Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nootdam

Moja matka pije ojciec bije i pije

Polecane posty

Gość Nootdam

Witam Jest to dosc trudna sprawa,(dla mnie) nie wiem jak zaczac...zaczne od poczatku. A wiec Mam 22lata meza i 4 letniego syna. gdy miałam 20 lat wyprowadzilismy sie do rodzicow meza. Moj brat który ma 23 l mieszka dalej z rodzicami.Nasze dziecinstwo było normalne tata czytał nam bajki na dobranoc, mama szykowała do szkoły robiła obiady, ogladała bajki z nami,uczyła, razem w niedziele chodzilismy na spacery, do parku,zoo, jezdzilismy do cioci na wies,a teraz Sytuacja jest taka ze rodzice naduzywaja alkoholu. Juz nie poraz pierwszy doszło do tego ze ojciec ja "podurbował" zawsze wtedy brat co mieszka z nimi stara sie ja bronic..(sam ma juz tej sytuacji dosyc, jest zamknietym w sobie człowiekiem) ostatnio doszło do tego ze ojciec ja pobił brat sie wstawił, ojcec zaczoł szalec, brat wezwał policje. Gdy policja przyjechała Mama zaczeła go bronic(ojca) i wyzywac policjantów, na koniec powiedziała do mojego brata ze sie po nim tego nie spodziewała ze wezwie policje (chociaz nie dawno od niego wzywała pomocy ) Poradzcie mi Co mam zrobic, jak im pomóc?

Brat powinien się wyprowadzić, może matka przejrzy na oczy jak nie będzie miała ochrony. Każda pomoc alkoholikowi poprawia mu komfort picia. Rodziców nie zmusisz żeby przestali pić, jeśli sami nie zechcą nic z tego nie będzie.