Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

z porcelany

czym jest dla was DOM jaką ma wartość

Polecane posty

Gość dom mozna miec ale
nie domu jak dwoje luszi sie nie kocha

Gość dom mozna miec ale
ludzi

Gość z gliny
mój obecny dom kojarzy mi się z tymi wszystkimi uczuciami, które wymieniłaś, odzyskałam radość życia, równowagę emocjonalną, spokój i bezpieczeństwo

Gość gfdfghjkjhgfghj
hotelem :)

Dom to z całą pewnością nie jest budynek. To jest to ciepło , to poczucie bezpieczeństwa , ta miłość najbliższych , która Ciebie otula.

Gość basiabbbbzy
dom, to miejsce gdzie czuję się swobodnie i dobrze, gdzie otacza mnie komfort, rzeczy które lubię, meble które wybrałam, mój ulubiony kubek, gdzie czeka na mnie pies, gdzie pachnie obiadem i gdzie jest moje kochanie.

Wiadomo, że dla dziecka domem jest jego rodzinny dom. Później prawie każdy zakłąda swój dom z żoną/mężem i własną rodzinę. CO on oznacza? Jest to swoje miejsce w życiu, miłość, bezpieczeństwo, radości, ale i wspólne pokonywanie kłopotów.

Gość ertyhujikdfg
dom to -poczucie bezpieczeństwa -poczucie swobody -poczucie spokoju -prywatność -wypoczynek

Gość tez_popieprzony
dom - budynek mieszalny zazwyczaj murowany i posiadajacy okna, drzwi i pomieszczenia wewnatrz. wartosc domu - zalezy gdzie lezy ile metrow, jacy sasiedzi i plan zagospodarowania przestrzennego gminy, powiatu czy tez jakiejs innej jednostki administracji publicznej.

Gość basiabbbbzy
po co marzyć? trzeba sobie stworzyć wymarzony dom, ot co.

Gość dla mnie dom to tylko
miejsce - gdzie mam ciepło, nie kapie mi na głowę, mogę się umyć, wyspać i robić różne rzeczy. Innych skojarzeń nie mam, Sentymentów też nie.

Gość Nicolka.....
Dla mnie dom to miejsce do ktorego chce wracac juz w chwili gdy z niego wychodze :)

Gość deotymahhh
Nicolka...,mam tak samo.Kocham swój dom.Jest dla mnire przystanią,czuję się w nim bezpiecznie,dobrze i nigdy się nie nudzę.

chciałabym mieć taki dom, w którym ktoś na mnie będzie czekał i witał mnie zawsze serdecznie ah ten jeden jedyny on mnie nie chce tak witać powiedział nawet, że mój widok go nie cieszy, a wręcz przeciwnie - wkórwia

Gość tez_popieprzony
Kup sobie psa, a bedziesz miala pewnosc, ze bedzie witac cie zawsze z radoscia.

Gość Norellaaaaa
Mój dom - moja twierdza

Gość niemożliwe w tym tu kraju
"dom, to miejsce gdzie czuję się swobodnie i dobrze, gdzie otacza mnie komfort", "czeka na mnie pies, gdzie pachnie obiadem i gdzie jest moje kochanie" Kochanie w postaci psa przygotuje mi obiad i poczuję się komfortowo? A rzeczywistość? Skrzeczy. Nie stać mnie nawet na psa. :(

Gość dojczland iber ales
"trzeba sobie stworzyć wymarzony dom" Nie trzeba. Wystarczy znaleźć sobie jakiegoś małoużywanego helmuta.

Dom to Twoja Bezpieczna Przystań, gdziekolwiek jesteś, zawsze wiesz, że masz swoje miejsce na ziemi:). W domu czujesz się dobrze, jesteś sobą i nie musisz nosić żadnej maski. Są tam Twoje rzeczy, które nadają wnętrzom charakter. Są ludzie, którzy Cię kochają, czekają na Ciebie i martwią się, jak nie wracasz na czas. Każdy powinien mieć swój dom, swoją podstawę, by nie czuć się zagubionym i samotnym. Stworzenie szczęśliwego i bezpiecznego domu to najważniejsza i najcenniejsza rzecz, jaką rodzice mogą podarować dzieciom. To kapitał na całe ich późniejsze życie i punkt odniesienia.

Gość przemierzam nieprzemierzone
"Stworzenie szczęśliwego i bezpiecznego domu to najważniejsza i najcenniejsza rzecz, jaką rodzice mogą podarować dzieciom." Takim dzieciom, które są z porcelany na kafeterii? Pierdolić takich rodziców, jak również państwo, które im takiego domu nie podarowało? Po co mi wędka, jak nie mam ryby? :(