Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marika1212

Ashanti imię dla córki

Polecane posty

Gość Marika1212

Witam, mam wielki problem. Potrzebuje jakichkolwiek informacji na temat imienia ASHANTI. Wiem, że dużo osób dało już to imię swoim córkom, dlatego czekam na konkretne informacje. Chciałabym wiedzieć, czy nie było problemu przy chrzcie ? Z tym imieniem ? Pozdrawiam i czekam na informacje!

brzmi cos jak kosmetyki .... szczerze to mi sie nie podoba .... ostatnio w sklepie zabawkowym tatus wołał do synka "MARTIN "..."MARTIN "... strasznie to brzmialo .....................

Gość *** * UWAGA TROLL * ***
wg polskiego prawa nie można dać dziecku imienia, które nie figuruje w rejestrze imion. A Ashanti tam nie ma

Gość dyszaha
Filipka a moze ten maly Martin nie mieszka na stale w Polsce. Tego nie wzielas pod uwage? :O I wtedy, w jego kraju imie nie brzmi "strasznie" tylko normalnie. Dlaczego w PL wszystko co odbiega od przecietnosci jest od razu "straszne"? :D

To imię to żart tak? Takiego imienia nadać dzięki bogu nie mozesz bo nie figuruje w rejestrze imion polskich

Ludzie tyle pięknych polskich imion a wy wymyślacie jakieś połamańce Rany...... Skarlet, Żaklina, Abercjusz,Chociebor itp. to dziwadła a nie imiona

Gość dyszaha
A skad wiesz, ze Martin mieszka w Polsce? Obgadujesz znajomych na forum czy po prostu tyMUSISZ miec racje (bo inaczej to potop :D) Eehh!

Gość mamamama27
jak widac nikt z kafe nie dał - imie straszne - pomyśl kiedy dziecko nauczy sie je wymawiać i pisać - już bym wolała dzesike..

Gość marika1212
Aaa jednak mogę takie dać, bo już dużo osób dało takie imię. Pięknych polskich imion haha . Marysia ? Zosia? czy Basia hehe. Polskie imiona są beznadziejne. a nawet obrzydliwe.

moim skromnym zdaniem jezeli nadasz to imie twojemu dziecku to je bardzo skrzywdzisz to imie bardziej sie chyba kojarzy z religia arabska, bo wnioskuje ze jestes katoliczka(piszesz o chrzcie), wiec zastanow sie dobrze jak ktos napisal wyzej, jest WIELE pieknych polskich imion nawet ja, nie mialam problemu z imieniem dla syna-nie mieszkam w PL-, i trafilam w imie ktore brzmi super w jezyku pl jak i fr w ogole to pierwszy raz slysze ze jest takie imie, jak dla mnie jest dziwne

rozumiem ze ojciec ma nazwisko zagraniczne i jest obcokrajowcem? bo wybacz ale nie wyobrazam sobie dziecka Ashanti Malinowska:-) a mam meza obcokrajowca i mieszkalam /bede znow mieszkac za granica wiec nie mam waskich horyzontow. Jesli mieszkacie w PL i macie Polskie nazwisko to przemysl sobie jeszcze raz kwestie imienia

Gość poczytać warto, śmiech to zdro
tu masz znaczenie tego imienia http://florablog.eu/babynames/index.php?akcja=pokaz&id=631 dla leniwych wklejam treść: Imie: ASHANTI - African Tribe Name Pochodzenie: African Imię (łac. nomen) - osobista nazwa nadawana jakiejs osobie przez grupę, do której należy. Wraz z nazwiskiem, czasem patronimikiem, a rzadziej przydomkiem stanowi u większosci ludów podstawowe okreslenie danej osoby. Głupich nie sieja, sami się rodzą :D :D :D

Gość pozwolą ci nadac takie imię
ale z polska pisownią czyli ASZANTI...

Gość imie w polsce
powiem ci tak, ja mam córke która nie ma polskiego imienia, ale nie urodziła sie w polsce, ogólnie nawet nie planowałam powrotu do polski tak wyszło jednak ze teraz tu jestesmy, i okazuje sie ze polska , jak wydawało mi sie zyjąc dlugo zagranicą zmieniła sie bardzo na lepsze itd jest bardzoej europejska światowa itd, ale NIESTETY NIE JEST !!! ii jeśli mieszkasz w pl to nie polecam takiego imienia ponieważ nie jest to dobrze przyjmowane i tolerowane!!!! a już najbardziej mnie rozbawiły jakieś badania w pl z których wynikało ze takie imioma maja przważnie dzieci z patologicznych rodzin!!!!!!!!!!!!!!!!! masaka, prawda???????? więc przemyśl temat jeśli mieszkasz w PL! pozdrawiam

Gość dddgggeee
imie straszne a jak pozwola je wogole zarejestrowac to bedzie brzmiec ASZANTIA bo u nas zenskie musze sie imiona konczyc na A dlatego nie ma NIKOL tylko jest NIKOLA itp

Gość reguszka
Ashantia, czyli po łacinie Nomen? I nawet nie jest to imię? Już chyba wolałabym Mikołajkę, polską wersję imienia Nikol :D

Gość an2anet
ja mam Mikołajkę :P :) czyli Nikol ale mieszkamy w uk wiec imie normalne, jesli ci sie podoba tylko pomysl o tym jak ty bys sie czula majac takie imie ja tak podeszlam,z pierwsza cora wiedzialam od dnia kiedy tylko dwie kreski sie pojawiły wiedzalam ze bedzie to Aleksandra ale przy drugiej do dnia porodu nic mi nieodpowiadalo ale znalazlam :)

Gość reguszka
Pozdrawiam Mikołajkę i jej siostrę Olę :D

Gość mroczek halina 3333
te dwie kreski mogly byc tez siurkiem i co wtedy tez wiedzialas ze byla by aleksandra, a ta mikołajka to jak ma w akcie wpisane jak to imie brzmi?

