Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktoś mi odpowieee?

Czy ktoś się orientuje na jakiej zasadzie działa komunikacja miejska w UK??

Polecane posty

Gość czy ktoś mi odpowieee?

Jadę tam za miesiąc (pierwszy raz) i chcę wiedzieć tyle ile się da, czyli: czy (konkretnie w Londynie i Bristolu) jeżdżą autobusy/tramwaje/trolejbusy? Jak często? Ile kosztują bilety, jak się je nabywa, na ile wystarczają? czy trasy komunikacyjne są tak gęste jak w pl? (kilka tramwajów/autobusów na jedną dzielnicę? Z góry dzieki :)

Gość naser jes.
w sieci są różne informacje, poczytaj sieroto

tam raczej niezauwarzylam tramwajów:D Jak juz ,to autobusy.Bilety z reguły w miejskich autobusach ktore je żdzą bardzo żadko do tego ciagle sie spozniaja kupuje sie przy wsiadaniu u kierowcy .Inaczej nie wsiądziesz.Nie da się tak ja w pl jeździć na gapę:D:D:D Anglia o popiepszony kraj.Tak że życzę ci powodzenia. szybciutko z stamtąd zwiejesz:D:D:D:D

Gość to miska juz nie pije?
trawaje tez sa, nazywaja sie tram links :o poradzic moge od razu zaopatrzyc sie w oyster card, mam nadzieje ze szprechasz troche...

Gość kaszka z jogurtem
bilety są drogie w porównaniu do polski

Gość pyrus
Zbiorkom w Londynie i w Bristolu dziala bardzo sprawnie,Londyn to ogromna metropolia,linii jest tam kilkaset,poczatkowo trudno sie w tym polapac,ale mozna kupic mapki,rozklady jazdy mozna przeanalizowac w internecie.Wiekszosc autobusow w Londynie jezdzi kilka razy na godzine,niektore linie autobusow i metra jezdza co kilka minut,a tramwaje jezdza kilka razy na godzine na przedmiesciach.Sa tez pociagi podmiejskie ktorymi tez mozna podrozowac po Wielkim Londynie,jak i do lotniska.No i jest ogromne metro,kilkanascie linii, z czego wiekszosc kursuje do poznych godzin co 2-3 minuty w szczycie,poza szczytem co 5-10 minut. W Bristolu komunikacja miejska to autobusy kursujace czesto,rowniez na przedmiescia.Ale sa tam tez autobusy jezdzace rzadziej kilkanascie razy na dzien.Miedzy Londynem a Bristolem kursuje codziennie mnostwo pociagow i autobusow dalekobieznych. Ogolnie zbiorkom w Brytanii jest na lepszym poziomie niz w Polsce,zwlaszcza duzo lepsze sa skomunikowania,ale ceny za przejazdy sa duzo wyzsze,zwlaszcza na pociagi.

wez polaz po stronach ale tez watpie zeby byly tam takie szczegolowe info bo w koncu pytasz o duze miasta. Londyn oczywiscie ma sprawna komunikacje miejska, ale tez i bilety drogie i ciagle drozeja. Autobusy sa przewaznie co 5 min (srednio) a metro w godzinach szczytu nawet co minute (zalezy od lini). A bilety to zalezy na jakie strefy kupujesz.