Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość figofagoo

CERTYFIKOWANY KURS FRYZJERSTWO - KTO COS WIE?????

Polecane posty

Gość figofagoo

Hej dziewczyny ( i nie tylko), od kilku dni szperam w necie w poszukiwaniu jakichś informacji na temat kursów fryzjerkich (takich kilkudniowych) które kończą się uzuyskaniem certyfikatu, takiego który przydałby sieza granicą. Niestety natknęłam sietylko na jeden taki kurs kończący sie egzaminem i uzyskaniem certyfikatu ECAL - ale tak na prawdę na temat samego certyfiakatu żadnych informacji uzyskać się nie da tzn. czy on w ogole jest uznawany w Europie jako faktycznie jakiś konretny dokument potwierdzający kwalifikacje. I tutaj moje pytanie - czy nei wiecie gdzie można odbyć taki baaaardzo przyspieszony kurs, na koniec którego dostanę jakiś sensowny, międzynarodowy dokument? Bardzo proszę o pomoc.

Gość Milosniczka kreskowek
zoabcz sboie w dziale kosmetyczka,fryzjer itp. na glwonme stornie kafeterii- tam bylo o kursach. jakie miasto cie itneresuje i gdzie chcesz wyejchac po tym kursie? do jakeigo kraju?

Gość figofagoo
Mieszkam w Krakowie a planuje wyjazd na Norge. Nie mam wyuczonego zawodu, nie chce jechac "z pustymi rękami" a na ten temat mam spore pojecia juz w tym momencie, bez kursow i jak to sie mowi "dryg" do tematu. Ale nikogo to przeciez nie przekona jak nei bedzie papierka ;)

Gość ddssssskkkkksskkkkkssskkkkksss
I ty chcesz ciac ludzi po kilkudniowym kursie? Zwariowalas! Wspolczuje.

Gość ddssssskkkkksskkkkkssskkkkksss
A poza tym jaki ty chcesz certyfikat? jedyne co mi przychodzi do glowy to egzamin czeladniczy, ale tego sie nie zdaje po kilku dniach tylko po 3 latach pracy. Obudz sie lepiej!

ja wlasnie ostatnio rozmawialam z moja fryjzerka ,ktora przyjechala do uk z litwy ( ale to bylo kilka lat temu) i powiedziala mi ,ze jak ona zaczynala to absolutnie nikt nie pytal jej sie o zadne kursy/kwalifikacje ,tylko kazali przyjsc jej z modelka i pokazac co potrafi. ogolnie mowila ze znalezienie pracy bylo bajeczne proste. ale jakos nie wierze zeby teraz tez to tak wygladalo. sama chcialam sobie taki kurs zrobic,ale niestety we wrocku wiec nie pomoge.

Gość figofagoo
Dziewczyny ja wiem, ze fryzjerstwo to nie jest takie hop-siup, ale po kursach zawsze moznasprobowac zalapac sie na jakis staz i dalej uczyc ;) No nic, poszperam w tym watku ktory podsunelyscie

Powodzenia!