Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trzy zioła i Pasta Sama

Mam parę pytań do tych co głosowali na Palikota

Polecane posty

Gość też uważam że to niewiarygodne
żeby tak wykorzystywac biedaków i naciagac ich na pieniądze.

no, i zaczyna sie pyskówka popleczników czarnuchów, oczywiście, w duchu pojednania chrześcijańskiego i tejże miłości babeczki, w d... mam twoje poglądyy i daję temu wyraz niniejszym - idę poczytać i spać a ty sobie tu jazgocz dalej

Gość państwo jest nasze
to co rydzyk robi watykanskie.

Ewa: Bo co? Najechałem na palikota to znaczy, że popieram kościół tak? I może jestem rydzolem, moherem, katolem i pisuarem? No to idź lulać faktycznie bo ja chcę pogadać, a nie czytać twoje pierdy.

O czym wy mówicie! :-) Ech, dobra, do niektórych może dotarło, że Palikot jest złodziejem jak reszta rządu. Druga sprawa - maryśka! Sprawa jeszcze prostsza. Jak ktoś chce, to niech sobie jara. Dlaczego ktoś ma komuś zakazywać palenia? Przecież to on pali, więc jak szkodzi marychą to tylko sobie.

trzy zioła-zgodnie z Twoja "logiką" powinno się całkiem znieść podatki, a to już utopia. Rozumiem,ze jestes konsekwentny i jestes tez za zniesieniem becikowego i wszelkich zapomóg dla rodzin wielodzietnych,samotnych matek etc?

Gość trzy zioła. a kto płaci
za leczenie?

"trzy zioła-zgodnie z Twoja "logiką" powinno się całkiem znieść podatki, a to już utopia." Podatki powinno się płacić na wspólne cele, takie jak np. ochrona przed innymi narodami, czyli na wojsko, albo na ochronę przed innymi Polakami, czyli policję. A czy kościół dotyczy wszystkich czy tylko katolików? A in-vitro wszystkich czy tylko tych co nie mogą normalnie mieć dzieci?

To mnie nie dotyczy, to dotyczy rodzin z dziećmi. Mnie dotyczy ochrona, którą sobie nie mogę zapewnić (wojsko - przed innymi krajami i policja - przed innymi w kraju). Dlaczego mam płacić na coś co mnie nie dotyczy? Uważam ten system za złodziejski.

Po to, żeby można było normalnie jarać, normalnie uprawiać i normalnie prowadzić sklep i żeby nikogo nie opłacać, żeby latał i wlepiał mandaty czy tam co za posiadanie maryśki.

cala ta akcja z palikotem to odwrocenie uwagi od rzeczywistych problemow. m.in. tego ze jestesmy po prostu bankrutem...

Girl with dragon tatoo, gdyby Twoja wypowiedź była taka "a zasiłek dla bezrobotnych? przeciez dotyczy tylko bezrobotnych, wiec dlaczego ja mam trutni utrzymywac?" to by było dobrze. ;)

Gość babeczki na podstawie jakich
zrodel uwazasz,ze 80% Polakow jest za krzyzem w miejscach publicznym? Bo ja widzialam zupelnie inne wyniki sondazy... To,ze Palikot chrzci dzieci, czy mowi Tak mi dopomóz Bog" nie ma akurat nic wspolnego z krzyzem w sejmie. On to moze mowic w SWOIM imieniu, a krzyze w miejscach publicznych dotycza wszystkich ( w kazdym razie przedsatwicieli CALEGO spoleczenstwa) i to wg niego jest jest nie fair. Zreszta Palikot powiedzial,ze nie ma nic przeciw katolikowm, wkurzył sie tylko na kosciól po Smolensku, jako że zaczal sie bardzo mocno mieszac w politykę. JA uwazam,ze Palikot ma słabych, niesprawdzonych ludzi i niepotrzebnie upiera sie przy marysce, dorabiuajac do tego ideologie ( niech panstwo na tym zarabia, a nie dilerzy) podczas gdy przecietnemy klientowi to wisi, dla niego wazne,zeby ją mogl kupic w kazdtym kiosku) Ale wiele jego postulatów jest słusznyh i spójnych, a on jak na razie dziala konsekwentnie.

Wasza mentalność jest przerażająca... W pierwszej kolejności obchodzi mnie moja osoba, a nie jakiś krzyż czy inne takie rzeczy. A więc to że ktoś każe mi płacić podatki!

Tak, dla was to są frazesy. Szkoda że nie są jak chodzi o kościół. :) "Postulaty które podnosi są marginalne w kontekście zapaści ekonomicznej państwa." Masz rację, ale to właśnie chodzi o to, że ta zapaść powstała z systemu "zabierzemy jednym i damy drugim".

Ech... Reasumując - jesteście takie same złodzieje do POlszewiki i PiSiory. :classic_cool:

"co ty masz z tym kosciołem? rownie dobrze można wierzyć w krasoludki, nie widzę żadnej RACJONALNEJ przesłanki,aby łożyć na czyjeś urojenia." ale tu nie o to chodzi. katolik powie, że kościół z tym swoim dekalogiem jest pożyteczny. ktoś inny powie, że selekcja naturalna jest dobra i in-vitro jest nieracjonalne. i kto ma rację? rozstrzygamy ten spór? :) otóż rozwiązaniem każdego problemu w tym kraju jest nie dawanie ani na kościół ani na in-vitro, na nic takiego! bo żeby dać trzeba mieć, a żeby mieć trzeba zabrać

Co, argumenty dotarły do korka w mózgu i dalej nie pójdą w kierunku zrozumienia? ;)