Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wku***************************

Niech go szlak !!! Czy moge podac ta sprawe na policje??

Polecane posty

W marcu tego roku zaniosłam prawie nowe buty do szewca wziąl z gory pieniadze. Po 2 dniach na zakladz zostal zamkniety i wisiala kartka ze buty mozna odbierac w piatki, ze mialam nie daleko szkole to biegalam tam w pt na kazdej przerwie ale zaklad ciagle byl zamkniety nie bylo zadnego podanego nr tel ani kontaktu. Nadeszla wiosna dalam sobie spokoj ostatnio tamtedy przechodzilam zlapalam za klamke i jakis pan mi powedzial ze wlascieciel zachorowal zeby isc do zakladu naprzeciw tam one go znaja dadza mi numer do szewca. Zdobyłm numer zadzwonilam powiedzialam jaka sprawa on ze buty sa zrobone zeby przyjechac po nie za 3 dni beda u tych pan naprzeciwko pojechalam na miasto SPECJALNIE zachodze do nich a butow nie ma, dzwonie do niego on ze nie mogl przyjechac;/ ze beda jutro ju na 100% mysle ok ale cos mnie tknelo i nie pojechalam dzwonie a on z dzis nie moze, przestal ode mnie odbierac telefony dzwonilam codziennie kilka razy dzienne!!!! dzis dzwonie z zastzrzonego a on pewnie zaomnial sie i odebral mowi ze jutro beda na bank mowie mu zeby mnie nie oszukiwal daje mu ostatnia szanse. Co zrobic jesli jutro ich nie bedzie??? a on znow nie bedzie odbieral? czy moge to gdzies zgłosic???

przepraszam ze tak pisze bez ladu ale jestem zla, juz nie chodzi mi o te buty tylko jak mu nie wstyd tak ludzi oszukiwaac. Nie popuszcze...

mam karteczke jeszcze ta co dostalam od niego wiec to chyba jest jakis dowod

Gość a wez
a niech to szlag😠 bez zwłoki wyruszame na szlake:classic_cool:🖐️

Daj człowiekowi spokój, policja co najwyżej Cię wyśmieje musisz się pogodzić że buty straciłaś.

no tak tak niech go szlag!

mam dac spokoj? zaplacilam z gory ,moge miec na niego namiary , a buty drogo mnie kosztowaly. Do bogatych nie naleze nie stac mnie zeby ot tak kupic nowe nawet pracy nie mam..

Gość maniuszkaa
Ja bym nie darowała. Ale to ja. Postrzaszyłabym policją a potem poszła na najbliższy komisariat.

Gość maniuszkaa
Masz świadków, możesz pokazać ile razy dzwoniłaś, masz namiary. No to nie wiem na co czekać. A co masz na tej kartce napisane co dostałaś?

a jezeli ktos wyzej ma racje i policja mnie wysmieje......nie beda chcieli przyjac zgłoszenia. Chce odzyskac moje buty bedzie mi z tym zle na sumieniu jesli bede miala z tym isc na policje ale w su mie....on nie ma oporow zeby mnie oszukiwac..

Wyślij mu sms-a, ze jesli nie odda ci butów, alba kasy za nie zgłosisz kradzież na policji. Ja tak bym zrobiła

mała karteczka jest moje nazwisko napisane data i pieczatka ''zaplacono gotowka'' nic wiecej;/

Gość maniuszkaa
No jak przyjdziesz wystraszony i cichutko opowiesz co się stało po czym grzecznie zapytasz, czy mogą coś zrobic, to na pewno zostaniesz wyśmiana. A jak pójdziesz tam, żeby odzyskać buty, to załatwisz to. Choć ja obstawiam, że Ty taka wszystkobojąca jesteś. I wolisz dalej latać w tą i z powrotem i wydzwaniać go oszusta.

Gość siri
Do autorki: Na policji powinni Ci coś doradzić....

Gość maniuszkaa
* wystraszona. Przepraszam. Przecież masz świadków. A ta kartka to super dowód. Powinnaś to załatwić bez problemu. Ale bądź stanowcza na policji i pewna siebie.

a co policja z tym zrobi? nie bede obciazona zadnymi kosztami? zeby mnie te buty drogo nie kosztowaly....

Gość maniuszkaa
Haha tak myślałam. Powodzenia.

maniuszka ale to nie duza miejscowosc gdzie mieszkam to nie stolyca ze mnie aresztuja za kradziez fleka od buta...

jutro zadzwonie jak nie odbierze to go zniszcze

z tego co wiem to policja ma obowiązek przyjąć zgłoszenie, choćby najgłupsze ;) a czy z tym coś zrobią to już inna sprawa. idź zgłoś może jest więcej poszkodowanych. przynajmniej będziesz miała pewność że zrobiłaś wszystko co mogłaś.