Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nojakjak

Jak pozbyć się zaskórników??

Polecane posty

Gość nojakjak

Pytanie jak w temacie?? Mam tłustą cere o która staram sie dbac najlepiej jak potrafię. Pillingi, maseczki, odpowiednie kremy.... Pomagają, zmienijszaja ilość sebum, ale zaskórniki pozostaja!!! w ciagu dnia jedynie dobrze kryjacy makijaż potrafi je ukryc. Moze ktos mial taki porblem i wie jak sie tego pozbyc?? Nie byłam jescze u kosmetyczki choc sklaniam sie ku temu ze chyba ona moze mi pomoc w oczyszczeniu cery.

Gość izkkka
a jakie kremy stosujesz?

Gość nojakjak
zazwyczaj sa to kremy matujące jesli chodzi o te na dzien.

Gość izkkka
i sie dziwisz że masz zaskórniki? kremy matujące to tylko sprzyjają ich powstawaniu, bo zwiększają produkcję sebum, ich się w ogóle nie powinno używać. powinnaś stosować coś z kwasami, np. triacneal, toniki ze sklepu biochemia urody etc.

Gość nojakjak
No tak tylko to msa bardzo silne kremy i tutaj bardziej trzeba by zasiegnąc opini dermatologa a ja jak narazie nie mam wielkich zmian, ani tymbardziej tradziku stad myslaam o bardziej łagodnych metodach walki.

Gość izkkka
jakie bardzo silne? silne to mogą być kwasowe pilingi o stężeniu 20% albo izotek, a nie tonik z 10% łagodnego kwasu, który jest idealną pielęgnacją codzienną