Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kanapkaZchlebem

mam bardzo wstydliwy problem prosze o rady

Polecane posty

od jakiegos czasu (chociaz o ile sięgne pamiecią to kiedys juz tez miałam cos podobnego) udczuwam lekki ból przy oddawaniu stolca, ból jest kłójący i pojawia się krew, z początku było jej troszeczke a dziś to aż kapało za mną ;/ wczesniej po wypróżnieniu odczuwałam strasznie pieczenie w odbycie, czasem tez czuje jakbym tam cos poprostu miała, nie wime moze nie do konca sie wyprózniłam. Boje sie bo mnie mama nastraszyła ze jezeli jest krew w tych sprawach to moze byc nawet nowotwór:(

Gość lalkmmewle
do lekarza natychmiast bo to moga byc hemorojdy

Gość lalkmmewle
do lekarz natychmiast to moga byc hemorojdy

Gość FuckMe
jak najszybciej do lekarza, to może być wszystko od wrzodów, przez hemoroidy po raka

Gość papla666
Przede wszystkim, idź do lekarza. Najprawdopodobniej to żylaki odbytu. Często pojawiają się po porodach, przy uporczywych zaparciach...Proponowała bym nie zażywać pierwszego lepszego leku z apteki. Są takie, które w ogóle nie leczą, tylko uśmierzają ból i po prostu nie czuje się problemu. Musi być taki, który wzmacnia naczynia, działa przeciwzapalnie. Hemoroidy lubią ciepło, więc uważaj jak się ubierasz, gdzie siadasz.

Gość lalkmmewle
jesli masz hemorojdy to moze byc krew w stolcu ... do lekarza

Gość papla666
Wiek nie jest ważny. Ważna jest np dieta bogata w błonnik i WIZYTA U LEKARZA!!!! To nic wstydliwego. wstyd by było sie z tym męczyć bez leczenia! Hemoroidy same si.ę nie wyleczą . Z czasem będą wypadać a ból będzie większy. Wolisz zacząć leczyć się teraz, czy usuwać je operacyjnie?

Gość synowa normalnej tesciowej
Kanapko Tylko proktolog ! I to nie jest wstydliwa sprawa bo dla lekarza Twój tyłeczek jest codziennością.I jeśli jeśli Ci krew to lec szybko .Moja tesciowa ma raka jelita grubego,jest po operacji wyłonienia stomii(sztucznego odbytu).Do końca życia musi miec woreczek na brzuchu.Naprawde nie lekcewaz tych krwawień!

Gość papla666
W takim razie głupia jesteś. Akurat rak jelita nie bierze się z niczego. Zazwyczaj są to nieleczone wiele lat stany zapalne, nieleczone kłykciny itp. I własnie głuipim lekceważeniem raka sobie zafundujesz. A za wiele lat, jak będziesz po operacji, lekarz Ci powie, że mogłaś przyjść wcześniej. ciekawe co w tedy sobie pomyslisz...

przeciez pojde do tego lekarza, ale jak mam sie dowiedziec ze mam raka i mam sie włóczyc po szpitalach i chodzic na chemie to wole sie chyba odrazu powiesić.

Gość eureka120
tez mam podobny problem i mam 20 lat, pare lat temu pojawilo sie po raz pierwszy, zniknelo i pojawilo sie znowu, boli i pojawia sie krew...troche sie boje, bo jestes narazona na nowotwor jelita grubego, moja babcia miala zlosliwy i niestety ale przechodzi dziedzicznie. ale mysle ze to nie pojawia sie raczej w tak mlodym wieku, moze to cos innego. tez planuje odwiedzic lekarza ale jakos nie moge sie na to zdobyc.

Kanapko Nie załamuj się tylko lec pedem do lekarza bo to mogą byc hemoroidy ale tez cos powazniejszego.Napisałas,ze wolisz nie wiedziec?Kochanie,poczytaj o tym. Pomóc Ci moze tylko lekarz wiec idz do niego jak najszybciej! http://szukaj.onet.pl/wyniki.html?qt=proktolog%20nfz

Eureka Kanapka Idzcie do lekarza.Natychmiast Ja jade do szpitala do tesciowej.Potem tu zajrze.

juz czytałam dużo w necie, jak jest nowotwór to ta krew jest ciemna, grudkowata bo jest z wnętrzności. moja jest jasno czerowa widać że świeża, szczypie i swędzi mnie czasami odbyt a przy oddawaniu stolca czuje kłójący lekki ból. czy ktos wie tak chociaz w przyblizeniu CO TO, boje sie ogromnie nowotworu

Gość takie są efekty
uprawiania seksu analnego

Kanapko Z tego co piszesz to hemoroidy ale my nie jestesmy proktologami a nawet gdyby ktos z nas był to bez obejrzenia Twojego tyłeczka by diagnozy przez monitor nie postawił.Koniecznie idz do lekarza i pamietaj ,ze dla niego zagladanie w te obszary to codzienność.

Gość sandrelle
uprawiałaś zbyt często anal to teraz się nie dziw że masz problemy z odbytem

Gość hmm*hmm*
ja jestem na 100% pewna ze masz hemoroida ,idz do ogolnego lekarza i Ci przepisze co trzeba:))I

kup sobie taka masc procto-glyvenol, mozna uzywac na zewnatrz a mozna tez wewnatrz, jest taki aplikator, masc jest idealna na hemoroidy i wszelkie zylaki, uzywalam jej po porodzie, bo mi tylek wysadzilo poprostu, wszystko zeszlo w 2 tyg. kosztuje ok 35 zł

Gość fdhhhhhhhhhhdd
przyznaj że uprawiałaś anal

Gość anetaaaa20
ja mialam te same objawy i wyszlo ze to hemoroidy(nie od lekarza sie dowiedzialam tylko z objawow), zaleczylam czopkami i jak narazie mam spokoj ale trzeba uwazac potem zeby nie dopuszczac do zaparc i nie "przec" przy zalatwianiu sie bo podobno od tego one nawracaja... ja uzywalam czopkow AVENOC i PROCTOGLIVENOL, te pierwsze byly lepsze. tak czy siak idz do lekarza.

Gość anetaaaa20
aa i ja tez mam 20 lat i tez sie balam jak Ty ale nie martw sie, hemoroidy to wbrew pozorom czesto spotykana doligliwosc u ludzi a o raku nie mysl bo jestem pewna ze masz hemoroidy ;p