Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mona1111

niski puls i niskie ciśnienie

Polecane posty

Gość mona1111

jw, przez to czuję się ciągle zmęczona. Jestem młoda, a wydaje mi się, że właśnie przez to kołacze mi serce czasami. Co robić?

Gość mona1111
dziś miałam 92/51 puls 77

Gość week of view
ja tez tak mam, a przynajmniej mialam bo nie wiem jak teraz jest. Ale zmeczenie nadal odczuwam

Gość mona1111
babeczki ale ja muszę podwyższyć a nie obniżyć na podwyższenie też są. Bez recepty? Puls miałam 77, to chyba trochę za niski

Gość o wow :D wow
puls norma 60/min

Gość mona1111
też miewam i niższy o wow a stosujesz coś? czy nauczyłaś się z tym żyć? ;) Byłaś może u lekarza? kuźwa, ale czasem aż się nie chce. I te bóle głowy rano. Ostatnio przynajmniej nie robi mi się biało przed oczami jak wstaje

Gość mam podobne cisnienie
jak pije codziennie świeży sok z buraka i marchewki to czuję sie lepiej.

Gość mona1111
trochę dużo zachodu żeby codziennie robić świeży sok z buraka i marchewki. Dobre to jest w ogóle? Nigdy nie piłam świeżego soku z buraka. Wole z samego rana pier sobie słabą kawkę ;)

jak dasz marchew to słodkie... idzie się przyzwyczaić, ja kawę tez piję, ale ona nie daje takiego kopa! mam 2 dzieci, prace nie mogę sobie pozwolić na przysypianie....

Gość mona1111
a możesz mi powiedzieć dokładnie jak robisz ten sok? sokowirówką? bo nie mam :( mam tylko robota bez funkcji wyciskania soku

no bez sokowirówki się nie obejdzie, ale one nie sa drogie... na początku możesz od kogoś pożyczyć bo nie wiadomo czy ci będzie to pasowało, w końcu każdy jest inny... ...a jak robię, normalnie obieram warzywa i wrzucam do sokowirówki.... czasem dodaję świeżej kapusty, czasem selera innym razem imbir..... jabłka....

Gość onajedna
Ja też miewam niskie ciśnienie. 90/60 zdarza się. Czuję się wtedy kiepsko, osłabiona, rozbita, bardzo śpiąca. Piję wtedy kawę, wskazany jest umiarkowany ruch. Polecam też ssać glukardiamid bez recepty ok 7zł.

Gość mona1111
dzięki, chyba jednak się skuszę. Warto mieć sokowirówkę.

Gość onajedna
Co do Twojego pulsu to jest ok. Czytałam, że prawidłowy jest od 60-80

Gość daria

Dziadkowi kupiłam teraz w styczniu na dzień dziadka nowy ciśnieniomierz, model nazywa się Senior (w opcji z zasilaczem). Zasilacz jest o tyle wygodny że dziadek nie musi pamiętać o wymianie baterii, można sobie w każdej chwili podłączyć kabel do prądu i mierzyć bez baterii.