Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kadrowa

mówie NIE SZCZEPIONKOM --- nie szczepie i już !!!!

Polecane posty

nie bede z dziecka robic apteki, szczepie wyłącznie na obowiązkowe, daruje małej szczepionki na pneumo, menigokoki i rota., szczepionki zawieraja niektóre szczepy ok 23 spośród ok 100., poza tym nie bede na własne widzimisie fundować maluchowi groźnych powikłan poszczepiennych ...a ryzyko ze zachorujena pneumo jest takie jak to ze meteoryt spadnie na kraków....

ja też nie szczepiłam bo nie jestem zwolenniczką sztucznego stymulowania organizmu po za tym jestem farmaceutką i wiem że ci co promują szczepionki nie szczepią

Mówisz że jak meteoryt? Powiedz to sąsiadce mojej teściowej która tydzień temu chowała swoją\ 2 latkę którą w ciągu 4 dni zabiło zapalenie mózgu.

Gość miarka czytaj ze zrozumieniem
:O współczuję matce, która straciła tę dwulatkę, ale może właśnie jej dziecko było tym meteorytem. ono umarło, a masa innych nie.

To coś dużo tych meteorytów bo i w mojej rodzinie był przypadek śmierci niemowlęcia na tą chorobę. Ale jak ktoś woli siać panikę to jego wybór.

Gość kaskadaaa
a my jutro idziemy na szczepienie.

miarka autorce chodziło o jej dziecko a nie twoich znajomych.... rozumiesz juz teraz czy nadal za trudne.

Gość moja jest lepsza
rany a Wy znowu o sczepieniach ;-( chcesz to szczep, nie chcesz to nie szczep i czytaj bo przed chwila byl tu juz taki topik

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
jesli chodzi o pneumokoki to 90% zachorowan przedszkolaków wywołuja własnie pneumokoki, oczywiscie sa to zazwyczaj normalne infekcje leczone antybiotykiem. Warto na nie szczepic bo dziecko mniej choruje, jesli chodzi o meningokoki to sa prawie zawsze zabójcze, wywołuja sepse która zabija w ciagu kilku godzin a zaczyna sie jak zwykła infekcja, warto na nie szczepic. Faktycznie rotawirusy to zbędna szczepionka, słabo działająca. A Ty autorko skoro tak szczepisz tylko obowiązkowymi szczepionkami to z pewnościa juz wiesz jakie powikłania może nieśc MMR..... Co z tego ze szczepionka zawiera tylko 23 szczepy spośród 100, wazne ze zawiera te najbardziej zjadliwe