Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia15

Biała perła- żel wybielający. Bardzo ważne.

Polecane posty

Gość Natalia15

Mam juz całą kwotę na to aby kupić żel wybielający biała perła. Tylko teraz pojawia sie pytanie a mianowicie: czy ten żel wybiela również zeby z natury żółte? ( Nie mają przebarwien itp. po prostu sa żółte ze względu na kości). W aptece powiedzieli mi ze tak ale chciałam zapytać czy wam wybielilo? I tak ogólnie czy ten środek na prawdę pomaga? I jeszcze o to czy trudno jest uformować te aplikatory? Mam strasznie krzywe zeby i boję sie ze nie dam rady ich uformować? Piszcie wszystko co wiecie o tym żelu.

Gość Natalia15
Mam 15 lat. Po prostu musiałam sie lapać na jakies fuchy (roznoszenie ulotek) bo w domu sie nie przelewa i nie dostałabym 5 dych tylko na to zeby jak twierdzą moi rodzice: wygłupić sie. Z takimi ulotkami u mnie w miescie to tez problem i dużo z nich nie mam bo jest to po około 15 zl.. A niczym sie znajdzie miejsce w którym akurat potrzebują to tez trochę potrwa. Jakbym miała zbierać na samochód z ulotek to prędzej bym umarła..

Gość Natalia15
A tak wgl to wiesz coś na temat bialej perly?

Gość SmutnaLaleczka27
mi to rozcieńczyło szkliow to gówienko i bardzo niewygodny był ten plastik, który trzeba uformować w szczęce

Gość Natalia15
I tak wgl to Ci zazdroszczę ze w każdej chwili mozesz sobie kupić coś o czym ja marzę od wakacji i na to zbieram. :D

Gość SmutnaLaleczka27
do ile ty masz lat?- a ile ty masz lat pustaku umysłowy?

Gość nhfdijvbndsiufvbfdsiubvfsdi
Ja używałam perły igdybyś napisała wcześniej wysłałabym jedną tubkę za darmo:) A więc rzeczywiście wybiela. Bez problemu uformujesz aplikatory, wkładasz na chwilę do wrzątku a potem na szczękę i zaciskasz. Spokojnie. Tylko musisz mieć wyleczone wszelkie ubytki. Żel jest dość mocny i gdy wejdzie w jakąś dziurę może być nieciekawie.

Ja zakładałam na noc i tylko na górną szczękę. Po kilku dniach miałam bardzo nadwrażliwe zęby, nawet powietrza nie mogłam wdychać tak mnie bolały, ale potem juz spokojnie. Ładnie mi wybieliła.

Gość Natalia15
Nie, nie. Czapki nie nosze, bo nie lubię, a szalik mam. Zeby to mój na prawdę największy kompleks i musze coś z tym zrobić. Juz nie mówię o tym ze sa strasznie krzywe. Aparat sobie kupię jak będę miała pracę czyli za jakies 10 lat. XD

Gość Natalia15
Nie, no bez przesady. Jakoś dam radę. I tak obskoczyłam wszystkie apteki w miescie i znalazłam biała perlę za 45 zl wiec nie jest tak źle jak myślałam. Ale tak ogólnie to dziękuję za to, ze bym mogła ja otrzymać ;D

Biała perła jest bardzo wydajna. Jedna tubka spokojnie wystarczy na długo. Ja zużyłam tylko jedną, druga leżała w szufladzie aż ostatecznie wylądowała w koszu bo już nie potrzebuje a nikt ze znajomych ani z rodziny nie potrzebował:)

Gość Natalia15
Właśnie juz gdzieś o tym czytałam, ze niektórzy juz skończyli kuracje nie rozpoczynając 2 tubki. To jutro ide ja kupić. ;) dzięki za odpowiedzi ;D

Gość jaq
To zależy jakie masz zęby. Mi powiedziała stomatolożka że nie dla mnie. Takie żele niszczą szkliwo. Możesz mieć kiedyś problemy. Poczytaj sobie na wizażu w dziale KWC. Poza tym ja mam tak delikatne (beznadzieja) zęby, że mogą zrobić mi się dziury w zębach od takich żeli. Żałuję, bo też bym chciala.

Gość jaq
Ku przestrodze Używałam preparatu 2 lata,wybielając nim zęby 2 razy w roku,czyli średnio co 6 miesięcy.Żel spełnia swoje zadanie i obietnice wybielania ząbków tak aby przypominały perełki....I coś zaczęłam mieć problemy z ząkami po tych 4 wybielaniach...jedna dziurka,druga...poleciałam więc do stomatologa i kiedy zasiadłam na fotelu i otworzyłam paszczę ,moja bratowa alias stomatolog opierdzieliła mnie koncertowo że mam szkliwo przeżarte jakbym posiłki kwasem popijała. Efek bieli przypłaciłam plombowaniem 4 zębów,zniszczonym szkliwem oraz nadwrażliwością na zimno,ciepło,kwaśne,słodkie...Myślę że mimo wszystko nie warto ryzykować i jesli już decydujecie się na wybielanie róbcie to profesjonalnymi żelami stomatologicznymi odwiedzając częściej swojego dentystę. http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9005 zastanów się nadd tym. może to nie warte. możesz sobie narobic sporo klopotów.

