Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilililililili

seria kosmetyków rossman babydrem dla dziecka???

Polecane posty

Gość lilililililili

Witam was mamusie ponieważ sama niedługo zostanę mamą i zaczynam kompletować wyprawkę w tym miedzy innymi kosmetyki dla dzieci. Wiem, wiem, że jest zasada im mniej tym lepiej no ale jakąś oliwkę, chusteczki czy krem do pupy muszę mieć i stąd moje pytanie: czy używałyście kiedyś kosmetyków z rossmana z serii babydream? Dużo czytałam o tych produktach, no i są chwalone przez matki, tylko zastanawiam się czy takiemu noworodkowi też podpasują, czy też lepiej kupić najpierw znaną markę a z czasem "przeżucić" się na te tańsze co chyba w tym przypadku nie oznacza gorsze! pozdrawiam i czekam na opinie:

U nas uzywalismy ale mimo, ze syn nie mial wczesniej problemow ze skora to one wlsnie powodowaly ,ze skora dziecku bardzo wysychala. Piluszki bezsensowne chusteczki to samo- bardzo szybko wysychaja i to zamkniecie od razu sie psuje i nei da rady paczki zamknac.

nie wiem jak kosmetyki bo nie używałam, ale inne produkty z tej serii owszem i tak: -pieluchy oceniam na 6 -chusteczki fajne przez 3 dni potem wysychająć więc tak na 3 -kaszki super jest ta z herbatnikami tak na 5 inne za to małemu kompletnie nie pasowały -mleko nie mam pojęcia bo nie próbowaliśmy -słoczki z obiadkami tak średnio na 4 bo niestety te po 6 miesięcu i starsze mają duże kawałki a mój synek chociaż ma prawie rok musi miec na gładką papke bo inaczej się dławi -słoiczki z deserkami owocowymi jak dla mnie na 6

Gość lilililililili
czyli w sumie można spróbować, nie jest to duży koszt więc ewentualnie nie będzie aż tak szkoda wyrzucić. Podobno krem na rozstępy z tej samej serii też jest spoko i jak skończy mi się z Perfecty to skuszę się i kupię Rossmanowki. Chusteczki kupiłam już z hugissa a pieluszki kupię jak na początek z Pampersa bo jednak to jest jedna z ważnych rzeczy dla takiego maluszka, później mu może zmienię na troszkę tańsze pieluszki:)

Gość anilka
raz jeden kupilam chusteczki i juz wiecej tego nie zrobie. tak jak kolezanki wyzej pisaly, bardzo szybko wysychaja i potem mozna w nie sie co najwyzej wysmarkac:)

Gość mama dwulatki__
żel do mycia ciała i włosów jest extra! sama go używam jako płynu do mycia twarzy, czasem do higieny intymnej jak mój mi sie akurat skończy:p jest super, za to szampon już niezbyt nadaje sie do gęęęstych loków mojej córci, słabo sie potem rozczesują ale do krótkiej czuprynki się nada:) ja używam szampony bambino, włoski łatwo się rozczesują, Od urodzenia używałam dla córci żelu Hippa jest świetny, ale odkąd odkryłam ten żel babydream , nie będę już przeplacać :) reszty rzeczy z tej serii nie znam, ale żel polecam i dla dziecka i dla mamy :)

Gość LadyGagaręczna
Nie kupuj tych kosmetyków bo dziecku ryj wypali

Gość alaaaa ma kotaaaaaaaaa
Ja najpierw kupowałam z hippa a teraz z rossmana mydełko. Z rossmana kupuję też deserki ( nie wszystkie ale dobre są owoce z sucharkami czy jogurtem) Obiadki średnio synowi smakują. Kaszki wcina , mleczko też pije i nie ma żadnych skutków ubocznych. Pampy jakoś mi nie spasowały ale od biedy te mniejsze rozmiary mogą być wiekszych się już nie opłaca a chusteczki to dno totalne.

Gość mama na 2 etatach
Ja akurat z chusteczek byłam zadowolona. Z tym, że mam 2 dzieci i nie miały kiedy wyschnąć. Używałam tylko niebieskich, bo zielone i różowe są za mało nawilżone. Płyn też ok. Myślę, że możesz śmiało kupować. Co do pampersów, mnie akurat denerwowało zbrylanie się środka pochłaniającego wilgoć. Jak dziecko dużo nasikało od razu miało na tyłku kulki, ciężko je było zmyć. Ale i tak najlepsze chusteczki są z Lidla ;)

Gość Spodziewająca się dziecka
a co sądzicie o babydream mama, kupiłam balsam do ciała i mam wrażenie że ma taki zatęchły zapach. Może zbyt długo stał na sklepowej półce.

my z babydrem'a kupujemy czasami owoce z słoiczkach, z obiadków nie byliśmy zadowoleni mój syn lubi też deserki mleczne tej firmy

Co prawda nie mam dziecka, ale pracuje w rossie i bardzo ładnie sprzedają się produkty babydrem, lepiej niż oryginalne. Może Ci to pomoże w podjęciu decyzji

nie używałam pieluszek i słoiczków:P ale od dawna dla siebie stosuję kosmetyki babydream jeśli dziecku nie podpasują kosmetyki śmiało je wypaćkasz dla siebie:D płynu do kąpieli i mycia używam od 5lat i bardzo go sobie chwalę:)

Gość lilililililili
to super cieszę się bardzo, spróbuje kupić te kosmetyki oprócz chusteczek jak nie będzie żadnej wysypki to zostaniemy już przy rossmanowskich kosmetykach, a jak będzie to zawsze można zmienić. W sumie po co przepłacać jak można mieć to samo w dużo niższej cenie. Dzięki dziewczyny:) pozdrawiam

Gość Kruszyyyyyna
ja mam noworodka i uzywam pieluszek babydream sa świetne nic dziecku sie od nich z pupką nie dzieje ale ja i tak smaruje mu zapobiegawczo bepantenem bo tak lekarka zalecila

Gość tylko że chusteczki różowe
czyli EXTRASENSITIVE Babydream mają najlepszy możliwy skład jakie mogą mieć chusteczki żadnych świństw nie ma na rynku chusteczek, które miałyby lepszy skład niż właśnie te