Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanaberiaBN

jak rozpoznac gorączke u 7 tyg dziecka?

Polecane posty

Gość fanaberiaBN

szczcepilam dzis dziecko szczepionką 5 w 1, wiem ze sie to rzadko zdarza ale może się zdarzyć. Gorączka. Jak się objawia u takiego dziecka? bez mierzenia temp.

Gość a czemu bez mierzenia
?

Gość obserwuj dziecko
będzie "nieswoje" albo bardziej śpiące niż zwykle albo rozdrażnione i płaczliwe. A najprościej po prostu sprawdzić temperaturę.

Gość fanaberiaBN
bo wlasnie ciagle spi. bardzo mi placze jak jej mierze temp. nie wiem jak to robic

Gość !!!
a jaki masz termometr? jak stary rtęciowy to wkładasz na chwilę w tyłek i mierzysz (to trwa szybko) później odejmujesz 5 kresek.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
bez zmierzenia sie nie dowiesz, zmierz w pupci i odejmij 5 kresek i juz

Gość !!!
oczywiście włóż końcówkę do oliwki i robisz to delikatnie.

Gość fanaberiaBN
no przytrzymuje jej nózki i wkładam d pupy ale wiadomo , że to przyjemne nie jest, przez ile jej mierzyć i jak odejmowac te kreski, jak pokaze mi 38 stopni to ma rozumiec zema 37,5 gorączki?

Gość !!!
tak, i to widać jak już przestanie lecieć ta rtęc tak szybko i się zatrzyma to już. Średnio ok minuty.

Tak jak piszesz...tylko nie wiem jak jej te nóżki trzymasz,że płacze...powinnaś ją położyć na brzuszku,sobie na kolanach,a termometr przytrzymać między palcem wskazującym a serdecznym,wtedy nie wepchniesz za głęboko

Gość !!!
Ale to jednak zależy bo w pupci to szybko mierzy... Jak jest wysoka gorączka to od razu wyskakuje.

Gość mamamama27
jeju sama sobie wsadź do dupki termometr - weź i kup elektroniczy - pod pache na pare sekund a najlepszy do ucha albo na podczerwień - szybki, precyzyjny

ok,przy wysokiej leci szybko,ale lepiej zaopatrzyć się w taki elektroniczny,a już najlepiej taki bezdotykowy,ale to chyba dość droga sprawa

Gość !!!
własnie ja mam trzy elektroniczne i są beznadziejne... oszukują. Dlatego mam jeszcze dwa rtęciowe eksponaty i mam nadzieję że się nie zbiją :) A te spirytusowe... tych to się strzepać w ogole nie da.

Gość do ddddddddd
czyli jednak zaszczepilas tym szajsem????????:( skojarzone kupujesz a termometru z prawdziwego zdarzenia nie masz..zal...

Gość !!!
te bezdotykowe to są fajne, własnie jak będzie okazja to sobie taki sprawię.

Gość fanaberiaBN
elektroniczne mialam juz 4. dziadostwo. albo za długo mierzyly albo pokazywaly temp. 34 stopnie

Gość !!!
i jak mierzyłaś?

Też chciałam kupić bezdotykowy, ale wiele się naczytałam i nasłuchałam od znajomych co mają i generalnie szkoda kasy, gdyż bardzo często taki termometr łapie temperaturę otoczenia i fiksuje niestety. To jest dobre tylko na szpitalnych oddziałach.