Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka sobie ona.

Kiedy czas na przygotowanie pokoiku dla dziecka?????czy nie za wcześnie??

Polecane posty

Witam, jestem w 28 tygodniu ciąży, za dwa tygodnie wyprowadzamy się do nowego mieszkania, gdzie maluszek będzie miał swój pokoik. I już chciałabym złożyć łóżeczko, poprać i wyprasować wszystkie ciuszki, itp...ale czy to nie za wcześnie?? boję się czy później dam sobie z tym radę?czy poród nie będzie wcześniejszy...a tak już by wszystko było gotowe, ale czy się to wszystko nie ,,zleży,,??? Jakie są wasze rady?, poczekać jeszcze? planowany termin porodu jest na koniec stycznia.

Gość mamama27
ja ci radze mieć dziecko koło siebie w sypialni - chyba że dziecko bedzie aniołkiem ale mój syn ma rok i ani razu nocy całej nie przespałam - i nawet nie chce mi sie biedać w 2 koniec pokoju do łóżeczka w nocy i przesunelam go do naszego łóżka - budzi sie i ze 20 razy a jak nie zareaguje to wrzask jest taki ze nie da sie go opanować - a noworodek to karmienie, przewijanie, przebieranie - ja wszystko miałam obok łóżka - dzięki temu jakoś funkcjonuje jeszcze

Gość ppileczk116
za wczesnie! ja szykowałam niecały miesiąc przed porodem a dokonczylam po porodzie...dziecko małe dużo śpi i bedziesz miala mnustwo czasu zeby przygotowac różne rzeczy a najwazniejsze zrobisz przed porodem z pomocą mężą czy faceta...na dobrą sprawe u mnie wszystko mój przygotował jak leżałam w szpitalu ;)

Gość i ja sie zapywam was mamy
a prać itd możesz już pomału - ja miałam termin na 1- listopad : urodziłam 19 październik - i super ze miałam wszystko gotowe poprane itd - łóżeczko tylko przykryj czymś żeby sie nie zakurzyło a wogóle to polecam ci turystyczne - bez bajerów ale bardzo praktyczne

Właśnie zastanawiamy się nad dodatkowym turystycznym, tradycyjne już ma... a z tym,że ja sobie posiędzę w szpitalu a ,,facet ,,przygotuje wszystko..niestety odpada. Rodzić będę w Szwecji,a tu 6 godzin po porodzie obowiązkowo rodzinnym wychodzi się do domu, można nawet szybciej...no chyba że coś się złego dzieje.

Gość i ja sie zapywam was mamy
to jak masz drewniane to kup turystyczne - łatwo go przenieść - świetne jak dziecko uczy sie wstawać i upada - tylko kup takie 2 poziomowe - z podwyższanym poziomem

akurat za 2 tygodnie przeprowadzka, więc zanim wszystko ogarnę to minie dodatkowy tydzień, więc już będzie w sam raz na naj przyjemniejsze, pranie ,prasowanie układanie itp. turystyczne łóżeczko stało u mnie pod znakiem zapytaniem, bo zastanawiałam się czy to lóżeczko czy kojec taki mega mięciutki w środku z bokami z siateczki....taki sześciokontny, na pewno lepiej się sprawdzi przy starszym dziecku wrzucić tam zabaweczki czy włożyć do niego matę edukacyjną i dziecko.... do sypialni jest już kupiona, kołyska-łózeczko.