Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana macierzynstwem

gruby bobas- mam juz dosc

Polecane posty

mój bobas je co 1,5 2 godz , a potem przez ten czas zarzyguje śpiochy i dławi się, po 1,5 godzinie rzygania mu przechodzi i potem znowu trzeba nakarmic bo głodny, i znowu to samo...mały ma już prawie 2 miesiące i ciągle to samo, trzeba cały czas nosic na rękach bo jak połozę, nawet na lezaczku, to od razu rzyga, dzis od rana przebierałam śpiochy juz 3 razy i ciągle to samo, idzie się załamac czy to normalne? kto jeszcze tak miał... do tego dziecko jest grube, jest na 91 centyli i cały czas głodne, mam juz dosc

Gość z tego co widzę to chyba
a co na to pediatra? Dajesz mleko AR czy zwykłe?

Ty masz dosc?? A pomyślalas,jak to dziecko ma dosc?Ze męczą go wymioty, dorosły by nie wytrzymal a co dopiero takie maleństwo!!!! Czemu nie szukasz pomocy u pediatry?To moze byc refluks!Dzialaj, a nie lamentuj!

Gość Jaśminowa_dobrzegada
POLAĆ JEJ!!

pediatra ze ma mały zoładek i mu przejdzie z czasem, a karmie piersia, na noc daje mieszanke zeby spał dłuzej, ale nic z tego

czy ja dobrze rozumiem -wymiotuje przez 1,5 godziny i jedyna rada pediatry to że to przejdzie??

Gość mia mia mia mua ua
moze tez miec niewyksztalcony zwieracz zoladka. Mojej kolezanki maluszek musial miec operacje, bo ciagle wymiotowal, az w koncu byl odwodniony. Idz kobieto do lekarza, bo to nie jest normalne

martwiłam sie tym i to barzo przez pierwsze tygodnie, ale teraz to mam juz dosc

Gość moze inny pediatra
na wszelki wypadek?

Gość mia mia mia mua ua
i tez lekarz im mowil ze to normalne, az im dziecko zemdlalo i dopiero na pogotowiu sie dokladnie zainteresowali.

no ja też pomyślałam o refluksie. I już dawno poszłabym do innego lekarza.

pediatra mówi ze nie ma sie czym mARTWIC, BO DUZO wazy nie jest odwodniony, ale w nosie ma to, ze ja praktycznie cały czas karmie, bo co wyrzyga to znowu głodne sory ze tak pisze na skróty i bez znaków, pisze z dzieckiem na rekach

Gość mam pytanie proszę o pomoc
załamana macierzynstwem bardzo brzydko piszesz o własnym dziecku :( przykre, bo dzieciaczyna się męczy potwornie, a ty piszesz jakby to robił specjalnie.

byłam u innego tez, mówił ze dziecko wyglada na zdrowe i nie powinnam sie martwic, jak tak dalej bedzie po 3 miesiacach to mam przyjsc... nie wiem czy inna matka by to wytrzymała

Gość Ganta
To przestań go karmić idiotko :O Będzie ryczał, jak nie będzie tak dużo jadł jak teraz, ale przynajmniej nie będzie wymiotował. I zmień lekarza.

kochana nie mecz siebie i dziecka, lec do innego pediatry.... to nie jest normalne, dziecko moze ulewac, zwymiotowac raz na jakis czas jak łapczywie je ale nie na okrąglo. wiem ze moja siostra jak byla niemowlleciem tez wymiotowala po kazdym jedzeniu, mama ja po 2 godziny nosila zeby jej sie odbilo i nic, kladla i od razu paw... ale kiedys to byly takie czasy ze ludzie nie mieli skad czerpac informacji i pomocy tak naprawde, siostrze samo przeszlo, ma teraz 22 lata a moja mama do tej pory mówi ze drugi raz takiej katorgi by nie przezyla. zmien lekarza...

kocham moje dziecko i chce dla niego jak najlepiej, ale dzis mam kryzys po prostu i juz nie moge moze dlatego ze jak zwykle jestem z nim sama w domu, maz na wyjezdzie a rodzina daleko, wiec nawet chwili wytchnienia nie mam

Gość mia mia mia mua ua
idz do innego lekarza. Dziecko ma sie meczyc, bo jakis glupi lekarz tak powiedzial. Po drugie dziecko nie wie, ze jedzenie i potem wymioty to nie jest normalne i uczy sie ze tak jest najpierw jesz, a potem wymiotujesz, wiec chce najadac sie na zapas

