Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michaśka36

Klocki Lego, polecacie? Bezpieczne?

Polecane posty

Gość Michaśka36

Witajcie, Chciałabym zapytać Was o klocki Lego. Mój synek Jaś strasznie się na nie napalił i wierci mi i mężowi dziurę w brzuchu od dłuższego czasu. Postanowiliśmy mu je kupić, jednak ceny tych klocków nas przerosły aż w końcu trafiliśmy na takie w miarę przystępnej cenie, a mianowicie: http://www.mergeto.pl/merged-auction/7107/lego-city-7498-posterunek-policji Myślę, że bylby to idealny prezent dla młodego na święta. Zastanawiam się jednak czy te klocki są bezpieczne dla dzieci? Mój synek ma 9 lat. I czy naprawdę są takie świetne, jak je reklamują? Proszę Was o radę i pomoc. ;)

Gość fionne
Lego są klockami bezpiecznymi, moja dwuletnia córcia też już się nimi bawi, oczywiście wersją DUPLO

mój bratanek ma 8 lat i po prostu uwielbia Lego, ma kilka zestanów i długimi godzinami potrafi siedzieć nad tymi klockami. ja swojemu synowi co ma 2,5 roku kupiłam duży zestaw Lego duplo i owszem też lubi układać ale z kimś, sam jeszcze się nimi nie zajmie. wszystko zależy od dziecka. możesz spróbować i kupić 1 zestaw, zobaczysz czy się zainteresuje bo tak trudno powiedzieć, jednemu dziecku się spodoba innemu nie

Dlaczego mają być niebezpieczne dla 9 latka przecież ich nie zje.Mój ma całą skrzynie lego dostał od kuzyna ale zainteresowania nimi prawie wcale za to czasami buduje coś z dużych klocków ,ale jak Twój syn lubi budować to fajny prezent ,lego są niezniszczalne będą na długie lata.

Gość to chyba reklama jest
bo jak inaczej to wyjaśnić? Moja 4 latka buduje z lego już od dawna. To jedne z najlepszych klocków.

Trochę głupie to pytanie. Czemu mają być niebezpieczne? Dziecko jak się uprze to sobie wszystkim krzywdę zrobi. Nasza córka ma Lego od dawna - pierwszy zestaw (jeszcze mój) daliśmy jej jak miała chyba ze 4lata.

Gość a czym sie bawil do tej
pory twój synek jaś? Ma 9 lat i nie ma klocków? Zdaje sobie sprawę ze nie kazdego na nie stac wiec nie wszystkie dzieci je maja, ale skoro cie stac to nie pojmuje dlaczego mu wcześniej nie kupilaś? W tym wieku to się już właśnie wyrasta z lego!

Gość Ja podobnie
To jest reklama jak nic. Jak mogą być dla 9 latka niebezpieczne? Mój 5 letni chrześniak dostaje już technicsa, bo te zwykłe go nudzą.

Gość Michaśka36
Nie jest to żadna reklama. ;) Mój synek bawił się do tej pory bardziej autami. Pasja po ojcu. A fascynacje do Lego nabył w szkole. Dlatego też dopiero od niedawna zaczął mi o nich w ogóle mówić. :) To czy mnie na nie stać to pojęcie względne..To jeden z najtańszych modeli Lego, jaki znalazłam w Internecie dlatego chciałam zasięgnąć opinii a propos tego czy może wiecie też gdzie kupić go może jeszcze taniej? Oczywiście zależy mi na oryginalnych klockach. Pytam o bezpieczeństwo nawet dla 9 latka, ponieważ interesuje mnie kwestia jakości. Często producenci zatajają pewne informacje więc lepiej zapytać się po prostu matek, które wiedzą i stosują. Dziękuje za wszystkie spostrzeżenia na ten temat i rady. ;)

