Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ah

Czasmi brakuje mi do niego sil

Polecane posty

Moj chlopak... wystarczy mu powiedziec ze jest rozpieszczonym dzieciakiem a on juz obrazony ubiera sie i wychodzi z domu. Wszystko co powiem na jego temat a co nie jest po jego mysli traktuje smiertelnie powaznie, zaraz sie obraza ,ma fochy . w ogole nie ma dystansu do siebie, nie zna sie na moich zartach , przy nim musze kontrolowac to co mowie nie moge tak po prostu sobie glupio zazartowac na jego temat bo zaraz bedzie klotnia i musze przepraszac mimo ze czasami nie wiem za co... zlosci sie o blahostki czasami brakuje mi do niego sil. nie wiem jak do niego dotrzec

Może zbyt ostro wytykasz mu jego wady? To samo można przekazać na wiele sposobów.

wlasnie chodzi o to ze nie wytykam mu wad.. to mial byc zart tak sobie powiedzialam ze jest rozpieszczony tylko dlatego bo mial focha o to ze na chwile zabralam mu komputer.. no prosze was jestesmy oboje doroslymi ludzmi ale on przesadza... jak kobieta w ciazy ma fochy wszystko musimy byc tak jak on chce a jak cos jest nie po jego mysli to od razu obraza .Kocham go ale zaczyna mnie to meczy i sama boje sie moich mysli

A nie mogłaś powiedzieć np, żeby nie był egoistą albo, żeby "nie sępił" zamiast stwierdzać fakt, że jest rozpieszczony? Poczytaj o technikach NLP, to jakich słów używasz na określenie tego samego może mieć kolosalne znaczenie.

Dlaczego tak latwo was urazic?? Kobiety a przynajmiej Ja mam dystans do siebie i potrafie jednym uchem wpuscic a drugim wypuscic cos przykrego co wiem ze bylo powiedziane np w chwili nerwow albo w zarcie. Mezczyzni sa trudni a moj szczegolnie...

Tak? Ciekawe jakbyś zareagowała gdyby Ci powiedział, że przytyłaś i już go nie podniecasz? A faceci, no cóż mają swoją dumę i ego a ten Twój może nie przywykł do krytyki więc powinnaś wziąć to pod uwagę i stopniowo zwracać mu uwagę.

Musze przyznac Ci racje , rzadko kto go krytykuje no ale co ja teraz powinnam zrobic . Przeprosic? ok ale to nie do konca bedzie szczere bo ja nie uwazam zebym powiedziala cos co go moglo tak ogromnie zranic a tak sie zachowywal ,jakby nadchodzil koniec swiata

Powtórzę Ci ostatni raz:P, że to co Ty uważasz za żarcik on odbiera jako afront. Trochę więcej kobiecej dyplomacji i zacznij używać innych (łagodniejszych) określeń w rozmowach z nim.

Gość Faceci....
Tak baldur, masz rację.A pózniej jak nie będzie mówiła wprost to facet jej powie, że owija w bawełnę i nie rozumie o co chodzi. Wy faceci jesteście genialni!

Gość alo1
@ah zachowujesz się jak dziecko zakładając taki temat.

Nie mam na mysli owijania w bawełnę tylko używania odpowiednich słów w odpowiedniej chwili a jak facet jest delikatny, to trzeba z nim delikatnie a z czasem można mówić dosadniej.

alo nikt nie karze ci tego czytac i komentowac...proste

Gość ona-karotka
rozumiem Cie doskonale, mój mąż żartuje i wyśmiewa wszystkich do okoła a jak ktoś zażartuje na jego temat to się obraza albo zaczyna kląć na tego kogos. przykład: powiedział kiedyś ze baby są głupie a tak na prawdę miał na myśli mnie. więc mu odpowiedziałam ze moje okulary są inteligentniejsze od niego w żartach oczywiście ( tekst z reklamy która leciała godzine wczesniej i z której smialismy się obydwoje) a on mi na to zebym sobie założyła te okulary a najlepiej to różowe, wymalowała na blond i wyszła na ulice to wszyscy mi zejda z drogi a potem z wielką nerwą do mnie ze jestem gówniara i ze nie umiem się zachować, trzasnął drzwiami i wyszedł. przepłakałam wtedy cały dzien...

Gość ona-karotka
a i jeszcze powiedział wtedy ze jest 100 razy mądrzejszy ode mnie