Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co teraz?!

Jak powiedzieć żeby płaciła albo co

Polecane posty

Gość i co teraz?!

sytuacja jest taka- ok miesiąc temu przyszła do mnie gościówka z mojej miejscowości żebym wytłumaczyła jej synowi matematykę. Zgodziłam się za darmo bo trochę mi szkoda tych dzieciaków tam bo rodzice to taka patologia trochę. No i się zaczęło. Tych dzieci jest tam 4 i wszystkie codziennie zaczeły przychodzić. Ostatni tydzień pracuję(na pół etatu ale wreszcie coś znalazłam). Jak mam powiedziec tej kobiecie że albo niech płaci za te korki albo niech uczy dzieci sama? No przecież nie jestem pck...

Gość i co teraz?!
podnosze

Gość krzakowa
trochę asertywności kobieto

Gość ertuja
powiedz jej, ze w zwiazku z tym ze podjelas prace masz mniej czasu na udzielanie korkow a poza tym rozgladasz sie jeszcze za jakas dodatkowa kasa bo Ci jej zwyczajnie brak jak bedzie chciala placic to zrozumie jak nie gto ucieknie

Gość i co teraz?!
no wlaśnie ja z tą asertywnością zawsze miałam problem :(

Gość znalezli darmowa
utrzymanke ze tak powiem to wykorzystuja a za plecami pewnie sie smieja zes taka naiwna. nie otwieraj drzwi a jak spotkasz ich to powiedz uprzejmie,ze nie masz czasu codziennie wykladac matematyki. zaznacz ze ewentualnie raz czy dwa w tyg i powiedz stawke

Gość i co teraz?!
gościówka czyli kobieta...

Gość maturks4
Dzieciom przy najbliższej "wizycie" powiedz, żeby jutro już nie przychodzili. A jak mamuśka się objawi z pytaniem "dlaczego", to jej zakomunikuj, że korepetycji udzielasz po "x" zł/godz płatne z góry