Gość xxxxxyyyy
Lego to bardzo niebezpieczne klocki - szczegolnie w nocy jak sie na nie stanie - auuuc:DDD. a tak poza tym to jakas glupawa reklama , bo nie wierze, by 9 latek nie mial choc jednego malego zestawu lego i jescze to pytanie czy sa niebezpieczne - jak sie uprze to oko siebie pewnie moze wydlubac nimi, badz jak jest wyjatkowo zdolnym egzemplarzem to i zadlawic sie nimi moze - ale rownie dobrze jablkiem tez sie 9 latek moze zadlawic, jak i olowkiem oko wybic a nikt sie nie zastanawia czy jablko i olowek sa dla niego bezpieczne:P

Gość Michaśka36
Dzięki, rozejrzę się po Marketach. ;) Nie każde dziecko ma takie same zainteresowania w danym wieku. Syn mojej koleżanki wciąż preferuje zabawki typu misie mając 9,5 roku. To, ze inne dzieci w tym wieku mają Lego, nie oznacza, że mój syn do tej pory się nimi interesował. Wolał resoraki i modele aut, które składał wraz z tatą. Teraz dopadł go efekt owczego pędu w szkole...I nie wiem czy się cieszyć, bo to pęd do wyjątkowo drogich zabawek. Nie traktujmy dzieci jak ciemną masę, która wrzuca się do jednego worka zainteresowań. :) Bo to chyba trochę błędne koło, czyż nie? Ja mu nie chciałam niczego zarzucać kupując mu Lego od tak, gdy wolał auta.

Gość a jak mial nie woleć
skoro nie mial klocków? Kupuje sie dzieciom rozne zabawki zeby mogly wlasnie świadomie wybrać co wolą. Jak mu kupowalaś auta to się nimi bawil bo nie znal nic innego to chyba logiczne.

Gość Michaśka36
Kupowałam mu auta, bo chciał auta. Zaciągał mnie i męża do półek z autami. ;) Nie róbcie wyrodnej matki z każdego, kto Lego nie kupuje. To odrobinę niedorzeczne. Chciałam Was po prostu spytać o radę. W celu rozwiania wątpliwości zamieściłam linka po to by pokazać o jakie Lego mi chodzi. Nie umiałam go opisać słowami mówiąc że ten zestaw zawiera to czy siamto..Łatwiej jest pokazac, wówczas inni mogą wyrazić na ten temat opinie. Sadziłam że to forum polega na wymianie opinii a nie na naskakiwaniu na siebie nawzajem. Czy matki, które nie stać na klocki według Was nie zasługują na miana dobrego rodzica? Wpadliśmy w błędne koło konsumpcji.

Gość no to ja uwazam że
to legi nie będzie ok dla 9 latka bo jest to zabawka dla 4 latków. Dla starszego wybrałabym coś trudniejsze z ruchomymi elementami. A co do twojej wypowiedzi. Moja corka chcialaby tylko lalki. Ciągnie mnie do pólki z lalkami a ja jej móie ze nie i kupie jej grę albo plastelinę. I potem w domu mi dziękuję bo ileż można się w kolo tym samym bawić. Trzeba się rozwijac i próbować nowych rzeczy. To tak na przeszlość.

Gość Michaśka36
Dziękuje w takim razie za radę. ;) Mój synek ma też wszelkiego rodzaju przybory do rysunku, malowania, puzzle...Jednak główne ukierunkowanie jest na auta, w tym sensie. Przemysle jeszcze raz ten zakup...

Gość gość
Lego to są najfajniesze klocki na świecie, ja jak byłam mała uwielbiałam się nimi bawić, oczywiście,że są bezpieczne. Szkoda tylko że takie drogie

Gość gość
sa bezpieczne i dostosowane do wieku dziecka , moj syn ma cale pudlo, kupujemy LEGO nagminnie , potrafi sie zamknac w pokoju i budowac pol dnia :)

Gość gość
Michaśka nie napisała, że syn nie miał nigdy żadnych klocków, tylko że nie ma LEGO, ludzie, przecież to nie jest dziecięce "must have" http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,935750