Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafe kafe teria

czy te dziecko jest normalne ?

Polecane posty

Gość kafe kafe teria

Opiekuję się 9 letnią dziewczynką kiedy jej rodzice są w pracy ostatnio na spacerze ona widząc starsza panią o laskach zaczęła się patrzeć na nią i głośno śmiać pokazując jak to ta pani chodzi..... Powiedziałam żeby natychmiast przestała a ta jeszcze głośniej rechotała,czy ona jest normalna na umyśle ? Bo chyba zmienię pracę zanim ktoś mnie opierd oli myśląc że ten dzieciak jest mój ......

Myślę, ze po prostu nikt jej nie nauczył szacunku dla osób w jakis sposób odbiegających od normy. Bardzo źle to świadczy o rodzicach.

wiesz co rzeczywiście to jest bachor , moim zdaniem powinnaś porozmawiać z rodzicami o takich sytuacjach i niech oni jej przemówią do rozsądku , jeżeli to nie poskutkuje musisz wtedy zmienić pracę , bo na prawdę możesz dostać opierdol od kogoś jak to dziecko tak będzie dalej robić . :)

Moim zdaniem rozmowa nic nie da, bo pewnie rodzice są tacy sami. To chyba normalne, ze rozmawia się z dzieckiem na temat tolerancji dla inności. Przecież 9-letnie dziecko już musiało się wcześniej wiele razy spotkać z osobami chorymi, na wózkach czy o kulach i pewnie wtedy zachowywała się podobnie.

Gość tyle tylko,ze wiele osob asety
przyklad zwykle idzie z gory a w tym wypadku od rodzicow.jak dzieciak slyszy od rodzicow zlosliwe uwagi na temat osob niepelnosprawnych to nie ma co sie dziwic ze potem sam sie podobnie zachowuje.powinnas porozmawiac z jej rodzicami.

Cześć. Wystarczy 2 zdania "Czy wiesz, że jak będziesz starsza to będziesz taka jak ta babcia? Jak się wtedy będziesz czuła jak ktoś się tak będzie śmiał?" Macie racje że przykład idzie z góry. To nie oznacza jednak, że nie można próbować dziecka naprostować. Ma 9 lat, nie 29 lat.

Gość week of view
a nie lepiej dziecku wytlumaczyc ze tak niewolno? Z drugiej zas strony przerazilo mnie zachowanie tej malej

Gość tyle tylko,ze wiele osob asety
jasne ze probowac naprostowac zawsze mozna.tylko ciekawe jaki to odniesie skutek?dzieciaki sa przeciez rozne..