Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odp zajmie wam minute

Pytanie o CV !!!

Polecane posty

Wlasciwie to nie do konca CV ;) Chce wyslac maila do firmy w ktorej chcialabym pracowac, nie mieli zadnych ogloszen o prace, ale chce sprobowac w ten sposob. I nie wiem czy powinnam wyslac tylko pytanie czy nie poszukuja osoby na stanowisko takie i takie? Czy napisac tez cos o sobie? Lub dlaczego chce pracowac akurat nich (prawde mowiac tylko dlatego ze podoba mi sie branza w ktorej dzialaja, mlody zespol i pozytywna atmosfera, ale raczej niekoniecznie powinnam to pisac). Czy dolaczyc do tego CV? (nie mam doswiadczenia). Moze ktos moze mi pomoc i napisac jak jego zdaniem bedzie najodpowiedniej? :)

Gość Vampire Blood
nie

Gość jnxfv
Daruj sobie, jełśi musisz o takie rzeczy pytać na Kafeterii, to naprawdę nie zawracaj ludziom w tej firmie głowy... Żałosne... A babcię już pytałaś?

Co w tym zalosnego? Nie kazdy od razu wszystko wie, do tej pory wysylalam jedynie odpowiedzi na konkretne oferty pracy, a nie chce zeby to zle wygladalo.

ja w treść maila pisałam witam, poszukuję pracy i w załączniku przesyłam swoje cv. prosze o kontakt w razie zainteresowania, pozdrawiam serdecznie xx

Gość jnxfv
żalosne jest to, że nie potrafisz naewt postawić się na pozycji pracodawcy: po cholerę mu twoje pytanie "czy nie szukacie kogoś" BEZ CV? Ma sobie powróżyć z fusów czy się do czegokolwiek nadajesz?

Racja, co prawda jesli chodzi o doswiadczenie to go nie mam, bo jestem swiezo po studiach, a do tej pory mialam prace dorywcze na umowe-zlecenie-nic czym mozna by sie bylo pochwalic. Ale jednak CV ze zdjeciem daje ogolny zarys z kim mamy do czynienia. Co w takim razie napisac w mailu?

Nie chce wysylac oschlego maila ze poszukuje pracy i w zalaczniku CV, a nie chce tez zeby mialo wydzwiek desperacki lub narzucajacy ;)

Gość terinka
wyslij cv i list motywacyjny jesli wiesz na jakim stanowisku sie widzisz w tej firmie

Gość a co mi tam!
list motywacyjny to dobry pomysł, cv koniecznie dodaj. czytam ostatnio taką książkę, w której był przykład podobny do twojego i ta osoba napisała taki list co ona może zaproponować tej firmie i jakie firma będzie miała korzyści z tego ze tą osobę zatrudni. Może nad tym pomyśl