Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olusiaaaa

dziecko 5 miesieczne w spacerówce

Polecane posty

Gość Olusiaaaa

Hej czy nie za wcześnie przestawiam dziecko z gondoli na spacerówkę? Kupiłam ja właśnie dziś i tak się zastanawiam czy nie jest za malutka a przecież idzie zima i może być jej zimno i wiać bo rączka się nie przekłada. Ehh... mam jakieś mieszane uczucia... co Wy o tym myślicie?

moja miała 4,5 mies jak przeszła do spacerowki, ale była wiosna, a ona darla sie w gondoli bo nic nie widziała ;) wozilam ja w spacerówce na półleżąco

Gość Olusiaaaa
właśnie, wiosna... gdyby miała byc teraz wiosna to bym sie nie martwiła :(

a moze jakis ciepły spiworek i bedzie ok? cos jak do sanek?

Gość Olusiaaaa
hmm... a może ;)

Gość jdhfhd
A co ci szkodzi żeby dziecko jeszcze przez jakiś czas powozić w gondoli? Płacze? chce świat oglądać? Za duże jest? Bo jeśli tylko dla własnej wygody (lżej), to ja bym jeszcze nie przestawiała, w gondoli dziecko jest praktycznie całkowicie osłonięte od tych jesienno-zimowych wiatrów.

Gość klaudka16x
ku spiwor to spacerwoki, ja tez swojego wczesniej przenioslam bo zaczelam go cieplej ubierac i sie zwyczajnie nie miescil, mal bardzo malo miejsca a w spacerowce nie narzeka mimo ze jeszcze sam nie siedzi.

Gość jabluszko28
moja mala byla w spacerowce od urodzenia, tyle ze ja mam spacerowke ktora rozklada się na płasko i ma wielki kaptur, coreczka urodzila sie w grudniu, kupilismy cieply spiworek , plus na wozek nakladalam folie przeciwdeszczową i w tym przjezdzila całą zimę, zresztą urodzila sie tak duza ze w gondoli pojeździłaby moze tydzień;)

Mój miał 4 mies jak poszedł do spacerówki z tym że była wiosna a gondolka nie za duża ale jak dziecko nie wstaje samo i mieści się jeszcze w gondoli to po co go przenosić.A jak bardzo ci zależy to kup śpiwór ja ostatnio kupiłam do spacerówki gruby na polarze z dopinanym dołem mój syn ma 10 mies a jak go zapięłam w tym to go nie widać,tak że zimą będzie mu ciepło.

Olusiaaaa----ja myślę że spacerówka to dobry pomysł, acz kolwiek jeśli ma dobre kułeczka czy nie będzie Ci cięzko jeździć nią zimą?? ale co do tematu, to ja mieszkam w Szwecji, i widzę mase malutkich dzieci już w spacerówkach, oprócz śpiworku mają pod pleckami ,,owcze wełny,, albo tylko to i są cieplutko ubrane i to wystarcza...a tu link na taką skórę do wózka... http://dziecisawazne.pl/skora-owcza-do-wozka/

Moja corka miała 7,5 miesiaca kiedy już musiałam ją przesadzić a chciałam jedzić głebokim jak najdłużej.

Po doswiadczeniach z pierwszym dzieckiem wiem ze spacerówka zimą to porazka. Synek na 5 mies i do wiosny bedzie jezdzil w wozku wielofunkcyjnym. 1 - bo jest bardziej zabudowany i bedzie mu cieplej 2 - bo ma większe i pompowane kola, wiec bedzie mi latwiej prowadzic wozek po sniegu Do spacerowki wiosną !!!