Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mandarynka,,,mns

Ogromne problemy z byłą uczelnią. Bardzo proszę o pomoc i rady :( :(

Polecane posty

Gość Mandarynka,,,mns
Z tego wynika, że upoważnienie, które miała moja siostra było dobre do: złożenia dokumentów, zapłacenia 100 zł opłaty rekrutacyjnej , zapłacenia 500 zł wpisowego, ale jak już rezygnacje złożyła to upoważnienie było złe. Najbardziej mnie boli to, że gdybym dowiedziała się wcześniej to osobiście, na kolanach bym poszła do AK żeby złożyc rezygnacje. Niestety Pani zadzwoniła 25. 10 :/

Gość pooommmm
O, dokladnie! Napisz na forum prawnym co masz zrobic. Tam dostaniesz fachowa odpowiedz a nie tylko takie gdybanie...

Gość Mandarynka,,,mns
Zaraz poszukam jakiegoś forum

Gość pooommmm
Wspolczuje studentom ktorzy tam studiuja :o a na jaki kierunek chcialas tam isc?

Widzę AK robi tak zeby im kasa skapła i jak wygodnie Chciałaś kilka argumentów a masz mnóstwo:)

Gość Mandarynka,,,mns
Ja od samego początku chciałam iśc na UJ, ale bałam się, że się nie dostane i złożyłam papiery na 2 uczelnie. Mój życiowy bląd :( Studiuje psychologie.

Gość poooommm
Ja tez wlasnoe w tym rozu zaczelam studia II stoonia na UJ i chociaz trudniej niz na prywatnej uczelni to duzo lepiej!

Gość inkkkkkkkkka
z socjalnego nie mają Ci prawa sciągnać nic

Gość syllogo
Ok, po kolei. Siostra miała poświadczone notarialnie pełnomocnictwo, co oznacza, że może w Twoim imieniu pisać rezygnację i ma ona w 100% moc prawną. Tak więc ich argumentacja jest błędna. Co do wpisowego to pewnie jest to nie do odzyskania (trzeba by przejrzeć umowę), ale jeśli rezygnacja została złożona w terminie to nic im się nie należy. Poszłabym na rozmowę, powiedziała, że próbują bezprawnie wyłudzić pieniądze i że nie zostawisz tak tej sprawy i wystąpisz na drogę sądową, a także nagłośnisz sprawę. Trzeba być tu ostrym, bo ewidentnie postanowili bezprawnie wzbogacić się Twoim kosztem. I nie bój się sądu, nie mają szans na wygraną.

Gość Mandarynka,,,mns
Ja myślałam żeby iść do tego kanclerza i grzecznie porozmawiac. Powiedziec, że mam trudną sytuacje materialną, poprosic, może nawet się rozpłakac. A Wy mówicie, że lepszym rozwiązaniem będzie straszenie go sądem i rozgłosem w mediach ?

Gość syllogo
Tzn. moim zdaniem powinnaś iść do kanclerza i grzecznie porozmawiać, ale nie stawiać się na straconej pozycji, nie mówić że nie masz kasy, nie płakać. Powiedzieć, że zrezygnowałaś zgodnie z prawdą, powiedzieć na czym wygląda pełnomocnictwo poświadczone notarialnie i że chyba on, taki wyedukowany, powinien to wiedzieć najlepiej. Jeśli to nic nie da, to wtedy dopiero powiedzieć o sądzie.

Gość tak jak syllogo radzi
nie mozesz pojsc tam i sie rozplakac, prosic i barc go na litosc, rozmawiaj z nim grzecznie, ale musisz dac mu odczuc ze to ty masz racje i jestes tego swiadoma, ze bedziesz dochodzic swoich praw i ze nie masz zamiaru placic. musisz byc twrda :) powodzenia

Gość nic śmiesznego tu nie ma
A dzisiaj w radio podawali, że ponad 4 000 tyś studwntów AK jest dłużnych im ponad 1000 zł na łebka. większośc za to że zrezygnowala ze studiów.

Gość nic śmiesznego tu nie ma
studenci wiszą tej uczelni kupe kasy

Gość pommmeee
No to piekna sobie reklame robi AK :o Nawet w radio o ttm mowili... Jestem w szoku! Dobrze, ze tsm nie poszlam bo powiem szczerze, ze chcialam przez jakis czas

Gość pommmeee
Jestem ciekawa jak autorce watku poszlo z rozmowa z kanclerzem AK...

Gość To ja jestem autorką wątku....
Rozmowę z kanclerzem mam jutro o 13 więc jutro napisze co i jak. Jak narazie zbieram argumenty, które mam zamiar jutro zaprezentować :)

Gość pommmeee
Argumentow masz juz troche :) a bylas w koncu na tym forum prawnym? Napisz jutro co i jak :)

Ludzie w radiu wypowiadali się pozytywnie na temat AK. Według nich to Ci OKRUTNI STUDENCI nie płacą uczelni kasy.Wiszą jej już ponad 50 000 zł Ale kochana uczelnia jest na tyle łaskawa, że jest nawet gotowa rozłożyc to na raty. Niestety wiele razy AK musi iśc do sądu aby walczyc o swe prawa i pieniądze, Mniej wiecej taki materiał był ukazany w radiu.

Nie byłam na forum. Doszłam do wniosku, że sama to załatwie z tym kanclerzem w końcu jestem już duża... Jeżeli się nie uda to pójde po bezpłatną porade do adwokata. W Krakowie jest parę takich miejsc gdzie można ją uzyskać.

Gość 2837827
Ja słyszałam o jakimś przepisie ze nie wolno pobierac opłat za niewykonane usługi, na mocy tego np. przedszkolom nie wolno pobierac opłat za obiady jesli dziecka nie było w przedszkolu i nie zjadło... Warto przejsc się do radcy , ja za poradę kiedys zapłaciłam 100 zł, choc niektóry zdzierają po 260, warto siedowiedziec wczesniej. I polecam forumprawne: www.forumprawne.org