Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjjj

Ile czasu leży się po porodzie ?

Polecane posty

Gość jjjjjjjj

Napiszcie ile leżałyście po porodzie do wyjscia do domku? Wazne to dla mnie bo mam 2 dzieci i zbliża mi się poród na dniach i nie wiem ile czasu się lezy jak jest wszystko oki?

Gość Miraculum5
W Polsce, jeśli wszystko jest ok leżysz dwie doby. Liczysz od porodu, to jest doba zero, potem 1 i 2. O ile rodzisz naturalnie. Bo jak cc, to chyba tydzień.

Gość kasia!!!!!
wyjść mogłam po 2 dobie ale junior był w inkubatorze i czekałam na niego 7 dni a później infekcja i leczenie antybiotykami więc kolejne 7 ale już razem na sali:)

Ja rodziłam przez cc, w poniedziałek zgłosiłam się, we wtorek poród, w sobotę do domu. Pewnie wyszłabym szybciej ale mały miał żółtaczkę.

Gość 51684284
powiedzcie bo sie martwie

Gość 51684284
jenyy tak dlugo? a towarzysza bole jak przy okresie?

Gość jjjjjjjj
dziekuje za odpowiedz ,zalezy mi by szybko wyjsc i mam nadzieje ze bedzie wszystko oki ,dzieci będą musiały radzic sobie jakoś ,bo na rodzine to raczej nie mam co liczyc ....pożyjemy zobaczymy

Gość mamama27
ja miałam cc we wtorek - w piątek do domu - krwawi sie do 6 tyg - najpierw takie resztki wylatują - skrzepy - potem krew a na końcu taka żołta maź.. brzuch niewiem czy boli bo bolal mnie po cc - a potem przychodzi okres i jest megaaaa straszny - ja byłam przerażona że sie wykrwawie tak sie lalo ze mnie nie ma lekko...

Gość 51684284
o luduuuuu

Szybko doszłam do siebie po cc, może minęło 10 dni i nic mnie nie bolało. Potem też nie boli tylko się krwawi. A okres jak dostałam to myślałam by jechać do lekarza, tak krwawiłam ;o

Gość 51684284
nawet mnie nie straszcie z tym krwawieniem

Gość mamama27
no a dodam ze po cc mialam macice czyszczoną wiec połóg i krwawienie było niby łagodniejsze - tak mi gin powiedział - a jak jest po sn to nie wiem

Gość fionne
ja wyszłam na czwarty dzień, bo mała miała żółtaczkę fizjologiczną, a tak to wyszłabym już na drugi dzień

Gość 51684284
dajcie spokoj ...tak sie boje tegop krwaw.ze szok...

Gość fionne
51684284 - nie masz się czego bać. Krwawienie poporodowe to po prostu bardziej obfita miesiączka. Po ok. dwóch tygodniach krwawi się znacznie mniej

Gość taka tostowa
mam nadzieje a najgorsze ze termin mam na 1 lipca.. upaly itp..

Po porodzie najlepiej stosowac podkłady poporodowe (w aptece) i majtki jednorazowe :)

leżałam tydzień, bo miał żółtaczkę. I tak miało być dłużej, ale była Wigilia i wyprosiłam na pediatrze wypis gdy wychodziłam ze szpitala już tylko plamiłam, ogólnie nie krwawiłam obficie wcale, normalna @. Nawet pytałam codziennie na obchodzie, czy nie powinno lecieć mocnej, ale lekarka mnie zbadała i mówiła, że jest ok.

Gość hbgyukvgyuiolkjhgytuiolkhj
Ja leżałam 6 dni, ale dlatego, że miałam wywoływany poród. W poniedziałek poszłam, we wtorek mi wywoływali i urodziłam w ten sam dzień w nocy. I leży się dwie doby, ja urodziłam o 23.18, więc w środę o tej godzinie pierwsza doba, w czwartek druga no i w piątek rano miałam wychodzic, ale mały miał podwyższone CRP i wyszliśmy w sobotę rano. :)

Gość do jjjjjj
a w jakim wieku masz dzieci??? a mąż???

Gość gość
U mnie 2 doby po sn albo 4 doby po cc

Gość lezy sie po porodzie? hehe
ja lezalam pare godziny moze - a malym w tym czasie opiekowal sie mąz. Potem wszyscy sobie poszli i zostalam z malym sama. musialam wstawac, przewijac i karmić. Polezysz sobie wtedy, kiedy zalatwisz sobie opieke - mama, mąż, babcia - nie wiem kogo tam masz. Ale w szpitalu w nocy musisz sie sama opiekowac dzieckiem.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Mam 2 dzieci jeden 11 a starszy ma 14 ale jest niewidomy ,a mąż ma być w sobote dopiero bo jest na wyjezdzie ,a reszty rodziny to praktycznie nie mam.Chodzi mi o szkole ,dzieci i tekie tam ,może do soboty damy rade ....chodz jak już jestem po terminie to boje się kazdego skurczu itd.

Gość hbgyukvgyuiolkjhgytuiolkhj
Tak, to prawa, że po porodzie się nie leży, tylko od razu zajmuje się dzieckiem.

musza minac 2 pelne doby odkad dziecko dostanie szczepionke. a szczepia dziecko jakos zaraz jak z brzuszka wyskoczy :)