Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lonney

Maseczki - można je robić codziennie?

Polecane posty

Czy maseczki można robić codziennie? Każdą na inny dzień (regularnie) ? Czy to nie zaszkodzi skórze albo coś w tym stylu?

mysle ze mozesz przedobrzyc - zworc uwage ze na kazdej jest napisane - uzywac 1-2 w tyg... zatem to optymalna ilosc :-) Nadmiar moze szkodzic zwlaszcza jak mowisz ze co dzien inna bys chciala aplikowac - poza tym skora nie bedzie przyswajac tego wszystkiego co jej zaaplikujesz... z fajnych maseczek polecam relaksujaca beeco, dobra do kazdej skory... bo nie piszesz jaka masz skore i z czym chcesz tak intensywnie walczyc :-)

mam cerę mieszną i przebarwienia po trądziku.. chciałabym mieć gładką cerę.

Gość Ola Downer
Z codziennym używaniem bym nie przesadzała. Maseczki zawierają bardzo skoncentrowane składniki aktywne - to fakt, ale taka ich ilość codziennie dla skóry może być przytłaczająca i dać odwrotny efekt. 2-3 razy w tygodniu wystarczy :) Mogę wam polecić świetne maseczki w płachcie polskiej marki - http://www.callunamedica.com. Dają naprawdę rewelacyjne rezultaty, a stosuję właśnie 2 razy w tygodniu.

Gość domkajulka
Rzeczywiście zbyt często korzystanie z maseczek nie jest wskazane, wystarczy stosować je raz czy dwa razy w tygodniu. Maseczki w tkaninie są super, bardzo wygodne, warto zastosować przed większym wyjście. Ja stosuję takich koreańskich masek z eveline, są skuteczne.

Skóra potrzebuje równowagi. Takim nadmiernym nawilżaniem i odżywianiem możemy również jej zaszkodzić. Na uwagę zasługuje też fakt, że skóra dokładnie wie ile potrzebuje i przyjmie taką ilość składników jaka jej jest w danym momencie potrzeba. Nie mniej, ni więcej :)

Gość polecam Miya !!! ta różowa
Dnia 31.10.2011 o 23:06, lonney napisał:

mam cerę mieszną i przebarwienia po trądziku.. chciałabym mieć gładką cerę.