Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama_nie_wiem_czego_chce

Pisze sama do siebie na necie od 8.00 rano

Polecane posty

Mam 23 lata. Dwa lata temu rzuciłam studia. Ze zwykłego lenistwa - nie chciało mi się. To samo z pracą. Tu popracowałam, tam popracowałam, ale wszystkie rzucałam - powód ten sam. Utrzymują mnie rodzice ....Coraz bardziej wnerwieni. Oni rano do pracy - a ja do komputera. Siedzę na kilkudziesięciu forach. Mam różne tożsamości, kilkanaście nicków. Kiedy nie mam z kim rozmawiać - po prostu piszę sama do siebie. Sama wdaję się w dyskusje. Samotność mnie dobija, brak przyjaciół. Miałam przyjaciół, ale straciłam z nimi kontakt. Wy też tak macie ?? Kilkanaście nicków, tak jakby świat internetowy był zupełnie innym światem, niż ten, kóry Was otacza ?? Napiszcie, co o tym myślicie ?? A może to pierwsze oznaki depresji ??

Nie depresji, tylko - jak sama napisałaś - lenistwa. Nie chce Ci się nic robić, nawet ze znajomymi spotykać, a siedzenie w necie jest łatwe i nie wymaga od Ciebie żadnego wysiłku. Tu nikt Ci nie pomoże. Musisz poszukać w sobie motywacji do działania.

tylko z tego co widzę to tutaj niektórzy przesiadują całymi dniami i nocami - widocznie nie jestem z tym sama

Gość ja też tak mam.....
czesc, ja mam podobnie z tym ze jestem starsza od ciebie i tez niestety bez pracy :(

Bo nie tylko Ty jesteś leniwa;) A teraz wybacz, ale uciekam do pracy:) Wpadnę wieczorem.

Najgorzej, że rodzice naciskają...idź albo gdzieś do szkoły, albo do pracy.

też całymi dniami siedzisz na necie ?? ja właściwie przez internet zawaliłam studia - zamiast się uczyć siedziałam po forach, czatach i ...potem kolokwia, egzaminy, itd. I KONIEC

Gość szymeczekszymeczek
ja czasami piszę sam do siebie na necie :classic_cool:

Gość ja też tak mam.....
Ja na szczęście studia skończyłam ale co z tego jak i tak bez pracy już jestem tyle czasu, że aż wstyd ... Całe dnie może nie siedzę ale i tak za dużo siedzę, a od tego forum to chyba jestem uzależniona :( Moi rodzice też naciskają ale łatwo im mówić, niech sobie sami zobaczą ile jest osób na jedno miejsce pracy... setki. Albo jakie wymagania: doświadczenie kilka lat, status studenta... których ja po prostu nie spełniam :(

tylko, że przestać nie mogę. Dzień w dzień mówię sobie dziś dość - za chwilę odpalam komp i ....

ja też tak mam... Ja po forach siedzę - wcielam się w różne osoby. To jestem specem od prawa, to od geografii, za chwilę od polityki. a wszystko dzięki wujkowi Google. Co się dziwisz -w tym kraju nie pracy...i tyle

Gość a wez
na rozdwojenie, rozpięciorzenie czy rozpietnaścienie jaźni polecam wywar z wąsów gronostaja:classic_cool:

Gość szymeczekszymeczek
ja też czasami wcielam się w różne osoby, a wszystko przez moje zaburzenia osobowości, a być może także rozwoju :o

ja raczej z samotności z nudów itd.

Gość szymeczekszymeczek
no ja też z samotności, nudów, ale wynikają one u mnie właśnie z zaburzeń

czyli jakaś terapia

Gość ja też tak mam.....
Ja z kolei tak: trochę kafeterii, trochę pudelka, kozaczka, pomponika, czasem forum gazeta, i też albo czytam albo piszę jakieś prowokacje, a potem mi głupio i daję temat do skasowania :/ To jest chore, nienawidzę neta... muszę go ograniczyć i to poważnie :(

ja też tak mam, ale nie obrażam nikogo, w pyskówki też się nie wdaję. Chyba wszystkie portale plotkarskie obskoczyłam

Gość ja też tak mam.....
aha no ja niestety często kogoś obrażam... wstyd :(

ale czemu ?? ja sobie bardziej zakładam. żeby móc z kimś popisać, wyżalić się. A co mi przyjdzie z obrażania/.///

Gość ja też tak mam.....
Sama nie wiem czemu... sama się sobie dziwię czasem, po prostu to forum strasznie ogłupia i odmóżdża, że nawet inteligentni ludzie na nim piszą bzdury. I obrażają.

też mają po kilkanaście nicków?? Uważasz, że siedzi na tym forum klikanaście tysięcy ludzi ?? każdy nick to inna osoba ??

Gość ja też tak mam.....
Nie mam pojęcia, nigdy się na tym nie zastanawiałam. Ale co mnie dziwi to siedzą tu ludzie dojrzali, bardzo inteligentni, np. taka ewa 33, która ma już 40 lat a już chyba z 7 lat siedzi na tym forum i czyta te bzdury, bo przecież tematy tutaj nie mają wysokiego poziomu, pełno zboczeńców jest zakładających idiotyczne tematy. Więc tacy ludzie inteligentni są po prostu też uzależnieni od tego forum przez wiele lat :( Ja nie chcę tak skończyć ... chcę w końcu przestać zaglądać na to forum i tyle, i te wszystkie durne portale plotkarskie :( W sumie dobrze, że neta założyłam dopiero na studiach bo gdybym miała już od gimnazjum siedzieć na necie jak większość dzieci teraz, to na bank bym nie zdała matury ani nie skończyła studiów. Net strasznie ogłupia :/

Gość ja też tak mam.....
A najgorsze jest to, że nic mi to nie daje, siedzenie tutaj, bo tematy ciągle te same, człowiek niczego się nie uczy mądrego :( A siedzi i siedzi... i czyta te bzdury, po co?? uzależnienie tak silne, że masakra :/ Trzeba w końcu z tym skończyć, lepiej czytać książki niż na necie siedzieć, i uczyć się czegoś. Musimy w końcu wygrać z tym i wyjść do ludzi, zająć się czymś a neta używać tylko do sprawdzania poczty!

czytałam, że niektórzy mają po kilkanaście nicków czasami wydaje mi się, że nie tylko siedzę na cafe dorośli, ale także gimnazjaliści i licealiści. Co za problem napisać "mam 30 lat i 4 kierunki studiów skończone" kto to sp[rawdzi

Gość ja też tak mam.....
No tak gimnazjalistow i licealistow pewnie najwiecej. ciekawa jestem jak potem tacy zdadzą maturę??? skoro nie uczą sie wcale tylko internet ich interesuje. No nic, to ja ide, papa :) trzymaj sie

Gość sama_nie-wiem-czego_chce
Masz rację !! Wiesz co podjęłam DECYZJĘ kończę z tym trzeba mieć własne życie. Trzymaj się. Trzymam kciuki, że uda Ci się z tym zerwać

Gość ja też tak mam.....
:)

Bierzcie się za siebie ludzie, bo zgnijecie w samotności.... Wróciłem właśnie z pracy. Dobry wieczór:D