Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzyna.17.

Ciąża-problem

Polecane posty

Gość Katarzyna.17.

Mam 17 lat i dość poważny problem. włąsciwie wraz z moim chlopakiem nie uprawiamy jeszcze seksu waginalnego. nasze pieszczoty ograniczaja sie do pocierania itp. uwazamy ze na pelny sotsunek jestesmy zbyt mlodzi. jednak ostatnio < od kilku tygodni> ciągle zastanawiamy sie czy podczas pieszczot nie doszlo do zaplodnienia. moj chlopak dotykal swoim penisem mojej pochwy. do orgazmu nie doszlo, ale mozliwe jest ze wemnie wszedl. A przeciez mezczyzni wydzielaja plyn podczas erekcji ktory nawilza penisa. z tego co wiem to w tym plynie takze znajduja sie plemniki. czy mozliwe bylo zaplodnienie ?

Gość kajka pytajka
tak, jeśli doszło do wycieku.

Gość ble bla bleeeeee
mało prawdopodobne :) wiec nie schizuj

Gość buhahahahaha
dziecko co ty robisz na lekcjach biologi bierzesz sie za sprawy o których ie masz pojecia i nie wiesz skad sie biora dzieci to sie nie bierz a od tego sie nie zachodzi w ciaze jak by kazdy mial od tego byc w ciazy to kazfy by mial milion dzieci:O

mysle ze mie. jesli nie doszło do wytrysku w okolicach pochwy to raczej znikome szanse na ciaze... a czemu przypusczasz ciaze? okres sie spoznia czy cos?

Gość @:)
O ludzie... a potem jest tak ze dzieci rodza dzieci i jest zaskoczenie jak to sie stało... siedze i płącze nad madrościa naszych nastolatków:(

...do orgazmu nie doszlo, ale mozliwe jest ze wemnie wszedl... - mozliwe jest ???? to ty nie wiesz czy wszedł czy nie???? to zapytaj sie chłopaka czy w ogole wszedł czy nie!!! a na przyszłaos nie pij tyle, bo swiadomosc to bardzo wazna sprawa

Gość Katarzyna.17.
nie piłam , wiec bylam w pelni swiadoma. moj chlopak tez. tyle ze byla to dosc dziwna sytuacja w wyniku ktoreja ni on ani ja umiemy stwierdzic czy wszedl. ale z drugiej strony mysle ze czulabym bo jeszcze nigdy tego nie robil. a konentarze w stylu ze dzieci rodza dzierci darujcie sobie bo mam wiecej oleju w glowie niz nie jedna dorosla matka. i chcialabym miec dziecko nawet teraz al nie moge bo matura itp. strszne sie martwie bo w mojej szkole panuja rygorystyczne zasdy i prawdopodobnie wyrzuciliby mnie z niej. dziekuje za pocieszajace wypowiedzi. wiec uwazacie ze to raczjej niemozliwe ?

Gość Katarzyna.17.
no wlasnie spoznia ;/

Gość tamtaramtam tam tam
nie wiedzialam, ze orgazm lub jego brak jest jakims wyznacznikiem do zachodzenia w ciaze hahahhahahaha

Gość tamtaramtam tam tam
oleju w glowie nie masz nie kropelki skoro robicie takie rzeczy bez zabezpieczenia, a potem placz na forum

Gość Katarzyna.17.
no ok. przyznam Ci racje. ale teraz juz za pozno zeby cokolwiek zmienic. wiec sprobuj mi pomoc, prosze a nie jeszcze mi docinasz.

Gość Katarzyna.17.
a jego orgazm powoduje wytrysk czyli prowadzi do zaplodnienia podczas stosunku bez zabezpieczenia. :P

Ten płyn zwie się prejakulat i owszem, zawiera on plemniki, lecz na temat zapłodnienia przez nie są różne opinie. Np inni mawiają, ze plemniki z prejakulatu są na tyle słabe i "upośledzone" ze nie są w stanie dotrzec do celu, umierają w drodze do... natomiast ja osobiscie podejrzewam z mężem, ze u nas do zapłodnienia doszlo wlasnie przez prejakulat lecz w 9 tygodniu ciążę straciłam. Może wlasnie powodem poronienia był brak jakiś genów, czy cokolwiek być to mogło. Musicie uwazac, ale jesli wszedł " w Ciebie" istnieje prawdopodobienstwo zajscia w ciążę, natomiast jesli w Ciebie nie wejdzie, a dojdzie do orgazmu a członek znajdzie sie w poblizu pochwy, takze istnieje mozliwosc przedostania się plemnikow, bo i Ty wydzielasz płyn ktory jest przyjazny dla nasienia i jesli znajduje sie on na zewnatrz, a chlopak pozostawi na Twoim kroczu nasienie, plemniki mogą być zdolne do przebycia w Twojej wydzielinie drogę ku macicy, więc badź ostrozna.

