Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apaulina

jak duże ma byc dziecko aby lekarz zdecydował o cc

Polecane posty

Gość apaulina

czy orientujecie sie od jakiej wagi dziecka w łonie matki lekarz decyduje na cc z powodu no jego wielkosci

to jest zalezne od wielkosci dziecka i miednicy matki,ja jestem waska w talii i biodrach,ale rodzilam naturalnie moj urodzil sie 4200g moja kolezanka urodzila syna 4400g naturalnie nie ma czegoś takiego "od jakiej wagi cc" bo nie ma 100% pewności jaką wagę będział miało dziecko,usg to orientacyjna waga a nie pewna na 100%

Zalezy wszystko od wielkości bioder (pomiar cyrklem położniczym) Ja mam 164cm przed ciążą ważyłam 48 kg, dziecko szacowana waga na 4 kg a miałam rodzić naturalnie Wymiary wyszły mi na dziecko do 3,5kg....bałam sie jak cholercia Ale lekarz sie uparł ze to tylko szacowana waga dziecka Pomimo OGROMNEGO brzucha!W pasie z 61cm urosłam do 118cm....No ale lekarz wie lepiej Całe szczęście matka natura postanowiła mieć tu decydujący głos i pomimo podawanych leków na wywołanie porodu nie miałam rozwarcia i zrobili mi cc:)Syn wazył 4100g....Takze usg mało się pomyliło Nie wyobrazam sobie porodu naturalnego w takiej sytuacji Czasem jak widzisz wszystko zalezy od decyzji lekarza

Gość Miraculum5
Chyba jeśli dziecko przekracza 4 kg. Ale rzadko kiedy lekarz sam z siebie zleca cc ze względu na wagę dziecka. Mam koleżanki, znajome itp, które sn rodziły prawie 5kg dzieci

a wiesz ile dzieci rodzi sie z waga 4kg... ? to by jechali cesarke za cesarka,bez przesady. Niedlugo to matki beda sie obzerac by dziecko bylo duzo i by miec cesarke

Gość Miraculum5
No ja wiem, dla mnie wielkość dziecka to ostatni powód do cc powinien być. Ale różnie i lekarze i matki podchodzą.

Gość jjjjjjjjolanta
oj mało widze wiecie na ten temat, u pierworódek jak dziecko ma dużo ponad 4 kg robi się cc. U nie nowicjuszek się nie robi.

Gość pooiikjhgtyhgy
saleminka ty na prawde durna jestes. i co zlego w tym, ze kobieta chce cesarke?

Gość Miraculum5
jjjjjolanta, wcale nie... To zależy od lekarza. Moje się zapowiada na ponad 4 kg i nikt nic nie mówi o cc. Przy zdiagnozowanej pępowinie wokół szyi też nie. Więc to nie jest reguła. A znam właśnie masę pierworódek z dziećmi ponad 4kg i porodem sn.

Gość ciąża urojona
moje pierwsze dziecko miało 4200g i jakoś nikt nawet nie wspomniał o cc.

Gość mama lobuza
moje mialo 4,4 pierwszy porod i tez o cc nie slyszalam, ale podobno wieksze dziecko rodzi sie latwiej. i po sobie to wiem ze to prawda porod wspominam super

Gość sylwunia88102303
moje dziecko wazylo miesiac przed terminem porodu okolo 3,300 a dzien przed porodem 4,300 na usg i lekarze zdecydowali mi wywolac porod bo bylam juz po terminie i zdecydowali na porod naturalny i tak bylo straszna meczarnia nie da sie tego opisac. pod koniec wyciagneli mi malutka sprzetem vacum taka przyssawka ktora przyklada sie do główki dziecka gdyz nie dala bym rady urodzic jej sama bo byla bardzo duza. Moj lekarz prowadzacy zapewnial mnie ze usg oszukuje i napewno dzidzia jest mniejsza i niedal mi skierowania na cc. mowia ze szczuple kobiety nie rodza duzych dzieci a ja przed ciaza wazylam 50 kg a urodzilam coreczke 4,600...po porodzie bedac na wizycie kontrolnej jak lekarz dowiedzial sie za urodzilam tak duza dzidzie sama mowil ze cale szczescie ze jest zdrowa i wszystko jest ze mna wporzadku. nastepnym razem gdy na usg bedzie tak wysoka waga dziecka nie bede sie slychala ze usg zawyza wage tylko bede prosila jak tylko jest to mozliwe o cc.

Gość bail
szacowana waga wdl usg mojego dziecka to 4300g-4500g lekarz stwierdził że nie widzi porodu naturalnego poród sam sie zaczął mała nie zeszła w kanał rodny lekarz nie chciał mnie więcej męczyć i pojechałam na cc waga małej po urodzeniu 4260g cieszę się że miałam cc;)