Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozsądna

Czy powinnam?

Polecane posty

Gość Rozsądna

Zastanawiam się czy powinnam brać tabletki antykoncepcyjne. Nie jestem pełnoletnia chciałabym się zabezpieczyć i nie wiem czy ta forma jest w pełni bezpieczna i skuteczna. Co na to powie ginekolog - przepisze czy nie? Proszę o opinie ;-)

Gość uno_dos_tres
tylko i wyłacznie za zgodą rodzica

Gość Rozsądna
Tylko i wyłącznie? Wiem że po skończeniu 16 lat sama mogę iść do ginekologa.

Teoretycznie przepisać może ale czy wypisze skoro pełnoletnia nie jesteś to nie wiem - zależy od lekarza Napewno znajdzie sie taki co to zrobi UWażam że jesteś rozsądną dziewczyną skoro pamiętasz o antykoncepcji Tabletki to w twoim wieku najlepsza metoda - daje najwieksza ochrone jesli prawidłowo bierzesz

Gość Rozsądna
Dużo ostatnio o tym czytam, pytam się i stwierdziłam że to może być najlepszy pomysł. Czyli po prostu jeżeli ginekolog mi nie przepisze to powinnam iść do innego? Jak myślicie czy płeć lekarza zależy od jego poglądów? Lepiej kobieta czy mężczyzna?

Gość .Inga87.
Myślę, że nie płeć ma na to wpływ tylko bardziej to czy ginekolog jest prywatny czy państwowy ;] przepraszam za cynizm ale tak jest. Pierwszą wskazówkę będziesz miała już przy rejestracji, jeśli każą Ci przyjść na wizytę z rodzicem. Jeśli nie trafisz na zbytniego formalistę to zapyta tylko czy mama wie o twoich planach.

Gość Rozsądna
Raczej pójdę do państwowego. Dzięki za rady ;-) a ja dalej będe rozważała wszystkie za i przeciw i w końcu do czegoś dojdę ;-)

Dobrze że wogóle jesteś odpowiedzialna i pomyślałaś o zabezpieczaniu.Wiadomo nie ma 1oo% gwarancji że sie nie zajdzie i musisz pamiętać o braniu ich regularnie jedna zapomniana tabletka już grozi ciąża.

Gość Rozsądna
Wiem ale w końcu trzeba coś zrobić ;-) lepiej myśleć przed niż potem martwić się o konsekwencje.