Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstyd i poniżenie...

Boże jakie to poniżające dla kobiety prosić się o ślub

Polecane posty

Gość mezatka z pierscionkiem
-----------------> wstyd i poniżenie... :) a wiesz co...chcesz do dawaj , nie chcesz nie dawaj i tak jak ma wyjsc to wyjdzie jak ma nie wyjsc to chocbyc dawała albo była jedyna dziewica na ziemi to nie wyjdzie :) co za róznica :) jak ma wyjsc i sie ludzie chca na wzajem to wyjdzie bez wzgledu na wszystko

no co ;) piec potrafie i to zajebiscie :d gotowac rozniez, sprzatac tez, prasowac, prac, wieszac firanki, ogolnie w mieszkaniu to ja zajmuje sie glownie aranzacja ;) nauczylam sie sama, jak zaczelam mieszkac z moim narzeczonym :P pozatym biore przyklad z mojej mamy ;) no i taty :D bo on najwiecej sprzatal w domu :D

a i zeby nie bylo, dzisiaj lepilam dziury w scianie, jutro bede malowac pokoj :D lubie wiertac i bawic sie srubkami :D

przecież to faceci się poniżają, błagając o ślub na kolanach, z kwiatami w dłoni i z pierścionkiem w zębach :P

Gość dokladnie, zaba - jak facet
prosi na kolanach, to ok, jak baba prosi - to ponizenie- i to ma byc XXIi wek?

Gość HotSexiBlondi
Lady dokładnie mam tak samo:-) mam 19 lat, od 3 miesiecy mieszkam z chłopakiem. Wcześniej Nigdy nie gotowałam. Ale odkąd zaczęłam z nim mieszkać to gotuje i to wspaniale! Wystarczy przepis plus własne eksperymenty i obiad pycha:-) no a prace w mieszkanku też nie są jakimś wielkim problemem:-P

a tak serio - dorośli ludzie rozmawiają o wspólnej przyszłości, w tym kwestiach związanych ze ślubem, ewentualnymi dziećmi, budową wspólnego domu etc. jeśli ktoś ma z tym problem, to znaczy, że nie dorósł do związku i tyle 🖐️

Moj poprosil mnie po prawie 3 latach, wiedzialam ze zrobi ten krok gdy bedzie pewny swojej decyzji. Lady ja tez gotuje, prasuje, maluje i remontuje , robie w ogrodku itd.

no to juz 3 kobiety pracowite sie znalazly ;) ale nie jestem kura domowa, o nie ;) moj facet tez ma obowiazki, juz go sobie wyszkolilam :D

Gość HotSexiBlondi
Mój facet jest właśnie takim typem któremu mamusia usługiwała:-P ale po jakimś czasie przestal rozrzucać wszystko dookoła i nauczył się przy mnie porządku:-) wszystkiego trzeba się nauczyć:-P ale kobieta nie może zrobić z siebie kury domowej:-P

Gość niekonieczny
Po co facetowi ślub, jak ma wszystko od takiej, co ją w każdej chwili może zostawić i pójść do innej.

Gość ja sie kiedys burzylam gdy
wiesz, ale można 5 lat miec nadzieje, że facet sie w koncu oswiadczy, w koncu to naturalna kolej rzeczy w kochajacym sie zwiazku. A gdy to nie nastepuje - a nadal chcemy z tym kims byc - to jakos trzeba mu dac do zrozumienia, że wyroslismy z "chodzenia ze sobą" i czas na [powazniejsze deklaracje

No to jesteście laski wyjątkami potwierdzającymi regułę. :p A tak w temacie, to te wszystkie nieporozumienia wynikają z faktu, że o kwestach ślubnych rozmawia się dopiero po paru latach związku zamiast na początku wyjaśnić jakie kto ma oczekiwania.

Gość HotSexiBlondi
A małżeństwo to jakiś łańcuch?? Też może w każdej chwili pójść do innej...

Gość niekonieczny
Niełatwo, bo już się chłopiec przyzwyczaił, ze nic nie musi, a tylko z zycia korzysta.

Gość niekonieczny
Małżeństwo to nie łańcuch, ale to też nie luźny związek bez zadnej odpowiedzialności.

Gość ja sie kiedys burzylam gdy
baldur - ale widzisz, dla wielu ludzi te oczekiwania to taka oczywistosc, ze nie musza mówic. Dla kobiety jest jasne, ze w koncu bedzie slub i dzieci, bo tak i juz, a facet juz inaczej mysli. Jednak ona nie wpadnie na to, by go poinformowac, że chce żyć jak normalna wiekszość świata

Gość HotSexiBlondi
Baldur ale kto na początku związku rozmawia o ślubie?? Jakie można mieć wtedy oczekiwania? Chyba to przychodzi z czasem.

no to tak jak u mnie, moj tem ma taka matke co by za niego wszystko robila, tak mnie ta baba wkurwia ze sie to w pale nie miesci, najlepiej jak on by jej jeszcze pranie przywozil bo ona przeciez wie najlepiej jak sie pierze i on przez nia tez ma glupie nawyki, ciezko go oduczyc ale daje rade ;) twarda sztuka ze mnie, ze mna sie nie igra ;) o czym juz dobrze wie :)

Gość ja sobie sama wybralam
meza i zadecydowalam, ze nim bedzie . dlaczego w tak waznej sprawie zyciowej mam liczyc na to,ze ktos za mnie podejmie decyzje? ( oswiadczy sie? ) . Do mowienia o slubie obie strony maja rowne prawa, trudno mi uwierzyc,ze ktos moze myslec inaczej.

Gość niekonieczny
Mieszkanie razem, a ślub toi zadna oczywistość. Może dla kobiety, trochę, ale dla faceta niekoniecznie. Chyba, że facet jest dojrzały po 30 stce, to może tak.

ja umiem gotować, sprzątać, włączyć pralkę - chociaż czasem mylę guziki :D i np. ostatnio wyprałam mojemu facetowi bojówki w programie do firanek :classic_cool: guzik przyszyję, ale prasować koszul męskich nie umiem :P

Gość HotSexiBlondi
Niekonieczny Ale poważny związek nie musi być 'luźny' tylko dlatego że nie było ślubu... Dziwne że właśnie po ślubie najczęściej są tzw. skoki w bok. Czemu? Bo zonka ugotuje, posprząta a kochanka zajmie się w łóżku

kobiety sa bardziej wylewne ze tak powiem, faceci moze czekaja caly czas na odpowiedni moment choc to tez nie jest regula