Tez sie z tym zmagałam i w sumie nadal zmagam. Dopóki dziecko przybiera na wadze ti jest ok. Mój z wiekiem zaczął mniej ulewac, bo to nie były wymioty a ulewanie. Duzo i często ale nie z jakąs siła . Jesli mały przybiera na wadze to raczej nie ma powodu do zmartwien. Dla spokojnosci zrób mu USG brzuszka.

ganta, robiłam tak, przetrzymywałam go nawet do 4-5 godzin ale potem jak zjadł to znowu rzygał , jak to mowie lekarzom to oni ze dzieci tak maja i to taki model, a ja matka panikara

Nie wiesz czy inna matka by to wytrzymala? No litosci, uciemięzona księzniczko! Dziewczyny wychowuja kalekie, bardzo chore dzieci,nie spia, nie maja chwili dla siebie, jezdza od lekarza do lekarza...I NIE PIEPRZA TAK JAK TY! i nie pisza tak lekcewazaco jak ty o swoim dziecku:O Piszesz, jakby dziecko ci na zalosc robilo..:O Pediatrow jest mnostwo,specjalistow tez-wez dziecko do innego lekarza,jutro chocby prywatnie! I szukaj przyczyny a nie przeżywaj jak to ci cięzko! Sorry,ale wkurzylam sie bo zal mi strasznie tego maluszka:(:(:(

Gość miojiuohjuihuih
nie dawaj mu sztucznego na noc to nie bedzie gruby!! cyckiem go nie przekarmisz, a sztucznym mozesz

Gość ily love
Mozesz mi wytłumaczyc jak sie ma tytuł topiku do problemu? to ciebie wkurza to, ze dziecko rzyga, to ze jest grube czy moze to ze masz dosc?

To,że przybiera na wadze,wcale nie wyklucza refluksu!a lekarze o nim nie mają bladego pojęcia!wiem,bo sama przeszłam przez to,poproś o skierowanie do gastroenterologa albo idź prywatnie,bo dzicko nie może tak się męczyć,a ty razem z nim!!!!

Oj nie byłabym taka pewna,czy cyckiem się nie przekarmi,moi na cycu to takie kluchy były,że ho,ho... A! to jeszcze może być nietolerancja białka albo laktozy

Gość miojiuohjuihuih
kluchy mogą być, ale przekarmione nie były napewno.. przekarmienie mm grozi otyłoscia po latach, z cyckiem nie ma tego problemu

wrce pozniej, bo znowu mam to samo łatwo mnie zwyzywac komus, kto tego nie doswiadczył... a na forum szukam wsparcia, a nie tego, żeby mi wmawiac ze jestem złą matką, bo nią nie jestem

Nie przejmuj sie, to tylko opinia nieznanych ci osób. Mało warta jak widac po wpisach. Ja sugeruje USG. Sama nie robilam synkowi ale tez mialam dosc ciaglego ulewania, mokrych bodziakow i ubranek. Ale jest lepiej. Karmilam go piersia i był na ok 95 centulu pod wzgeldem wzrostu i wagi. Był bardzo łakomy i chyba stad nasze problemy. Bo często ssał i duzo. Teraz podaje mu juz kaszki i zupki i jest lepiej. Znajomej córeczka przestała ulewac gdy ta zmieniła jej mleko. Takie ulewanie moze byc wynikiem alergii.

Gość Autorka Eh szkoda slow
Jest normalne,ze dziecko miesieczne je co 2 3godziny bo wiadomo maly brzuszek to je malo a czesto czasem moze ulac ale napewno nie jak wymiotuje na okraglo idz do lekarza innego nawet do prywatnego na pogotowie .Napewno mialas grype zoladkowa wymiotowalas przez dzien czy dwa i jak sie czulas niemialas napewno sil:/ a dziecko jest bardzo male to pomysl jak dziecko sie czuje.Przykro ze to mowie,ale jak dla mnie jestes zla matka!!!! Piszesz caly czas: GRUBE DZIECKO,CALY CZAS ZYGA I JE NIEMASZ SILY TYLKO PISZESZ CO TY CZUJESZ A NIE POMYSLISZ CO CZUJE TO MALENSTWO :(((

Gość sylwunia88102303
Kochana z tym ze sie pisze na forum to trzeba sie liczyc ze beda cie okreslac zla matka ale....wcale tak nie jest.Ja mam ten sam problem tzn. karmie piersia ale chcem przejsc na mleko i po kazdym mleku mala wymiotuje.. zapewne jest to zle dobrane mleko do malenstwa, prawdopodobnie ma alergie na mleko krowie sprobuj kupic mu bebilon ha lub bebilon pepti wsumie pepti ma lepszy smak od ha i napewno po pepti nie bedzie wymiotowac chociaz roznie to bywa ale warto sprobowac.