Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana przez tv market

OSTRZEŻENIE przed tv market'em

Polecane posty

Gość oszukana przez tv market

Wciąż ktoś (pewnie z tv marketu) usuwa mój wpis, więc zamieszczam go ponownie! Ostrzegam wszystkich potencjalnych klientów tv market'u!!! Z początkiem września br. zamówiłam 3 szt. damskiej bielizny "Ahh bra". Składając zamówienie zapytałam o producenta (czy aby nie jest to wyrób chiński), zostałam ZAPEWNIONA, że bielizna jest produkcji amerykańskiej. Ponieważ miałam wątpliwości, jaki rozmiar będzie właściwy, przyjmujący wg tabeli ustalił rozmiar. 22.IX 2011 r. kurier dostarczył mi zamówiony towar. Zapłaciłam kurierowi gotówką 219 zł (199 zł - cena bielizny + 20 zł opłata za dostawę kurierską). Po otwarciu przesyłki okazało się,że: 1) bielizna jest produkcji chińskiej 2) jest za mała Od razu zatelefonowałam do tv marketu z reklamacją. Konsultant, z którym rozmawiałam polecił mi w ciągu 10 dni odesłać towar. Zwrot gotówki miałam w ciągu 14 dni roboczych otrzymać przelewem na konto, jednakże jedynie 199 zł. Opłatę za dostawę (choć otrzymałam towar niezgodny z zamówieniem) miałam ponieść ja. 23.IX priorytetem poleconym odesłałam towar, dołączając pismo z żądaniem zwrotu także kosztów wysyłki. Po ok. 3 tygodniach zatelefonowano do mnie z tv market'u z informacją, że zwrot gotówki "nieco się opóźni, gdyż w tv markecie jest aktualnie inwentaryzacja". Zażądałam natychmiastowego zwrotu gotówki. Po tym telefonie co kilka dni dzwoniłam do tv market'u z ponagleniem dokonania przelewu. Do dziś, tj. 28.X 2011 r. nie otrzymałam zwrotu moich pieniędzy, ponadto w ostatniej rozmowie telefonicznej poinformowano mnie, że nie dość, że otrzymam JEDYNIE 199 zł, ale także nie dostanę ŻADNEJ odpowiedzi na moje pismo! Nie zamierzam składać broni, kontaktowałam się już z Miejskim Rzecznikiem Konsumenta. Teraz Rzecznik będzie dochodził moich roszczeń. Jednak ostrzegam WSZYSTKICH POTENCJALNYCH KLIENTÓW: NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ TV MARKETOWI!!! TO OSZUŚCI!!!