Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość refleksyjna123!

Dlaczego rodzice opłacają studia tym nierobom?

Polecane posty

Gość refleksyjna123!

Mam parę znajomych, którzy studiują na uczelniach prywatnych, bądź na państwowych, ale na kierunkach które wymagają nauki minimalnej... Nie dość, że mają zajęcia ( w porywach, bo na części oczywiscie się nie pojawiają ) trzy razy w tygodniu, to ich życie oczywiście składa się z wiecznych imprez, i ogromnych kaców na drugi dzień. Najgorsze jest to, że to ich bawi, i szczycą się tym, jakie fajne to maja studia, że wogole uczyć się nie trzeba... a przecież nie o to w studiach chodzi... Nie wiem, czy rodzice nie wiedzą czy sa aż tak głupi, ale ja nigdy w życiu nie utrzymywałabym na studiach takiego nieroba, który nie dość, że nic nie robi, to jeszcze zachlewa się co drugi dzień. Zamiast iść do roboty, przedłużaja sobie młodośc o 5 lat, aby pozniej i tak zmierzyć się z szarą rzeczywistością i czekającą ich pracą w magazynie w TESCO.

dokładnie właśnie tak.Niestety.Dlatego nienawidze studentow. Jeden nawet w pysk dostał za sam fakt ze jest studentem:-)

Gość no taaa, po co kształcić
dziecko które po Tobie przejmie firmę, serio, bezsensu mala, im jest papierek z wyższym potrzebny do objęcia kierowniczego stanowiska, pogódź się z tym

Też skończyłam studia płatne, niestacjonarne. Ale że rodzice płacili 2,6 tys miesięcznie nawet nie przyszłoby mi do głowy, żeby imprezować, nieuczyć się itp. Mam wrażenie że z powodu tych pieniędzy nawet bardziej szanowałam moje studia, niż Ci, którzy mieli je za darmo

Gość refleksyjna123!
większość osob ktore znam, nie mają rodziców którzy mogli by je ustawić na stanowisku kierowniczym zaraz po ukonczeniu studiów. po prostu te osoby studiują chyba tylko po to, aby przedłużyć okres nic nie robienia! również nie lubie studentów - takich którzy nic nie robia rzecz jasna, bo są i tacy którzy z powodzeniem zasila grono ludzi typu inżynierowie, lekarze itp. moim zdaniem to bardzo niebezpieczne zjawisko społeczne, ta zepsuta młodzież, zamiast sie zachlewać za kasę rodziców, powinna iść do roboty, płacić podatki i zasilać grono ludzi pracujących, a nie bezczynnie czekać przez 5 kat az dostanie sie gowno warty papierek i pozniej skomlec ze nie ma innej pracy niz fizyczna...

Gość refleksyjna123!
stomatoloszka to jest inna sprawa, jak mniemam dostalam sie na PLATNA stomatologie, a to znaczy ze i tak studiowalas na uczelni panstwowej, trudny kireunek. moja kolezanka jest na platnej farmacji i oprocz tego ze placa, nic sie nie rozni, maja taki sam zapieprz jak ci ktorzy dostali sie normalnie.

Gość no taaa, po co kształcić
ja innym nie zaglądam, po kiego? żeby żałować? że ja gdybym miała takie pieniądze to bym mogła spokojnie porządne lokum znaleźć i skupić się na nauce? niech każdy sobie radzi tak jak potrafi życie zweryfikuje

Gość oplacaja bo
ich na to stac. nie wiem szkoda ci ze ty zapierdalasz a ktos nie i musialas az zalozyc temat z tego powodu. o podatki panstwa az tak sie nie martw nikt sie nie czepia ze ktos caly czas sie uczy wiec nie rozumiem pretensji do kogos ze caly czas imprezuje jak zwykle znajdzie sie ktos kto wpierdala sie w zycie innych zamiast zajac sie swoim

Gość moje siostrzenice
ucza sie na Viadrina przez 1 rok dostawali stypendium 350 euro a teraz muszą pracować 60 godzi w miesiącu za 400 euro

Gość hddkhdksh
jak bedziesz miala wlasne dzieci to je wygonisz do pracy w takiej sytuacji, a teraz moze lepiej nie wtracaj sie w sprawy innych. Zazdrosc wyczuwam!!!!

Gość tak bo nie
ma to jak ukladac zycie innym

Gość kastetyy
bo ludzie z wykształceniem wyzszym lepiej zarabiaja

Gość ale gapa
Skoro mnie na to stac to dlaczego mam nie inwestować we własne dziecko?

Gość w natolu do robienia dzur
Dlaczego rodzice opłacają studia tym nierobom? - moim rodzicom i mi nie opłacałoby się żebym podjęła yebaną prace za 5 zł za godzine.... tak to mają ulgi itp. ja też mam profity z tego, że nie pracuje taki kraj ;) nie imprezuje za dużo, nie ucze sie też ale na pewno nie bede tyrać na jakiś koncern dobrą prace w kraju wspaniałym dostaje sie PO ZNAJOMOSCI też sobie tak załatwie, tylko musze mieć papierek ;) proste. a wy po politechnice mozecie zapieedalac w tesco jak chcecie chociaz do tesco nc nie mam, polecam być wam popychadłami w sklepach odzieżowych

Gość homoxselsua
Mi opłacają studia prawnicze, tylko po to bym mogła zarządzać ich nieruchomościami za jakiś czas, wiadomo jakby sie wynajmowała notariusza to by kilkadziesiat tysiecy na to wydali to już moje studia mniej kosztują A i nie poszłam na dzienne państwowe bo tam bym sie nic nie nauczyła :)

o studia wieczorowe na UW czy to stomatologia czy inne, tu chodzi o prywatna turystyke czy prywatna pedagogiko-socjologie. ludzie.

wieczorowe studia na porzadnych uczelniach to co innego niz pedagogika na prywatnej uczelni, hmm, hm, hmmmm, czekajcie zaraz powiem odpowiednim tonem cantare'e z wloskim spiewem: wyzsza szkola ekonomiczno-spoleczno-pedagogiczna imienia kogos waznego tego owego i tamtego

Gość prywatny pedagog
na cholere wpierdzielacie sie w zycie innych ludzi? skoro kogos stac na to, zeby oplacal dziecku edukacje to co wam do tego?! jak zwykle w Polaczkach zazdrosc i zawisc, ze ktos ma lepiej. Zajmijcie sie swoim zyciem

Gość a co tak niektorzy
sie przypieprzaja do pracy w biedronce czy tesco. ktos tez tam musi pracowac, ciekawe kto by zajal sie waszymi cholernymi zakupami gdyby nie te panie ja tam nic do nich nie mam, praca jak kazda inna

Gość gość
refleksyjna idiotko a co cie to obchodzi. Mają kase to im płacą za studia bo moze kochają te swoje dzieci. A ty im zazdrościsz. Ja nienawidze ludzi ktorzy innym zazdroszczą a sami nic nie robią.

Bo zwyczajnie są pewne kierunki studiów, że nie da się uczyć i pracować. A rodzic od tego jest, żeby zapewnić dziecku wykształcenie. Jakby nie było mnie na to stać, to nie decydowałabym się na urodzenie dziecka.