Gość Katarzyna.17.
bardzo dziękuje za konkretna odpowiedz. no teraz to juz nam sie odechcialo wszelkich eksperymentow. posanowilismy wstrzymac sie ze wszelkimi dalszymi krokami. bo pozniej niepotrzebnie sie denerwujemy, a wlasciwie ja. bo moj chlopak to szczesliwy.. ;/ jeszcze raz dziekuje :D

Gość Katarzyna.17.
myslalam o tym, ale szczerze mowiac naszym zamiarem bylo czekanie do slubu i te nasze wszelkie "eksperymenty" troche za daleko sie posunely. a nad tabletkami mysleslimy, ale tyle nieprzyjemnych opinni na ich temat syszeslismy i czytalismy, ze wycofalismy sie z wszelkich rozważan. a Ty stosujesz tabletki?

Gość Katarzyna.17.
aa przepraszam zle zrozumilam. masz na mysli te po stosunku?

Gość Katarzyna.17.
opinii *

Nie hehe, ja mam na mysli tabletki antykoncepcyjne, ktore bierze sie regularnie by nie zajsc w ciaze. Te po stosunku są trudno dostepne i drogie i to są wczesnoporonne ktore wrazie czego trzeba wziać 72 godziny po stosunku. Ja tez nigdy nie uzywałam antykoncepcji a juz na pewno nie tabletek. Po pierwsze... tabletki to hormony, roznie sie po nich dzieje. KOleżanki jedne tyją w niesamowitym tempie, drugiej cycki rosną jak balony i tyłek :D drugiej okres nie chce wrócic, trzecia posiada martwe miesiączki - nie wiem za ardzo co to jest, ale tlumaczyla mi ze ma okres normalnie tylko nie krwawi... jedna po zastrzyku antykoncepcyjnym nie moze zajsc w ciaze, masakra. Tabletki nie wazne jakie, dają popalic, a i kolezanka ze szkoly jakies 6 lat temu zaszla w ciaze a brala tabletki regularnie :) WIec tabletek ja nigdy nie bralam i nie wiem czy brac bede. Mam 2 dzieciaczkow jak na razie, jedno ma 6 miesiecy i mi/nam na razie wystarcza :)

Gość Katarzyna.17.
tak, wiem to troche niezrozumiale. yakze wytlumacze Ci. chlopak trzymal mnie na rekach i jego penis dotykach moich warg sromowych i pocieral o nia, tyle ze w pewnym momencie bylo slychac taki jakby "odglos" wejscia, a mi zrobilo sie bardzo przyjemnie ale nie leciala mi ani krew ani on nic nie czul takiego. wiec sami nie wiemy.

Gość Katarzyna.17.
oo to gratuluje ze ich nie bierzesz bo tez jestem przeciwna.. hmm mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. znalazlam na forum taka wypowiedz ktora dokladnie opisuje to co my z chlopakiem robilismy i teraz zaczelam sie juz w ogole bac.. Preejakulat może doprowadzić do zapłodnienia, jeżeli wydostanie się z członka podczas stosunku lub w czasie wprowadzania penisa do pochwy (lub ocierania członka o wargi sromowe).

Przy pierwszym razie nie zawsze krew musi lecieć, tak samo przy zapłodnieniu też nie zawsze. Ja przy zaplodnieniu pierwszym, zobaczyłam niewielkie ilosci krwi na wkladce, ale przy drugiej nic. Przy pierwszym razie odrobine. Przy preejakulacie jak pisałam moze zajsc, bo mnie sie zdaje ze u mnie wlasnie tak bylo, ale to sa plemniki uposledzone, jesli dojdzie do zaplodnienia, ciaza moze nie przetrwac. Nie są to silne i zdrowe plemniki ( tak gdzies kiedys wyczytałam ) ale moze i są przypadki, ze dziecko urodzilo sie cale i zdrowe z powodu wydostania sie prejakulatu... sama nie wiem co mam o tym myslec, ale jesli juz tak sie powstrzymac nie mozecie, to moze zapodajcie sobie płyn nawilzający plemnikobójczy lub kondomy...

Gość Katarzyna.17.
teraz to juz nam sie odechcialo, naprawde. napisze Ci jak to sie wszyskto dalej potoczy. bardzi dziekuje za wsparcie i pomoc :*

Gość Katarzyna.17.
test wyszedl negatywnie :D

Robilas juz test? I to wieczorem? doradzam zrobic test rano... mnie wieczorem tez wyszedł negatywny, co bylo dla mnie zmartwieniem, a rano skakałam ze szczescia do tego stopnia, ze do pracy zapomniałam wyjść:D

Gość Katarzyna.17.
powaznie? kurcze.

Gość Katarzyna.17.
test robilam przed 18.