Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

znawcanieprzyzwoity

znacie przepisy na czekolade, zbieram czekoladowe przepisy:)

Polecane posty

jak w temacie, zbieram czekoladowe przepisy, na czekolady, czekoladki, ciastka z czekoladą , czekoladę do picia itd wszytko co czekoladowe i nie ważne czy z ciemnej czekolady czy z mleczne, każdy przepis potraktuje jak prezent;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mój ulubiony i niezawodny: wziąć tabliczkę czekolady otworzyć zjeść zawsze wychodzi :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
taki to tez znam :p ale szukam takich na prawdziwą czekoladę, taka bez konserwantów, pyszną , smaczną, zajebistą, taką która sama rozpływa się w ustach i spływa do gardła niczym balsam rozkoszy, a człowiek pogrążony w ekstazie rozsmakowywania się nią, odczuwa coś na podobieństwo orgazmu, ale dłuższego, przyjemniejszego i dającego więcej szczęścia:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
myślałem ze można na was liczyć, ze są tu kobiety co potrafią robić łakocie czekoladowe, a tu tylko albo zdesperowane, albo księżniczki, albo brzydkie, albo zbyt piękne a czekolady żadna nie potrafi robić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niezaspokojona koteczka @
Mój ulubiony przepis na muffiny, super szybki i super łatwy z dodatkiem czekolady . Uwaga. 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 0,5 łyżeczki soli Wymieszać razem suche składniki. 1 jajko 250ml maślanki (może być z woreczka) 75ml oleju 1 niepełna szklanka cukru brązowego z braku laku daję zwykły biały . Wymieszać płynne składniki . Suche składniki wymieszać z płynnymi(nie musi być na gładko ).Dodać do masy połamaną lub posiekaną na kawałki czekoladę (obojętnie jaka, może być mieszana biała, mleczna, gorzka ).Nakładać do papierowych foremek na wysokość 3/4 foremki i piec w 200st.ok 25 minut . Po rozerwaniu upieczonej muffiny wylewa się rozpuszczona czekolada :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzięki niezaspokojona koteczko, na pewno wypróbuje i życzę żeby ktoś wreszcie cie porządnie zaspokoił;) ale wciąż zbieram , szczególnie na samą czekoladę przepis mile widziany :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
muss czekoladowy 200gr ciemnej czekolady 6 lyzek cukru 6 jajek 125gr masla czekolade z maslem rozpusc w kapieli wodnej, dodaj cukier, dodawaj powoli po jednym zoltku mieszajac wystudz bialka ubij na sztywna piane dodawaj do masy czekoladowej powoli mieszajac, schlodz w lodowce gotowe :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzięki ci Lady, na pewno wypróbuje, ale nadal będę wdzięczny szczególnie za przepisy na samą czekoladę, lepszą i zdrowszą niż sklepowy gotowiec, chrzczony chemią i konserwantami:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niezaspokojona koteczka @
Mam jeszcze jeden szybki deser z czekoladą . Ubijasz śmietanę kremówkę na sztywno (myślę że z tym problemu nie będziesz miał :classic_cool:) rozpuszczasz w gorącej kąpieli czekoladę i troszkę odczekujesz aż przestygnie .Do ostudzonej czekolady dodajesz najpierw łyżkę ubitej kremówki i mieszasz lekko a potem dodajesz nieco więcej aż do końca . Wylewasz do pucharków, posypujesz wiórkami startej czekolady i do lodówki na jakąś godzinkę . Wersja bardziej "stała" jest z dodatkiem rozpuszczonej żelatyny, którą studzisz i dodajesz do śmietany. Wychodzi swojskie czekoladowe ptasie mleczko . Mam jeszcze przepis na tort czekoladowy, ale nie chce mi się już pisać . Z resztą, za te dwa przepisy wisisz mi minetę 🖐️ Kiedyś tam się rozliczymy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ryzowo czekoladowe babeczki z orzechami 250g ciemnej czekolady 150g masla 50g migdalow posiekanych 50 g orzechow laskowych posiekanych 100g preparowanego ryzu przygotuj 16-20 malych papierowych foremek na babeczki rozpusc czekolade w kapieli wodnej razem z maslem, mieszaj az sie rozplynie, dodaj orzechy i migdaly-mieszaj, dodaj powoli ryz i rownie powoli wmieszaj go w mase, napewlnij masa foremki wstaw do lodowki na godzinke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kwadraciki z bialej czekolady z poziomkami 500g bialej czekolady, polamanej 350ml mleka skondensowanego 60g masla 1lyzka syropu klonowego ( nie uzywam go nigdy ) 100g poziomek 2 lyzki migdalow w platkach smazonych olej migdalowy do wysmarowania formy wyloz folia aluminiowa kwadratowa blache do pieczenia o boku 23 cm, wysmaruj olejem migdalowym rozpusc czekolade z maslem w kapieli wodnej ( no iz z tym syropem jak chcesz) ostudz mieszaj od czasu do czasu, wylej calosc do przygotowanej blachy, posyp poziomkami i wcisnij je lekko koniuszkami palcow. Posyp platkami migdalow i przykryj folia spozywcza, wstaw do lodowki na 6 godzin pokroj kwadraty ostrym nozem, maczajac go w goracej wodzie i podawaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czekoladowe wafelki 100g migdalow w platkach 1/3 szklanki maki 50g kakao nieslodzonego szczypta soli 1 jajko+jedno bialko 1/2 szklanki cukru 2 1/2 lyzki masla miekkiego maslo do wysmarowania formy nagrzej piekarnik do 170 stopni rozsyp migdaly na blasze wylozonej papierem do pieczenia, praz w piekarniku 5-7 minut az nabiora zlotej barwy, wysmaruj papierem 4 arkusze papieru do pieczenia. Przygotuj dwa walki do ciasta. Przesiej do miski make, wsyp kakao i sol. Utrzyj drewniana lyzka jajko, bialko i cukier w duzej misce na gladka mase, dodawaj make i maslo caly czas ucierajac az skladniki sie polacza. Kladz po jednej lyzce ciasta na papierze do pieczenia, zachowujac odstepy ( nie wiecej niz 5 ciastek na jednym arkuszu) rozsmaruj lyzka ciasto tak aby wyszly cienkie kola, posyp je migdalami, piecz osobno kazda porcje przez 8-10 minut az ciasto stwarnieje na brzegach. Przenos szybko ciastka na walek do ciasta aby zyskaly pol okragly ksztalt pozostaw do ostygniecia, smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czekoladowo-waniliowe frappe 200g ciemnej czekolady+troche startej do posypania 8 kostek lodu 250g lodow waniliowych 2/3 szklanki mleka 8 rurek waflowych do dekoracji rozpusc czekolade na parze, odstwa do przestudzenia przelej do miksera, dodaj kostki lodu, zmiksuj. Osobno zmiksuj mleko z lodami wlewaj obie masy rownoczesnie do oziebionych szklanych naczyc tak aby powstal marmurkowy wzur, posyp wiorkami czekolady udekoruj rurkami waflowymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×