaj, że zawsze można wziąć tabletkę po i wtedy już bez stresu że się okres spóźnia;) Ja brałam ją dwa razy i nie jestem w ciąży, z czego bardzo się cieszę;)

Oczywiście że możesz być w ciąży, szczególnie że seks bez zabezpieczenia był w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, jesteś wtedy bardzo płodna bo organizm budzi się z uśpienia tabletkami. Owszem, spóźnienie okresu może być wynikiem tego, że dopiero co odstawiłaś tabletki, często tak sie zdarza, ale jednak moim zdaniem jesteś w ciąży. Objawy które opisujesz - ból sutków, ból podbrzusza, mdłości oraz rozpulchniona wewnątrz pochwa to objawy wczesnej ciąży. Zrób test ciążowy, najlepiej z krwi.