Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaAnusiT

czy mogę zjesc pierogi z jagodami jak karmię?

Polecane posty

Gość mamaAnusiT

kilka dni temu jadlam dzem z owocóqw lesnych i nic mu nie było. maly ma 7 tygodni

Gość disp.
co za pytanie :) Oczywiście, że możesz :)

Gość butelkowa mama
ja bym się wstrzymała, ale to Twoja decyzja..

Gość gsafa
możesz

Gość mamaAnusiT
dzięki juz wcinam:)

Gość hui345556
wszystko mozna jesc tylko w pl jakies kołtunstwio panuje...

Gość disp.
zgadzam się z hui345556. Krążą plotki żeby nie jeść smażonego, pieczonego, słodkiego, kwaśniego, solonego...itd :) Wychodzi na to, że trawę możesz jeść i wodą popijać. Przecież,żeby pokarm był i żeby dziecko się najadło, to musi sobie matka treściwie pojeść.

Gość no niech sie
bigosu naw...p..dala. glupie krowy slyszaly o czyms co nazywa sie dieta? dla umiejacych cztac daja takie kartki po wyjsciu ze szpitala. owoce typu jagody sa tam w rubryce po 3 miesiacu.

Gość xdxd
mnie polozna zalecila jesc jagody od poczatku bo oczyszczaja z toksyn a dziecku nic nie bylo a zarlam je kilogramami i nie ma czegos takiego jak dieta karmiacej matki jesz to co dziecko przyswoi bo chodzi o to ze niemowlaczki maja nierozwiniety uklad pokarmowy i nie kazeemu nasze mleczko z danym produktem posluzy ja od pocztku jem wszystko i nie mam z dzieckiem problemow a moja kolezanka w dupe sie szczypie i je tylko co zalecaja i dziecko ma alergie i bole brzuszka

Gość mamaAnusiT
przeciez sie mozna wyjałowic o tego ciaglego gotowania bez tłuszczu i na parze. skąd mam brac witaminy jak tylko marchew i buraki marchwe i buraki

głupota nigdzie na świecie nie ma diety matki karmiące powinno się unikać wzdymającego jedzenia, a tak jeść wszystko i obserwować dziecko

Gość disp.
mamaAnusiT masz rację !! Wiadomo, że matka powinna jeść zróżnicowane pokarmy, żeby dostarczyć sobie i dziecku wszystkich potrzebnych witamin. Nawet taki bigos można zjeść, tylko, że wiadomo, że nie cały garnek, a trochę na talerzyku. Tak samo trzeba jeść mięso i drobiowe i czerwone też. Niezdrowa jest tylko przesada.

Gość wszystko zryc
wszystko i hlac na umor i sie walic gdzie popadnie

Gość mamaAnusiT
wczoraj jazlam wołowinę, i wieprzowinę. :) kurczaki tez jem i nieprawda ze bez tluszczu i przypraw, zwariowalaby gdybym jadla ,,jałowe" rzeczy. to tak jakby zjesc ziemniaki bez soli

akurat alkoholu powinno się jednak unikać pokarm powinien być treściwy a jak ma być jak można jeść tylko gotowane trzy produkty? Jak się zje raz na tydzień smażone to się nic nie stanie. Najważniejsze to obserwowanie czy nic się dziecku nie dzieje

Gość ile z was
tak naprawde ma dzieci????????????? a zreszta jedzcie sobie co chcecie a potem taki roczniak laduje w CZD z kamicą i trzustką do wymiany.

Gość nestea.....
ostatnio w ddtvn bylo o diecie karmiacych matek z Kolumbii bodajze i dla nich dziwnie bylo to ze my cytrusow nie jemy, bo one rowno wcinaly pomarancze i nawet truskawki ;) Ja mam zamiar unikac tylko tych wzdymajacych i bardzo tlustych potraw. Nie bede przeciez jadla gotowanego kurczaka bez przypraw i marchewke ciagle. i z tego co sie orientuje to tylko w Polsce jest taka obsesja z ta dieta.

Gość mamaAnusiT
dokladnie nie ma co przesadzac. mnie na szkole rodzenia powiedzieli tak: mozna jesc wszystko z wyjątkiem cytrusów i grzybów. Wszystko z głową

Gość nie mieszkam w polsce
mozesz jesc wszystko. mi w szpitalu dawali normalne jedzenie, cytrusy, winogrona, soki owocowe a panował ogromny nacisk na karmienie piersia. jedyne czego kazali unikac to alkohol i papierosy. tylko w Polsce matka karmiaca ma zyc o chlebie i wodzie. od poczatku jem wszystko na co mam ochote, wlacznie z czekolada, pomaranczami, frytkami, smazonym miesem i grochem, dziecku nic nie jest.

najważniejsze to jeść z głową wiadomo, że nie powinno się jeść 3 posiłków smażonych dziennie, że frytki codziennie nie są wskazane, ale jak się zje raz w miesiącu to nic się nie stanie. Można zjeść jednego gołąbka a nie cały gar na raz:) Jedynie trzeba całkowicie zrezygnować z alkoholu i mocno pikantnych rzeczy Co innego jak dziecko ma alergię wtedy dieta przede wszystkim

Gość mamaAnusiT
i macie racje, codziennie zjadlaam całą czekolade ale to przeada bo mala ma wysypke

Ja 2 dni po przyjsciu ze szpitala -maly mial 4 dni- zjadlam na pierwsze danie fasolke po bretonsku a na drugie kluski ze sliwami polanymi kwasna smietana , malemu nic nie bylo. Ale jak przyszla polozna i powiedzialam co jem to myslalam , ze na zawal zejdzie. W ogole nie wierze w te diety dla m,atki karmiacej jak dla mnie to kompletna glupota i zacofanie.

Gość mój ma 5 tygodni
A ja wczoraj grzyby jadłam !!! :o Dlaczego nie można jeść grzybów ?

Gość mój ma 5 tygodni
Jak myślicie mleko sojowe mogę pić karmiąc ?

Gość mój ma 5 tygodni
Zjadłam mało chyba 3-4 duszone pieczarki, i 2 grzybki z octu. Matko jak mi się tego chciało :/ Ja ostatnio jestem właśnie na gotowanych mięsach, delikatnych sosach marchewce,burakach chociaż ostatnio 3 różyczki brokuła zjadłam.