Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dentka

odesłana paczka - zwrot nie przyjęty, pomóżcie...

Polecane posty

Gość dentka

witam mam problem: mój ojciec dal się nabrać na zestaw witamin (spęd typu zabierz babci zaproszenie) za 2000 zł! Jak tylko sie zorientowałam, napisaliśmy odstapienie od umowy do banku i firmy, która wcisnęłą ten badziew (energetikum forte 90 kuracja kapsułek). Rozmawiałam nawet z konsultantem firmy i on mi tak poradził zapewniając, że wszystko będzie ok. Nie upłynęło 10 dni od zakupu ale ojciec zużył 7 ampułek(konsultant wiedział o tym i powiedział, że jakoś to rozliczymy) wysłałam list i paczkę tydzień temu a dziś przyszła, bo odmówiono jej przyjęcia. Ten konsultant ma wyłączoną komórkę. Co teraz robić? Czy teraz przyślą rachunek do zapłaty za całość? Jednocześnie proszę, ostrzegajcie swoich starszych rodziców, dziadków przed takimi naciągaczami...

Gość dentka
nie ma tu nikogo do pomocy?????

nie znam się ale moim zdaniem sprawa jest przegrana choćby z tego względu, że "towar" został naruszony w sensie tabletek brakuje.

Gość a u mnie to
no właśnie problem w tym ze brakowało kilku ampułek -pewnie dlatego firma nie uznała zwrotu i będzie sie domagać zapłaty. Niestety ale taka jest zasada iż towar można zwrócić w przeciągu 10 dni ale w nienaruszonym stanie.

Gość aktotowie
oni nawet nie otworzyli tej paczki, po prostu jej nie przyjęli i firma kurierska musiała ją zwrocić do nadawcy, ten konsultant celowo dodatkowo narazil nas koszt wysyłki, prawie 50 zł, żeby potem jej w ogóle nawet nie otwierać? i po co w takim razie się zgodzil na zwrot, skoro wiedział jak jest? Kurczę...