Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurva niesamowite

mama grzebie mi w śmieciach.

Polecane posty

Gość kurva niesamowite

mam 23 lata, mieszkamy w domu, więc śmieci wyrzucamy do prywatnego kontenera na śmieci. wczoraj i dziś wyrzuciłam sporo śmieci, ponieważ wróciłam ostatnio z półrocznego wyjazdu i postanowiłam pozbyć sie niepotrzebnych gratów, które zalegały w moim pokoju uniemożliwiając mi swobodne przechodzenie po nim. jakież było me zdziwienie gdy mama dziś wygrzebywała z moich śmieci różne przedmioty: jedna szklana butelka, dwie puszki aluminiowe, stara klamka z drzwi. stwierdziła, że śmieci się segreguje, a co do klamki, że niby są strasznie drogie i czemu ją wyrzucam?! otóż kupiłam sobie nową klamkę, stara do niczego nikomu nie jest potrzebna(była zepsuta) - chyba, że do tego, aby leżała i zagracała dom. W kazdych drzwiach mamy klamki, a jeśli ktoś będzie potrzebował nowej, to nawet moge zapłacić za nią. ;) Mam pieniądze. Śmieci segreguję, a te dwie puszki i butelka przypadkiem musiały się znaleźć w koszu, podejrzewam, że ktoś inny je tam wrzucił gdy mnie nie było. Kolejna sprawa: nakazuje, żebym pogniotła ok. 100 kartonów po sokach, których zabrania wyrzucać niezgniecionych, bo zajmują za dużo miejsca w śmietniku. Koszt wywózki dodatkowego worka to 5zł. Wolę zapłacić te 5zł, niż zmarnować cenną godzinę swojego zycia na zgniatanie kartonów, przy których odkręcaniu będę musiała czuć woń zgnilizny i fermentu... po nawdychaniu się gazów z tych kartonów mogę mieć problemy zdrowotne przez kilka dni, więc.. powiedziałam NIE. Poza tym w śmieciach miałam też zużyte podpaski, owoce, jakieś inne niedokończone posiłki z ostatniego tygodnia, zatem rzeczy obrzydliwe i smierdzące :/ Czy ktoś z Waszych domowników zachowuje się podobnie? Czy Waszym zdaniem są to zachowania normalne? Co sądzicie o tej sytuacji..?

Gość viki oo99999999999
ja piję tylko soki ze szkła:P a mamusię masz ciekawską a ty jesteś jakaś dziwna żeby w wieku 23 lat mieszkać u rodziców:O

"stwierdziła, że śmieci się segreguje" Powinna tez stwierdzić, żebyś przeprowadziła się do Bangladeszu. Tam się nie segreguje śmieci. Mieszka się wśród nich. A soki po kartonach i inne surowce wtórne najlepiej segregowac na bieżąco. Tak jest najłatwiej. Wypijesz sok - zgnieć karton i do osobnej reklamówki. Reklamówka szybko zapełni się różnymi plastikowymi opakowaniami. To nie jest godzina cennego życia. To zaledwie moment. Krócej niż głupie dyskusje, które do niczego nie prowadzą.

Gość wipera
Też chciałam zadać,to pytanie....czy przywiozłaś te kartony z półrocznego wyjazdu???

Gość jak zamieszkasz we
własnym domku z kartonów po skoach to będzies zsięrzadzić jak chcesz :classic_cool: