Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Les Farfocles

Koty rasowe

Polecane posty

Przymierzam się do zakupu kociaka. W sumie mam sprecyzowane jakiej rasy miałby to być kot, ale może mi pomożecie. Ma ktoś z was rasowego? Jakie mają charaktery? Jak z ich pielęgnacją? P.s Chciałabym Abisyńskiego ewentualnie rosyjskiego niebieskiego - może ktoś z was ma właśnie taką rasę w domu?

Gość taka siaka
ja mam 2 ruskie. Są przekochane, wykastrowane prawie 3 letnie kocury, bracia

Gość taka siaka
a Abisyńczyk też mi się marzy

Gość zaraz wypowie sie specjalistka
ewa,33 albo lady love

Abisyńczyk bardzo mi się marzy, ale mam chrapkę na tą rasę dopiero od niedawna. Są przecudowne i prześliczne, ale znowu ruski marzyły mi się od zawsze.

Gość taka siaka
są kochanymi, grzecznymi kotami, jeden typowy przytulas, drugi trochę mniej. Nigdy mi nie nabrudziły, nawet jak kuweta nie sprzątana 3 dni, to grzecznie w gównach kopią a poza nie robią. Ja nie pielęgnuję, tylko pazury obcinam. Chociaż trochę puchu im wyłazi, szczególnie jak się kotłują na łóżku to fruwa. Bardzo Ci rosyjskie polecam, to piękne, kochane koty. Niezbyt wymagające, podobno polecane przy dzieciach. Zachowują trochę dystans, ale bardzo się przywiązują do właściciela

Gość taka siaka
kupuj. Wcześniej miałam dachowca, ale ruski mi się marzył zawsze i w końcu kupiłam, hodowczyni miała też młodą Abisynkę i od tego czasu też chciałabym mieć. Moja kotka rosyjska zmarła niestety 2 tygodnie po porodzie (miała 2 lata) i 3 kociaki wykarmiłam sama. 2 zostały u mnie, a trzeci mieszka z moją kuzynką - też jest super kotem :)

Gość taka siaka
zerknij na gratkę. Ale raczej w okolicach 1500-2000 średnio. Jak podzwonisz, popytasz to może uda Ci się kupić odrobinę taniej, bez prawa do rozmnażania. Z pseudo - hodowli, bez rodowodu - ok. 800. Zależy od Twojego podejścia do tematu, przyznam szczerze, że widziałem lepszą hodowlę nierodowodową niż jedną rodowodową. W przypadku bezrodowodowego możesz trafić na mieszańca ruska z jakimś innym. Decyzja należy do Ciebie

Gość taka siaka
i jeszcze dodam, że proponuję kocura niż kotkę. Szczególnie jak chcesz mieć pieszczocha. Kotki bardzo często wykazują się większą asertywnością. A facet to facet - każdy lubi mizianie ;)