Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elle12345

Czy są tu jakieś kafeterianki z BERGEN:)

Polecane posty

Gość elle12345

Cześć czy są tutaj jakieś kafeterianki z Bergen?:) Jeśli tak to dawać znać, może pogadamy sobie na jakieś fajne tematy:) Pozdrawiam

Gość kosztownisia :)
ja jestem z Tromso, sie liczy ?? :P

Gość elle12345
Pewnie, że sie liczy, myslałam, że jestem sama siedząca w norwegii i czytajaca kafeterie;p

ja w norwegi od urodzenia siedze :P w fredrikstad, w tromso od 7 lat kiedy wyszlam za maz, a ty od kiedy tutaj??

Gość elle12345
Pewnie sie zdziwisz ale od niedawna - w tym roku przyjechałam, całkiem w ciemno bez pracy, bez języka i bez mieszkania. Przyjechałam razem z mężem - teraz na szczęście mamy już mieszkanie i prace, heh no i ja troszkę język:)

Gość elle12345
A ty kosztownisia urodzona tutaj - szczęściara:)

i zamierzacie mieszkac tutaj na stale czy tylko za pracą ?? Ja w tromso za mezem lecialam i teraz tesknie troche do tych cieplych klimatow :P a tak to moi dziadkowie byli z polski i tu przyjechali przed wojna jeszcze calkiem przypadkiem,wsiedli do pociagu do warszawy ze lwowa tak jak z reszta tysiac innych polakow i wywieziono ich do norwegi promem, nikt nie mogl wracac bo wojna sie zaczela i tak zostalismy

Gość elle12345
To ty juz pewnie bardziej norweska niż polska?:) Czy cały czas kultywujecie polskie obyczaje?...No my planowo zarobić, może wymyślić jakis biznes i wrócić - ale jak w praniu wyjdzie zobaczymy:)

norweska, moja mama to polnorwedzka tata norweg to ja chyba mala cwiarteczka :P ale mama do mnie zawsze po polsku mowila i chodzilam do szkoly polskiej sobotniej i mialam dodatkowe zajecia lekcje j. pozlkiego, jednak wciaz czuje sie troche polka, mam nadzieje ze wam sie ulozy :)

Gość elle12345
Dzieki i życze tobie powodzenia:) dobrze, że twoi rodzice nie zapominali, że jesteś tez troszkę polką:) pozdrawiam miłej nocki życze