Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marika1212

Ashanti imię dla córki

Polecane posty

Adiamentini... takie imiona są normalnie piękne. Gratuluję wyboru, właściwego imienia, dziecko na pewno bedzie wdzieczne.

Aaaa popieram wypowiedź powyższą. Ja znam SAME nietypowe imiona, znaczy ludzi, którzy je noszą. I w 100% to racja, że własnie na wiochach robią z ładnych imion sensację, a z ładnych ludzi nie wiadomo kogo. Cóż taki urok CIEMNOTY, której tak nienawidzę :-/

Haha, ta światła się odezwała, która zna samych ludzi o oryginalnych imonach. :o Wiesz, rozumiem, że się wkurzyłas, ze ludzie nie pieją z zachwytu nad imieniem, które wybrałaś, ale pisząc, że nienawidzisz ciemnoty, sama wystawiasz sobie świadectwo. Mnie się to imię podoba, ale jako nazwa jahtu. I mogę być dla ciebie ciemnotą, nie wzrusza mnie to :D

Ojeeejeeejj hehe :) Akurat bo mnie obchodzi zdanie ludzi. A widzę, że google ci pomogły znaleźć taką informację, że był taki jacht ? hehe Ten wątek jest po to żeby znaleźć tych ludzi, którzy dali tak na imię swoim dzieciom i wypowiadali się na tym forum, jak już wcześniej pisałam. Więc na prawdę zbędne są te wypowiedzi wszystkich. A wkurzac to ja się nie mam na co hehe bo dla mnie to jest jedynie śmieszne coo tu wypisują :)

Gość kolejna mało inteligentna mamu
śka,która próbuje nadać niezwykłości swojej prymitywnej naturze za pośrednictwem dziecka.....biedna mała-nawet nie wiesz idiotko jak dzieci i dorośli patrzą na takie dziwolągi a przede wszystkim jak oceniają takie idiotki mamuśki.....nie ma pięknych polskich imion???? zresztą w badaniach i tak wychodzi jak byk-im mniej wykształcona matka tym bardziej dziwne na "egzotyczne-haha bo padnę egzotyka!" imię dziecka!

Znam takie "swiatle" rodziny. Slyszac, jak dzieci maja na imie, od razu wiadomo, co to za rodzina. W jednej mi znajomej jest Mike, Steve i Bryan. Najmlodszy opowiadal, jak starszy rzucal za nim nozem, a najstarszy nozyczkami, bo maly ich obudzil. Generalnie rzecz biorac "takie" imiona wybiera albo 1) jakies niedowartosciowane matki, ktore nie maja nic dzieciom do zaoferowania, poza przebojowym imieniem, albo 2) nowobogackie rodziny, ktore chca za wszelka cene odbic sie od przecietnosci i szukaja dziwnych imion, zeby pokazac calemu swiatu, jacy to oni nie sa wyjatkowi. :P Jest jeszcze grupa sentymentalna- dziwne imie po babci czy dziadku, po jakims szczegolnym swietym lub innej szczegolnej osobie. Jestem ciekawa, do jakiej grupy nalezy autorka. Pewnie nam tego nie zdradzi :P

MI się nawet podoba, chociaż jestem raczej sceptycznie nastawiona do dziwnych, niepolskich imion. Zależy też dużo od nazwiska, bo według mnie imie powinno pasować do nazwiska. Skoro w PL już są dzieci o takich imionach, to w czym problem ?

Gość sennypajak
Ja podpisuje sie pod 3 grupe.Mam mala Klare.

Gość ashanti, jak tam piosenkarka
murzynka:D ja pyerdole! matka pewnie 18stka, ktora takiej muzy slucha i chce zaszpanowac w zawodowce jak to dziecka nie nazwała:o:p

Gość bebbbbbbbbbbbb
jak środek do wc:)

Gość mama dziewczynki
Wypraszam sobie. Nie jestem z rodziny patologicznej ani nowobogacka. Nazwałam córkę ADIAMENTINI bo tak nazywała się mama mojego męża. Bardzo ją lubiłam a zmarła jak byłam w 6 miesiącu ciąży. Bardzo czekała na wnuczkę ale nie doczekała. Mieszkamy w kraju męża (Grecja). Nazwiska też nie mam polskiego.

Mamo dziewczynki Ale to jest wlasnie to co ja probowalam wyciagnac od autorki. Jesli ojciec jest obcokrajowcem/dziecko bedzie nosilo obco brzmiace nazwisko i mieszka sie za granica to super ma to sens wtedy. Ale jesli autorka i jej maz nosza nazwisko Nowak, pochodza z Nowego targu i kraj skad pochodzi to imie widzieli co najwyzej na mapie to wtedy wybacz ale nie widze tutaj jakiegos celu. I nie chodzi tutaj ze ja chce cos narzucic autorce tylko chbce sie dowiedziec SKAD pomysl na takie imie? Z czystej ciekawosci aby moze doradzic jako osoba wyobraz sobie (pisze [po raz kolejny) ktora wyszla za maz za obcokrajowca

Gość palalaka
Urzędnik zarejestruje Ci takie imię w 2 przypadkach: 1. jedno z rodziców ma pochodzenie inne niż polskie, jeśli twój mąż czy partner jest Polakiem i ty też, to nie ma szans... 2. Ewentualnie zarejestrują Ci Aszanti... a to wybacz... nie wygląda dobrze.

Gość gość
Witam, czytając posty co niektórych osób to ręce opadają. Ja jestem w ciąży i niedługo przyjdzie na świat moja córeczka i razem z mężem zdecydowaliśmy że będzie miała na imię Ashanti. Bardzo mi się podoba to imię. Gratuluję wyboru.

Gość gość
Moja córka też ma na imię Ashanti. Ma prawie 8 lat i powiem wam szczerze, że często słyszymy komentarze, że imię ładne, ale my mieszkamy za granicą. Szanujmy decyzje i wybory innych ludzi.

Gość San

Ashanti to nazwa afrykańskiego plemienia, nie ma to nic wspólnego z religią arabską, jak ktoś tu wspomniał. Jeśli wząć pod uwagę, że mogłoby to być imię, to byłoby ładne imię i dość oryginalne (wg. mnie). niestety nie wiem, czy możesz je nadać dziecku...