Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez matury to nie średnie

Ukończenie liceum bez matury to NIE JEST średnie wykształcenie, DOWÓD wejdźcie

Polecane posty

Gość gość
To co właściwie z tego masz? xD

Gość gość
to w takim razie czemu ze studiami nie jest tak samo? nie napiszesz pracy dyplomowej ale masz wszystkie oceny i masz wyksz. wyższe?

Gość gość
gość dziś Bo jednak na wyższe trzeba trochę więcej wysiłku

Gość gość sisi
Ja ma średnie z maturą ale z uwagi na wysokie czesne na moim wymarzonym kierunku..postanowiłam zrobić policealną..teraz sama nie wiem jak to nazwać .?Matura leży w sufladzie.

Gość gość
gość sisi dziś Nie było tego kierunku na państwowej, czy tak źle napisałaś maturę?

Gość gość
Ja poszłam do pracy by zarobić na szkole i tak wyszło że pracuje już 18lat w państwowej firmie. Maturę prawie zdałam ale ten cholerny ustny z języka obcego. Czyli mam średnie. Mam też policealna szkole masażu. Po ukończeniu 18 l.miałam tylko jeden podpis w pośrednikami,mój młodszy brat magister inżynier 2 lata bez pracy. Gdy ja znalazł zarabiał mniej niż ja sprzątaczka. I czy to ze się sprząta biura jest czymś ponizajacym? Nie jedna osoba próbuje dostać te prace z całym socjalem, trzynastka, wczasami pod gruszą itd.A czy praca pielęgniarki opiekunki jest rewelacyjna? Ja nikomu tyłka nie podcieram. ..Możliwe ze jak mi dzieci podrosna ja się wyedukuje ale dla siebie nie by komuś coś udowodnić.. W moim mieście jest człowiek co podstawowe ma i ma dużą firmę przewozowa..a jest taki też co szkoły pokonczone miał w gazecie naczelnym był a teraz jest bezdomnym. .Naprawdę reguły nie ma a szufladkowanie nie jest pozytywne bo przecież każdy z nas inny jest i każdemu życie inaczej się układa..

Gość gość
mi to pasuje bez matury mam srednie zawodowe wyksztalcenie mi pasuje p*****le to wolalbym pracowac i co 2 tydz w zaocznym istotne jest to ze kazdy ma swoje wyksztalcenie i kropka a nie jakies bezsensowne klotnie kazdy niech zajmuje sie swoim zyciem

Gość lechy
To prawda bo moja firma nawet nie zatrudnia ludzi po studiach. Średnie wystarczy i można zarobić 2800 na rękę bez problem.

Gość gość
Świadectwo dojrzałości, tj. zdana matura w LO czy technikum jest dokumentem stwierdzającym posiadanie wykształcenia średniego i jednocześnie uprawnia do przyjęcia na studia wyższe(nie jest tylko przepustką na studia wyższe). To śmieszne, że ludzie bez matury twierdzą, że mają wykształcenie średnie... Jak myślicie..? -np. kończę studia,oczywiście zaliczam egzaminy i nie obronię pracy magisterskiej czy wcześniej inż./lic. mogę twierdzić, że mam wykształcenie wyższe? Kończąc technikum ma się tytuł technika, a nie wykształcenie średnie-nie oszukujcie! Nie wierzycie? To dzwońcie/piszcie do MEN, albo najlepiej do min. Gowina...Nauczcie się czytać ustawy ze zrozumieniem, a nie jak wam akurat pasuje...

Gość gość
nie szkoda ci było twojego świadectwa, żeby je gumką zmazywać?

syn właśnie przyniósł świadectwo ukończenia technikum,pod spodem pisze ;"świadectwo jest dokumentem potwierdzającym uzyskanie wykształcenia średniego",a dopiero jest w trakcie zdawania matury ,matura jest więc tylko potrzebna do tego jakby chciał iść na studia ,więc już teraz jestem pewna,bo widzę naocznie,niema też pełnego lub niepełnego wykształcenia ,niektórzy nie przystępują do matury ,mają średnie i to im wystarczy,co innego że niektórzy pracodawcy pytają się o maturę,ale jak zapyta sie o średnie to pokażcie ten właśnie zapis na świadectwie

Gość gość
Cyrk polega na tym, że maturę wymyślił złośliwy Niemiec. Z tego co wiem nauczyciele są złośliwi do s pliku kości i robią tak by we własnym interesie ich rodziny miały najlepiej przez wpadnie dyskryminację z natury:Ty jesteś głupi to nie będziesz miał pracy w urzędach i umrzesz z głodu. Perfidia polega właśnie na tym, że eliminuje się konkurencję a kto ma koryto ten rządzi. Mają wszystko od żarcia po papier dla swoich. Oni nie wychodzą z pracy głodni jak inni. Zapisują swoje dzieci do szkoły, w której pracują co oznacza, że na koszt państwa i kosztem innych pilnują swoje skupiając się tylko na swojej rodzinie w pracy! Gd, us rąk jest, że możesz zabrać swoje dziecko do pracy i je pilnować czy karmić lub uczyć podczas pracy?

Gość gość
To poco są oceny w dzienniku? Może od razu przystąpić do natury i olać te mafijne metody pełne próżność, które powodują, że zarabiają na tym, że udają, że uczą a w rzeczywistości opuerdala się jedno z drugim no żadnej kontroli niema

Gość gość
Mafia nauczycieli opanowali urzędy i dojdzie do wojny. Przepowiednie o tym mówią. Najwięksi egoisci są wśród nauczycieli. Zaślepki na oczach i dyktatura konserwatywna jest najbardziej niebezpieczna dla narodu.

Gość gość
Nauczyfcielka swojej córce przyniosła pytania z odpowiedziami z matury. Córka jej zdała ze wszystkiego bez problemu. Także

Gość gość
Logika mgr w szkole powinna być na poziomie a jest raczej na dnie ale jak mówi powiedzenie - Co wolno wojewodzie nie tobie smrodzie

Gość gość
A po studiach bez mgr nie ma się wyższego wykształcenia? Gdzie tu logika i sens. Matura jest po to by niby otworzyć drogę na studia ale nie wszędzie ponieważ są czasem dodatkowe egzaminy na studia więc matura to bzdura dla idiotów. Zaraz powiem o co chodzi. Jeżeli kogoś chcą wziąć swojego na studia, wtedy nagle pojawia się pomysł na dodatkowy egzamin, którego celem jest eliminacja niewygodnej konkurencji. Walka ma różne oblicza a w edukacji czasem dla niektórych to być albo nie być

Gość gość
Kto maturę wymyślił? Dziękuję

Gość HEEEE

TEMPE PAŁY ZAPISY ART. MÓWI WYRAŹNIE ... SE ZNAJDŹ W TEKŚCIE JEDNOLITYM TO PO PIERWSZE PO DWA MATURA TO PRZEPUSTKA NA STUDIA A NIE WYKSZTAŁCENIE. ODNOSZĘ SIĘ DO PEDAŁA CO SWOJĄ MATURĘ KSERUJE, CO ZA ZJ EB GENETYCZNY SKOŃCZONY PALANT