Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2,5 latka

na ile są samodzielne wasze 2-3 latki?

Polecane posty

Gość mama 2,5 latka

czy możecie napisać co dzieciaki już opanowały w tym wieku?

z doświadczenia Ci powiem,że nie czytaj lepiej co potrafią dzieci w przedziale 2-3 lata bo to ogromna ilość czasu i może Ci się wydawać,że Twoje dziecko mało potrafi... rowno 2 latek w porownaniu do 3 latka moze niewiele umieć ;) Dzieci roznie się rozwijają ;) mój np.7 listopada skończy 2 lata potrafi liczyć do 3 -po swojemu (je,da ci) mało mówi potrafi ubrać buty,rękawiczki,czapkę,kamizelkę,bluzkę z krótkim rękawem -w reszczcie muszę pomagać zdejmuje pieluchę jak zrobi siku,zdejmuje bluzy,kurtki,luźne spodnie,skarpetki,rękawiczki,czapkę wyciera nos,myje się w kąpieli (ja poprawiam oczywiście,bo wiadomo jak to wygląda u 2 latka :D ) myje sam ząbki je głównie sam,pomagam przy zupach pije ze zwykłego kubkaka sprząta po sobie zabawki-pomagam wynosi swoje ubranka do kosza na pranie papierki,pustą butelkę itp.wyrzuca do śmietnika,w plenerze również hmm co jeszcze... :] Skakać,tańczyć,śpiewać po swojemu czesać naszego kota :D co mnie aż rozwala jak na to patrzę :D właczyć tv,zmienić program oświeca i gasi światła wyciera jak coś rozleje-niekoniecznie za pomocą ścierki,czasami i jakąś bluzką to zrobi :D

Gość cvzvza
moja córcia za m-c skończy dwa latka. Potrafi jeść łyżeczką, ubrać się(oprócz rajtuz i zapinania zamka i guzików np. od kurtki), w wannie myje się jeszcze co prawda nie poradnie, ale myje. Mówi dużo w swoim języku i pojedyńcze słowa. Lubi po swojemu rysować, tańczyć i śpiewać, woła kiedy chce na nocnik.

Gość moja ma..........
2,5 lata i potrafi : - umie liczyc do 10 ( rozpoznaje cyfry ) - zna kilka liter - mowi pelnymi zdaniami , ma bardzo bogate slownictow - sama je - od roku chodzi bez pieluchy - zalatwia sie w ubikacji na sedesie na desce - umie sama sie ubrac ( z wyjatkiem rajstop ) -zna kilka krotkich wierszkow i piosenek

Gość mama synkaaaaaa
moj ma 2,5 roczku pozno zaczął gadać wiec wierszyków i piosenek jeszcze nie zna ale gada juz wszystko potrafi sie sam rozebrać przed kapielą sam zje stara sie liczyc: jeden, dwa. piec, osiem, dziesiec z grubsza posprzata swoje zabawki myje sie sam w wannie tak jak umie ja musze poprawic ;-) załatwic sie czy do nocnika, na kibelek musze posadzic bo nie sięgnie ale siku na stojaco zrobi sam :-)

Gość no wlasnie,kazde dziecko inne
do saleminki-moj 18 miesieczniak robi to samo co twoj.

Gość moja je sama odkad skonczyla
20miesicey

Gość beatka sk czy ty
oświeca?? a co to jest oświeca??

Gość DO SALEMNINKI
mój np.7 listopada skończy 2 lata - który Jagódko, który, Bartek już skończył, Adam chyba jeszcze nie, oj, coś Ci się daty chciały pomylić :P

Gość a o co chodzi
z ta saleminka?

Gość beatka sk czy ty
salemika to jagodaa?

Gość CZY SALEMINKA TO JAGODA????
W/W????????

Gość Uprzejmie donoszę :)))
że Jagoda 369 to projekt kafe! Po pierwsze ma najwięcej tematów, często specjalnie kontrowersyjna, dla podniesienia czytalności i wpisów na forum. Zauważyłam tez dziwną zbieżność część nieprzychylnych jej osobie tematów jest nagle automatycznie kasowana! pomimo że numer ID danego tematu nie znajdował się, czyli nie był zgłoszony przez nikogo (!) w śmietniku redakcji kafe. O reszcie nie będę pisać, same się domyślcie i wyciągnijcie wnioski.

Gość szachmatttttttt
o masz! :O

Gość DO SALEMNINKI
Absolutnie nie. Mody ja znają, wiedza jaka jest wiec kasują, bo ubliżanie i wyzywanie to u niej na podstawa;/

Gość szachmatttttttt
co to są "Mody"????

Gość szachmatttttttt
chodzi o moderatorów??? tylko powiedz jak koleżanka wyżej napoisła jak to możliwe że kasują bez głaszania do śmietnika???

Gość DO SALEMNINKI
jezeli na kafe jest Mod to chyba normalne ze skasuje wpisy gdzie leca ku i huj i dziff itp itd, poza tym masz opcję, zgłoś do usunięcia

Gość beatka sk czy ty
nie no jagoda jest prawdziwa, kiedys w stopce miala fotki ciążowe ;-)

Gość uprzejmie donoszę :)))
ale to są kasowane całe topiki a nie wpisy! wczoraj wychwyciłam takich 2 nagle skasowanych i tam nie było h.i, ku.rw i tym podobnych tylko była mowa o jagodzie!

Gość a o co chodzi
acha,takie buty... ten dzial to dno,szkoda. Bo tyle mozna by sie dowiedziec od doswiadczonych mam:(

Gość angeloveee
a co wy nie wiecie ze jagoda to saleminka:D no litosci, to wiedza chyba wszyscy na forum od kilku miesiecy:O

Gość mama synkaaaaaa
nie, jagoda pisze selemika a powinna salemika chyba gdyby jagoda= salemika to wiedziałaby jak napisac????

Gość angeloveee
pisze tak specjalnie, to wbrew pozorom cwana franca:O

Gość mama synkaaaaaa
aha

Gość VBNBVGHN
A MI COŚ SIE WYDAJE ZE JAGODA DOSTAŁA BANA NA IP ZA WCZORAJSZE UBLŻANIE NA POMARAŃCzOWO

Gość mama synkaaaaaa
a ja myśle ze jagoda nie ma za duzo czasu na forum, przeciez ma 2 malych dzieci...