Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aswesdka

ciezarna w pracy a ja chora ...

Polecane posty

Gość aswesdka

czy powinnam isc do pracy, caly czas kaszle, mam katar, boli mnie gardlo, jestem slaba. normalnie bym poszla bo pracodawca krzywo patrzy jak ktos czesto choruje (ostatnio chorowalam), ale kurcze mam kumpele w ciazy i sie zastanawiam czy jednak isc do lekarza ? czy kobiety w ciazy szybko lapia infekcje?

Gość aswesdka
jebanym nierobem to moze ty jestes.

fajnie, ze o niej pomyslalas:) moj mezula sie zalatwil z soboty na niedziele wychodzeniem na papierosa w krotkim rekawku bo mu cieplo po kilku drinkach bylo no i mnie wczoraj juz zaczelo dusic, katar-wiec tak- mysle, ze szybko lapia przeziebienie. jesli chodzi o prace- u mnie nikt nie ma skrupulow i chodza zakatarzeni, kaszlacy...

Gość z takimi wymowkami
na pewno jestes pracownikiem miesiaca :O idz powiedz szefowi ze na anonimowym forum poradzili ci bys wziela chorobowe (ZNOWU) bo sie martwisz o ciaze kolezanki, moze jeszcze premie i awans ci da?

Gość idz na l4 przeciez
jestes chora ;/ ja pierdole w polsce chybatylko ludzie sie boja chodzic na zwolnienie bo choruja ;/ paranoja!

Gość do autorki tematuu
nie,ciezarna lapie infekcje jak kazdy inny czlowiek. bez przesady! to co teraz,ja nie mam chodzic do kina,do sklepu bo spotkam jakas ciezarna i ja zaraze?

Gość do autorki tematuu
wlasnie,jak jestes chora to idz na zwolnienie,a nie ciezarna w pracy sie wymigujesz

Gość aswesdka
chodzi o to, że nie jestem chora, tylko lekko przeziębiona i tak normalnie nikt mi zwolnienia nie da. I kombinuję, co by tu lekarzowi powiedzieć, żeby nie wyjść na idiotkę i żeby mnie nie pogonił.

Gość chwilowa emigracja......
ja tam bym chetnie jakies przeziebienie zlapala i polezala w lozku z tydzien, ale jakos cholercia kaszla na mnie dmuchaja i nic :D :D

Gość aswesdka
to z 16.16 to podszyw , dobra to jutro ide do lekarza ... w sumie to ostatnio przerwalam chorobowe bo chcialam byc dobra pracownica i do konca sie oczywiscie nie wyleczylam stad ta choroba;/

Gość do autorki tematuu
jak tylko jestes lekko przeziebiona to w czym problem? Wypij wieczorem grzane wino,rano podlecz sie miodem i idz normalnie do pracy.

Gość aswesdka
wymiotowalam i mialam goraczke - to normalne?

Gość niuniek12345
ja całą ciąże przebywałam wśród ludzi, często chorych i przeziębionych, do tego mój mąż kilka razy był chory, a mnie nic nie wzięło, mimo, że przed ciążą szybko łapałam infekcje. Myślę, że to kiepski powód by nie iść do pracy.

Gość :-):-):-)
nie rozumiem ludzi ktorzy chorzy leca do pracy zarazajac przy okazji wszystkich dookola. jestes chora-siedz w domu. zdrowa? do pracy. prostre i logiczne.

Gość jak jestes do cholery
chora to siedź w domu nie bo koleżanka w ciąży jest (pewnie ma twoją chorobę w dupie) tylko po to byś sie nie doprawiła!

Gość loqwkaa
autorko - gratuluję empatii :D super koleżanka z Ciebie :) idź na zwolnienie. Do tych co piszą, że nie mogą łazić do kina itp bo ciężarne spotkają. Jak jesteś kurwa mać chora, to siedź z dupą w domu!!!!!!!!! I nie chodzi o cieżarne tylko.Przez takie tępe matoły roznoszą się choróbska. Wkurwiają mnie ci zakatarzenie i chorzy łażący po mieście, kinach, kościołach!!!!!!!!!!!!!!