Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paptrolka1343

Błagam pomocy bardzo się przestraszyłam.

Polecane posty

Gość paptrolka1343

witam mam 17 lat od 2 dni odczuwam uciążliwy świąd i pieczenie okolic intymnych, zauważyłam też że warga sromowa jest powiększona dodam też że jestem dziewicą i nie ma możliwości otarcia podczas stosunku. Nie wiem czy to może byc to ale w sobotę jechałam 10 km rowerem więc czy to od tego?I czy krem nivea złagodzi bóle i pieczenie gdyż pamiętam jak byłam mała mama zawsze smarowała mi miejsca intymne tym właśnie kremem gdyż jak byłam mała to często miałam podrażnione te właśnie miejsca? Dbam o higienę intymną

Gość ladydii
Krem nivea na pewno nie pomoże :) W aptece za parę groszy kupisz maść clotrimazolum - pomoże na pewno.

Gość bubum bum bum
najlepiej zebys poszła do ginekologa. Jeśli to tylko otarcie i masz normalny śluz to kup sobie Tantum Rosa i tam jest instrukcja co robic (łagodzi takie podrażnienia). Jeśli masz śluz inny niz zawsze (jak twarożek) to może to byc grzybica - wtedy zalecam jednak ginekologa, doraźnie kup sobie Clotrimazoulum (koło 4 zł maść) powinno pomóc.

Gość paptra1
a ile mniej więcej kosztuje ta maśc? i czy na pewno pomaga? proszę napisac wszystko co pani wie na ten temat

Gość ladydii
Chyba coś koło 5 zł Mi zawsze pomaga właśnie na takie swędzenie czy jak coś zaczyna się dziać. Możesz też sobie robić nasiadówkę z rumianku. Ulga jak nie wiem :) Pozdro

Gość paptra1
Dziękuję bardzo serdecznie za pomoc jutro zapytam w aptecę o tą maśc. Śluz mam normalny tylko to pieczenie i świąd jest bardzo uciążliwy, nawet usnąc nie mogę jest to bardzo nie komfortowe i nie wygodne ..

Gość bubum bum bum
napisałam :) - tubka około 4zł, raczej pomaga, ale jeśli to grzybica bardzo rozwinięta to trzeba będzie iść do ginekologa po globulki dopochowowe, ale zacznij od maści w każdej aptece kupisz bez recepty. jeśli chodzi o Tantum Rosa to zobacz w internecie bo nie wiem za bardzo, ale kilkanascie zł na pewno.

Gość paptra1
ale mam nadzieję że nie jest to grzybica gdyż mam normalny śluz. a jakie mogą byc jeszcze jej objawy? ale mam nadzieję że to zwykłe otarcie