Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mirabeelka

domowe środki na przeziębienie- podzielcie się pomysłami proszę

Polecane posty

Od 3 tygodni męczy mnie przeziębienie; katar, ból gardła, osłabienie.Jak już zdrowieję, to mąż zaczyna chorować, jak nam "przechodzi", to dziecko zacyna kichać i tak w kółko. Stosuję syrop z miodu i cebuli, witaminę "C", sok malinowy,czosnek od czasu do czasu. Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł do wypróbowania???

Gość Sympatyk89
herbata z kwiat lipy. Na zimno cytryna i miod, bo po 40 stopniach traca wlasciwosci.

Gość jesli chodzi o bol gardla
to plukanie szalwia, ale cieplym naparem (nie zimny i nie goracy).

Gość poma rańcza
I zrób sobie w przyszłym roku syrop z kwiatów bzu czarnego. Rewelacja!

cebule ugotowac do miekosci w szkl. wody .. dodac miod sok z cytryny . i pic po luzce dziennie ! na przeziebienie wsam raz i ma duzoooooooooooo witamin :)

Pamiętam z domu że w czasie jesienno - zimowym, mam robila na noc "miodzianke". Cytryne dodajemy do wody, do tego miod i rano przed wyjsciem kazdy wypijal szklanke. Nie chorowalisci nigdy. Czosenk - ale systematycznie, na noc codziennie 1,2 zabki. Do tego duzo owocow i warzyw na surowo.

Smalec? O tym nie słyszałam. Makrelę akurat mam - lubię ryby. Herbatkę z kwiatu lipy kupię. Czosnek jest świetny, tylko ten zapach...

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi :) na pewno z wielu Waszych rad skorzystam szukam domowych, wypróbowanych środków

Gość zrobię Ci łaskę P
czosnek (jako antybiotyk) miód do herbaty gurglanie (woda z solą) rutinoscorbin calcium sulfarinol (krople do nosa) świątynia niebios itd...