Marina, to zart prawda? Mam nadzieje ze nie zamierzasz tak nazwac dziecka. Imie brzmi jak nazwa jakiegos taniego produktu z drogerii, nie wiedziec czemu...Nie chcesz chyba zeby Twoja coreczka przywodzila na mysl szampon?

Żadnego interesującego postu. Szukam dziewczyny, która pisała na tym forum kafeteria.pl o tym ze dała tak na imie swojemu dziecku. Inne zbędne informacje jak np wasze zdanie czy jeszcze coś mnie nie interesują więc możecie sie tu w ogóle nie wypowiadać i nie zaśmiecać tego tematu. Dyskutować na pewno z nikim nie będę, szukam jedynie kontaktu z tą osobą (co jest bardzo znikome:/ ) ale moze mi sie uda, więc nie utrudniajcie mi tego ludzie. Pozdrawiam

Gość imie ladne ...
ale w nietolerancyjnej Polsce zajada ci dziecko :-( Mnie sie w kazdym razie podoba.

Gość jasskisz
nie przesadzajcie z tym,ze nazwisko polskie nie pasuje do zagranicznego imienia. A ile jest obcokrajowcow,ktorzy maja polskie nazwiska? Ja znam kilku typu-Hans Kowalski,James Ostrowski itp Mnie to wogole nie rusza. a co do tematu,imie jakimie.chcesz nadac dziecku to nadaj. Dlaczego mialaby dziewczyna skrzywdzic dziecko?bo wy juz od kolyski dzieciom swoim wmawiacie,ze nalezy sie z innych imion niz amelia,maksymilian,hania smiac? To czy dziecko bedzie wysmiewane zalezy od was samych,jak swoje dzieci wychowacie

Gość rajuńciu Juluńciu
Ashantii - po jakiemu to??? jak mieszkasz w PL to maskara to imię, kojarzy sie z szantami :D i jak dla córki Maharadży :D jak następne będziesz mieć syna to nazwij Sindbad i będzie miodzio! :D

Autorko szukasz osoby ktora dała tak na imie swojej córce ale takiej nie znajdziesz bo nie ma takiego imienia w rejestrze polskich imion Tak jak ktos zauwazyl jesli sie na nie uprzesz bedzie brzmiało ASZANTIA bo musi mieć końcówkę A Zastanów się bo imię jest koszmarne Skrzywdzisz córkę bo będą jej dokuczać Z Polskim nazwiskiem będzie brzmiec fatalnie

Gość gagaszaha
Jezeli dzieci beda dokuczac dziecku noszacemu nietypowe imie to jest to wasza wina! Rodzicow, ktorzy nie potrafia wychowywac dzieci w duchu tolerancji. Wiec zastanowcie sie nad sobba a nie nad dzieckiem majacym imie odbiegajace od Frankow, Maciusiow, Zuz czy Majek :O

Gość pewnie to od
pomijam samo imię bo mi to obojętne jak ktoś sobie dziecko nazwie. Ale pewnie przy rejestracji w USC będzie problem bo imię nie spełnia norm stawianym polskim imionom dla dzieci. "W kwestii wyboru imion dla dziecka ustawa Prawo o aktach stanu cywilnego przewiduje pewne ograniczenia. Nie można nadawać dziecku więcej niż dwóch imion, ponadto imion ośmieszających, nieprzyzwoitych, w formie zdrobniałej, jak również imienia które nie pozwala na odróżnienie płci dziecka. W takich przypadkach kierownik USC odmawia przyjęcia oświadczenia o wyborze imienia. Możliwa jest kontrola sądowa takiej odmowy, w toku której rozpatrywane jest czy imię spełnia określone prawem wymogi. Na przykład w toku postępowania przed Naczelnym Sądem Administracyjnym stwierdzono, że imię "Aramis" (tak jak jeden z bohaterów "Trzech muszkieterów" Aleksandra Dumas) byłoby imieniem ośmieszającym dla dziecka. Możliwe jest nadawanie imion pochodzących z języków obcych o ile nie mają odpowiednika w języku polskim. Nie jest możliwe jednak stosowanie zagranicznej pisowni, np. Max lub Karl. Gdy rodzicami są cudzoziemcy mogą nadać dziecku również imię w formie występującej w ich języku ojczystym, nawet jeśli ma ono polski odpowiednik. Jeżeli rodzice są przedstawicielami mniejszości narodowych w Polsce, stosuje się odrębne uregulowania zawarte w ustawie o mniejszościach narodowych i etnicznych oraz o języku regionalnym. " A co do chrztu to warto porozmawiać z proboszczem. Ale wydaje mi się że tu też może być problem.

Gość mama dziewczynki
A moja córeczka nazywa się ADIAMENTINI. :) Po św. pamięci mamie mojego męża. :) Jemu bardzo zależało, by córka nosiła to imię a mnie się podobało więc tak ją nazwaliśmy. Adiamentini znaczy diamentowa.

Gość Ja po pól roku
Bez przesady ze od razu skrzywdzi dziecko.. Ja znam wiele dzieci o dziwacznych imionach i nikt nie robi z tego sensacji... Może u was na wsi..:)