Gość omgbob
Używałam białej perły kilka lat temu, raz dziennie przez dłuzszy okres, efekt jest do dziś. Nie zauważyłam po tym okresie postępującej próchnicy ani nic z tego o czym wspomnieliście. Jeżeli dziewczyna ma kompleks powinna spróbować nie zniechęcajcie jej takimi opiniami. Efekt mojego wybielania utrzymuje się do dziś i co jakiś czas ktoś przypomina mi o moich białych ząbkach :) a muszę przyznać ze nigdy do śnieżnobiałych nie należały wręcz przeciwnie dlatego podobnie jak nasza młodsza koleżanka zdecydowałam się użyć białej perły. Jedynie co mogę poradzić to postaraj się znaleśc biała perłę z dodatkiem fluoru :) nie dość ze ząbki będą bielsze to unikniesz tych strasznych efektów ubocznych o których niektórzy wspominali ;) Pozdrawiam i życzę udanego wybielania! Ps. Jeśli poczujesz ze coś jest nie tak odstaw pełe i najlepiej udaj się do stomatologa :)

Gość gość
u mnie zadziałała biała perła kuracja 5dniowa – wszelkie paski wybielające spowodowały u mnie nadwrażliwość zębów.. efekt zażółcenia zębów ładnie zniknął, pozatym najlpiej najpierw pójść na usunięcie kamienia u dentysty – rezultaty jakiegokolwiek wybielania będą o niebo lepsze:)

Gość gość
Stosuję Bialą perłę trzeci dzień. Widzę efekty - pozytywne, bielsze zęby, ale irytujące są te nakladki, w zasadzie po prostu smaruję zęby i z otwartymi ustami odczekuję 20 min.

Gość klaudia_222
Używałam białą perłę ale efekt mnie nie zadowolił. Niedawno spróbowałam metody Martuni. Teraz tak naprawdę moje zęby są białe :) teraz często się uśmiecham :) https://metodamartuni.wordpress.com/

Gość KATIperła
Stosowałam Białą perłę kilkukrotnie. Niestety ostatnimi czasy weszły obostrzenia przepisów unijnych i zmieniono skład ogólnie dostępnych środków wybielających. Np. z rynku zniknęły paski wybielające Bland-a-med, które były świetne. Biała Perła też już nie jest skuteczna. Jestem bardzo rozczarowana i odradzam stosowanie tej metody. Efekt, w porównaniu z tym kiedyś, praktycznie żaden.

Ja w aptece za 150zł kupuję żel dr martin schwarz home comfort.Już za pierwszym razem zadziałało na moj***ardzo żółte zęby.

Gość gość
Od siebię mogę polecić produkt, który mi pomógł, poleciła znajoma, która używała od 3 miesięcy strona produktu, ibright.usa.cc

ja też używam tego niemieckiego żelu dr martin schwarz home comfort,polecam,bo nie kosztuje dużo

Ja jestem pół roku po zabiegu w http://smile.expert/profilaktyka-stomatologiczna/ i efekt dalej się utrzymuje, zęby są czyste bez żadnych przebarwień, a co więcej zdrowe. Usunięcie kamienia to podstawa. Natalia15 też się zastanawiam nad stosowanie bułej perły, ale w sumie nie wiem czy to konieczne, zabiegi mi wystarczyły, cały czas się uśmiacham :DD

Gość gość
Ja wybielałam żeby u stomatologa...no powiedzmy, że tak było. Stomatolog z www.przychodniadental.pl dał mi dwie metody do wyboru - metodę nakłądkową do aplikowania w domu i metodę "stacjonarną" w gabinecie czyli za pomocą lampy. Wybrałam metodę domową i wyszło bajecznie.

Gość Daniel
Dnia 30.10.2011 o 20:59, Gość nhfdijvbndsiufvbfdsiubvfsdi napisał:

Ja zakładałam na noc i tylko na górną szczękę. Po kilku dniach miałam bardzo nadwrażliwe zęby, nawet powietrza nie mogłam wdychać tak mnie bolały, ale potem juz spokojnie. Ładnie mi wybieliła.

Dlatego nadwrażliwość . Tego nawet na pól godziny nie wolno założyć a co dopiero na całą noc. Sam sobie krzywde zrobiłeś. Na następny raz czytaj instrukcje