Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karmenn92

Piwo-zdrowe czy nie?

Polecane posty

Gość Karmenn92

Podobno piwo jest zdrowe w małych ilosciach ;) pijecie czesto? Jakie jest wasze ulubione?

Gość A K I M A
Zdrowe na nery Niezdrowe na wątrobę Czasami wypiję żywca.

Gość ()()()()()
wszystko co dobre jest niezdrowe :D ale kiedyś lekarz zalecił mi piwo (w rozsądnych ilościach) jak leczyłam się z zapalenia pęcherza, bo nerki i drogi moczowe przepłukuje ;) lubię zamkowe, amber, raciborskie, złote lwy i generalnie różne takie z polskich browarów ❤️

Gość zdrowe,
dobre nawet na kosci bo zawiera krzem. ja lubie Warke czerwoną, Perłe, Łomże, Kasztelana

w nieduzych ilosciach jest dobre na nerki, na wątrobę z pewnoscią nie za bardzo. tak samo jak dobrze jest wypić kieliszek czerwonego wina np. do obiadu - jest dobre na krew i trawienie. Na tusze piwo zbyt dobre nie jest a raczej to ze wzmaga apetyt.

może zdrowe, może nie... ale napewno dobre, ja bardzo lubię czasem wieczorami sobie zasiąść przy filmie i sączyć dobre piwko. Dzis to uczyniłam oglądając mecz i kupiłam sobie nowe piwko Warka Radler.. leciutkie, delikatne połączenie lemoniady i piwa. naprawdę fajny smak.

Gość paulawerka
Dokładnie piwo jest bardzo dobre na nerki mój tato miał nawet pozwolenie lekarza na łyk piwa dziennie, Właśnie przejrzałam ten artykuł na zdrowenerki.expert świetnie opisane

Gość gość
Piwo jest zdrowe na nerki, ale niestety szkodzi na prostatę. Wszystko co jest moczopędne szkodzi prostacie ale niestety o tym się nie mówi.

Gość pamelakojder
bestorr zdrowe ale w odpowiednich ilościach :) Na nerki może i zdrowe no ale np na wątrobę już nie!! Oczywiście tak jak pisze na zdrowenerki.expert czas od czasu naprawdę warto się napić tego napoju szczególnie dla naszych nerek